SAMO JELENA BLAGOJEVIĆ BRONZANA

Objavljeno: 12 јуна, 2011

Bronzana Jelena Blagojević

U nedelju, 12.06.2011. godine u sportskoj hali „Medison“ u Zrenjaninu, u tehničkoj organizaciji JK „Proleter“ iz Zrenjanina, održano je Prvenstvo Srbije za starije pionire. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 169 takmičara, iz 44 kluba, od kojih 112 u konkurenciji pionira i 57 u konkurenciji pionirki.

„Cement“ su predstavljala 4 takmičara koji su osvojili jednu bronzanu medalju, dva peta i jedno sedmo mesto.

STARIJE PIONIRKE:

-40 kg: Anja Ivković  5. mesto

-44 kg: JELENA BLAGOJEVIĆ  3. mesto

+63 kg: Brankica Marinković  5. mesto

STARIJI PIONIRI:

+73 kg: Vladimir Kostić  7. mesto

 

KOMENTAR:

Konačno jedno „mirno“ Državno prvenstvo. Tehnički organizator JK „Proleter“ iz Zrenjanina, na čelu sa predsednikom Bogdanom Šujicom, se potrudio da omogući normalne uslove za održavanje ovog prvenstva. Imali smo tri borilišta, elektronske semafore, službene kamere, pobedničko postolje, sa banerom da je reč o prvenstvu Srbije… Da su obezbedili oficijelnog fotografa, da to sve zabeleži, dobili bi i višu ocenu za organizaciju, jer konačno nje bilo incidenata zbog kojih bi se takmičenje prekidalo. Doduše, bilo je trenera, nezadovoljnih sudijskim odlukama, ali to nisu demonstrirali na „uobičajen“ način, koji bi izlazio iz „normalnog“ negodovanja. Na takmičenju su bili i predsednik Judo saveza Srbije, Ivan Todorov i predsednik Judo saveza Vojvodine, Svetislav Vukmirica.

Pehar za najbolji klub u ženskoj konkurenciji dobio je pančevački „Dinamo“, sa trenerom Ljubomirom Stanišićem, ispred „Čukaričkog“, sa trenerom Goranom Vuceljom. U muškoj konkurenciji najbolji je bio beogradski „OJK-Beograd“, sa trenerom Slavišom Pejčićem, ispred „Dinama“ iz Pančeva, koji bi, da su se rezultati sabirali, u ukupnom plasmanu bio najbolji.

„Cementaši“ su ovaj put ostali nezapaženi sa jednom bronzom, dva peta, i jednim sedmim mestom.

Jelena Blagojević je nastupala u kategoriji do 44 kg. U prvom kolu je efektnim iponom, već na početku borbe, savladala Isidoru Stevanović, iz domaćeg  „Proletera“. U drugom kolu je poražena od Jovane Todić iz „Sirmijuma“, koja je kasnije izgubila u finalu i zauzela 2. mesto. Jelena je u borbi za medalju  pobedila Milicu Lazić iz somborske „Bačke“ i tako zauzela 3. mesto i osvojila bronzanu medalju. Rekli bi da je ovo „skroman“ plasman naše Jelene, od koje se više očekivalo, bez obzira što joj je ovo prva godina u konkurenciji starijih pionirki.

Anja Ivković, u kategoriji do 40 kg, i Brankica Marinković, u kategoriji preko 63 kg, stigle su samo do borbi za medalje, koje su nažalost izgubile i obe zauzele peta mesta.

Jedini dečak u sastavu „Cementa“, Vladimir Kostić, u kategoriji preko 73 kg, nije imao svoj dan, pa njegov nastup nije zadovoljio trenera  Morina Šefkiju, koji je očekivao da se Vlada bar „pobije“, kao na prvenstvu Vojvodine. Ovaj put je i to izostalo i Vlada je ostao na 7. mestu.

 

Beočin, 12.06.2011. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 

 

 535 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *