pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

Najava Evropskog šampionata do 23 godine u Pragu

Objavljeno: новембар 14, 2012

Evropski šampionat za mlađe seniore do 23 godine (U23)  na programu je od 16. do 18. novembra u u Pragu, Češka Republika. Pročitajte kratku tekstualnu najavu i pogledajte kratku video najavu ovog takmičenja.

Na jubilarnom 10 izdanju ovog takmičenja očekuje se oko 400 učesnika, od kojih je njih 7 učestvovalo i na Olimpijskim Igrama u Londonu. Abigel Joo iz Mađarske je čak bila blizu medalje na OI u Londonu i zbog povrede je na kraju završila na petom mestu. Ona je sa dosadašnje 3 osvojene evropske U23 titule jedna od troje rekordera po broju titula na ovim takmičenjima.

Ostali Olimpijci u Pragu će biti:  Iryna Kindzerska (UKR), Majlinda Kelmendi (IJF), Edwige Gwend (ITA), Ana Velensek (SLO), Vladut Simionescu (ROU) i ljubimac domaće publike Lukas Krpalek (CZE) koji je već dvostruki juniorski šampion Evrope.

Od nadolazećih mlađih, juniorskih, snaga treba obratiti pažnju na Tinu Zeltner iz Austrije koja ima nekoliko seniorskih medalja na Svetskim kupovima. Takođe tu su i Turkinja Dilara Lokmanhekim, juniorska šampionka Evrope iz Poreča ove godine i Rumunka  Alexandra Florian koja iza sebe ima niz seniorskih medalja.

Mađari i na ovaj  šampionat, moglo bi se reći već tradicionalno, dovode snažnu reprezentaciju. Zanimljivo je da su jedino troje takmičara koji su uspeli da osvoje po tri titule u U23 konkurenciji upravo iz Mađarske:  gorepomenuta Abigel Jóó, Éva Csernoviczki i Barna Bor. Lakašica Csernoviczki je nastavila sa uspesima i u seniorskoj komkurenciji osvojivši bronzanu medalju na OI u Londonu prošlog leta.

Što se tiče ostalih, sada već slavnih judo imena, koja su svoje domete najavili na U23 šampionatima treba istaći Olimpijskog šampiona Tagir-a Khaibulaev-a (RUS) koji je osvojio bronzu na  U23 EŠ u Moskvi 2006. godine, zatim Mansur-a Isaev-a koji je bio zlatni na U23 EŠ u  Zagrebu 2008. godine i, naravno,  Ilias-a Iliadis-a koji je dvaput osvajao U23 evropsku titulu: na prvom izdanju ovog takmičenja 2003. u Jerevanu sa samo 16 godina i 3 godine kasnije u Moskvi.

Što se tiče naše reprezentacije, ona u Prag ide u sledećem sastavu:

Žene:
-52 kg:       Smiljković Maša – „Partizan“ Novi Sad
+78 kg:      Žabić Milica – „Partizan“ Novi Sad
Muškarci:
-66 kg:       Ciganović Ilija – „Rekord“ Beograd
-73 kg:       Kovačević Ljubiša – „Slavija“ Novi Sad
-90 kg:       Kukolj Aleksandar – „Rekord“ Beograd
-100 kg:     Jurišić Stefan – „Rekord“ Beograd

 

Žreb je zakazan za četvrtak 15.11. u večernjim časovima. Poželimo našima puno sreće u nadi da će nam doneti i medalje iz Praga.


Video najava:


 580 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *