TRAKTORISTI IZ RAKOVICE U PLAY-OFF-U SUPER LIGE PREGAZILI I „DELIJE“ I „ROMANTIČARE“

Objavljeno: 16 децембра, 2012

Šampionska ekipa JK Rekord Rakovica

U subotu, 15.12.2012. godine u prepunim beogradskim „Šumicama“ održan je PLAY-OFF Super judo lige Srbije, na kojem su nastupile četiri prvoplasirane ekipe posle ligaškog dela takmičenja.

U polufinalu su se sastali „OJK BEOGRAD“  protiv  „PARTIZANA“ i „REKORD“ protiv „CRVENE ZVEZDE“.

„Romantičari“ sa Karaburme su u meč sa „grobarima“ ušli rešeni da pobedom uđu u finale a tamo odbrane prošlogodišnju titulu. Marko Vukičević, Nemanja Nikolić, Filip Križan, Miloš Vukičević i Milan Dišović su već oprobane „kuke“ u ovakvim mečevima, pa su odmah „napali“ partizanovce, kako bi već u prvim kategorijama ostvarili odlučujuću prednost. Trener „grobara“, Miloš Stanković, takođe „stari vuk“ sa mnogo trenerskog znanja i iskustva u Play-off-ovima, protiv „romantike“ je izveo najbolje  borce koje je imao na raspolaganju. Do 66 kg, Ilića, do 73, Mitrovića, do 81 Stojanovića, do 90 kg, Nenkovića i preko 90 kg, kapitena, Mandić Nebojšu-Mandu.

Do 66 kg, „Đavo“ je bio bolji od Ilića i savladao ga sa 10:0 i time dobro „otvorio“ meč za svoju ekipu. U kategoriji do 73. kg vodio se pravi „rat“ između „Kamenog“ i Mitrovića iz Partizana. Posle 8 minuta bespoštedne borbe pobednika su morale odlučiti sudije na „hantai“, koji je pripao Mitroviću. Do 81 kg Filip Križan je bio bolji od Steve Stojanovića savladavši ga sa 5:0. Do 90 kg se takođe vodila velika borba. „Romantiku“ je branio Miloš Vukičević a napadao partzanovac, Uroš Nenković -„Česma“, koji je iz svoje kategorije do 81 kg, prekomandovan u kategoriju do 90 kg.  Borbeni Nenković se dugo držao dobro protiv snažnijeg i 10 kg težeg, Vukičevića ali je na kraju morao kapitulirati i pasti za ipon, što je odlučilo i pobednika celog meča. Superteškaši, Milan Dišović i Nebojša Mandić-„Manda“ su radili samo za prestiž među sobom i u toj „pozicionoj“ borbi „Manda“ je bio bolji za „Waza-ari“ i pokazao da u njemu još ima „vatre“ i lavovskog srca. Krajnji rezultat 6:4 (25:7) je prava mera za viđeno na tatamiju.

Vicešampioni: OJK Beograd

U drugom polufinalnom meču sastali su se „Traktoristi“ iz Rakovice i „Delije“ iz Ljutice Bogdana. Treneri, Nikola Nikolić-Uške i Sale Trpković izveli su postave  za koje su verovali da im mogu doneti pobedu i ulazak u finale. Uspešniji su bili „Ušketovi“ puleni koji su u meč ušli furiozno što im je i donelo trijumf. Prvo je Ciganović sa 7:0 savladao mladog Strahinju Bunčića, koji nije lako „prodao svoju kožu“. Naprotiv pokazao je da izrasta u vrsnog borca koji nije slučajno, ove godine, postao kadetski prvak Evrope. U kategoriji do 73 kg. Nemanja Petrović je bio bolji od mladog  Milana Nikolića i tako prednost uvećao na 4:0. Do 81 kg. Ivan Maleš nije odoleo naletima Boška Ostojića iz Zvezde koji je iponom smanjio prednost „traktorista“ na 4:2. Kapiten „Rekorda“, Aleksandar Kukolj, je za ceo ipon bio bolji od Marka Vukovića-Cipija i tako rešio pobednika celog meča. Superteškaši Filip Simić i Andrija Đurišić su odradili „nebitnu“ borbu u kojoj je trijumfovao Simić i tako „zakucao“ ukupan rezultat u ovom meču na 8:2 (37:10). Zvezdu je očito napustila „sportska sreća“, jer je ostala bez nekoliko prvotimaca, među kojima i bez jedinog srpskog olimpijca, Dmitrija Gerasimenka, koji je morao na operaciju ramena, pa se tako oslabljena nije ni mogla nadati boljem rezultatu i plasmanu. Ali već dogodine, ovaj ambiciozni klub, u kojem se dobro radi, pokušaće da konačno osvoji pobednički pehar koji im toliko nedostaje u vitrinama, i koji toliko žele.

Bronzani: JK Crvena zvezda

U prvom finalnom meču između „OJK BEOGRAD“ i „REKORDA“ je sve bilo jasno već posle dve borbe, odnosno pobeda Ilije Ciganovića nad Markom Vukičevićem-Đavolom, i Tomić Đorđa nad Nikolić Nikolom-Kamenim. Ciga je pobedio sa 5:0 a Đole sa 7:0. Odluku o pobedniku ovog meča doneo je Ivan Maleš, koji je u kategoriji do 81 kg savladao Filipa Križana sa 5:0. Aleksandar Kukolj je iponom nad Milošem Vukičevićem samo povećao prednost na 8:0 (27:0). Čast „romantičarima“ spasao je Milan Dišović koji je bio bolji od Stefana Jurišića pa je konačan rezultat glasio 8:2 (27:5). Rezultat nad prošlogodišnjim prvakom lige za svaki respekt i najava da će pobednički pehar promeniti vlasnika.

Posle ovako visokog poraza u prvom finalnom meču, treneru „romantičara“, Slaviši Nerandžiću, koji je svoju ekipu već pet puta, u pet zadnjih godina, dovodio u finale Play-off-a, od kojih je u zadnja tri bio pobednik, bilo je teško išta promeniti ali je ipak, vraćanjem Križana u svoju kategoriju do 73 kg, obezbedio časniji poraz u drugom meču. Mladi i ambiciozni trener „Rekorda“ Nikola Nikolić-Uške, je u svojoj postavi promenio samo Jurišića i u super teškoj kategoriji poverenje poklonio Filipu Simiću. No krenimo redom. U kategoriji do 66 kg „Ciga“ je opet bio bolji od „Đavola“, ali ovaj put za ceo ipon, doduše sastavljen od dva waza-arija. Križan je bacio za ipon Petrović Nemanju i poravnao rezultat na 2:2(10:10). Pomisao da „romantika“ može iznenaditi „traktoriste“ ugasio je borbeni Ivan Maleš koji je iponom savladao „Kamenog“ i ukupan pobednik je već bio rešen. Kapiten „Rekorda“ Aleksandar Kukolj je potvrdio pobedu i u ovom meču, savladavši Miloša Vukičevića iponom. Poraz „OJK“-a je ublažio Milan Dišović u kategoriji preko 90 kg, pobedom nad Filipom Simićem, i to iponom. Konačan rezultat ovog meča je glasio 6:4 (30:20) za „Rekord“ a skor oba meča je bio 14:6 (55:27). Pobednik Super judo lige Srbije 2012. postao je „Rekord“, i tako se, posle dužeg vremena,  vratio na Superligaški tron. Kada se setimo svih njihovih muka oko superligaškog statusa, pre nekoliko godina, koji je morao obezbediti takmičenjem u nižem ligaškom rangu, odnosno Prvoj judo ligi Srbije, ova titula im je legla kao „melem na ranu“. Njihov stručni štab, na čelu sa Srećkom Mrvaljevićem, napravio je jaku konkurenciju na svim pozicijama u ekipi ali i  dobru „hemiju“, a povratkom „Ušketa“, ne u takmičarski, već u trenerski pogon, „struka“ je dobila potrebnu „svežinu“ i rezultat nije mogao izostati. Ovaj „pobednički“ tim će teško biti skinuti sa trona i sve ekipe koje budu pretendovale na prvo mesto u elitnoj ligi dobile su težak „domaći zadatak“. „Traktoristi“ svaka vam čast i pratila vas svaka sreća.

“Skupo prodali kožu”: JK Partizan Beograd

Čestitamo i sudijskoj organizaciji koja je dosta dobro odradila svoj deo posla, i  naravno i svim ostalim ekipama koje su doprinele da provedemo jedan lep judo „praznik“ u „Šumicama“, kakav nam može priuštiti samo Play-off Super lige.

Žao nam je što se organizator ove sportske priredbe nije potrudio da ona organizaciono mnogo svečanije izgleda, ali ni to nije umanjilo „leptiriće“ u stomaku, istinskim zaljubljenicima u judo koji su napunili tribine u „Šumicama“. Zamislite da je sala izgledala svečano kao naprimer na „Serbia openu“, da je bila VIP loža puna sportskih legendi i gradskih funkcionera, da su i drugo i treće plasirane ekipe pored medalja, iz ruku predsednika UO JSS, Svetislava Vukmirice, dobile i pehare, da je izabran najbolji takmičar lige i najbolja petorka, da su momci stali na veliko pobedničko postolje ukrašeno  banerom sa natpisom kakva je priredba u pitanju, da su ispaljene konfete kada je kapiten „Rekorda“, Aleksandar Kukolj, primao pobednički pehar iz ruku predsednika Saveza, Ivana Todorova, ili kada se na tatamiju vilo pobedničko kolo razdraganih „traktorista“, da je bilo…, da je bilo… mnogo toga što nije, a trebalo je…

Beočin, 16.12.2012. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 1,818 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *