EVROPA OPEN KUP „BUDIMPEŠTA“ 2013.

Objavljeno: 16 фебруара, 2013

Ovog vikenda, 16-17.02.2013. godine na programu je jubilarni, 50-ti po redu Evropa open KUP u Budimpešti/Mađarska, na kojem će učestvovati i naši takmičari GORAN PRGONJIĆ, do 100 kg i NENAD VUKOLIĆ, do 66 kg.

Sem njih dvojice u sastavu „orlova“ je još 10 reprezentativaca pod rukovodstvom nacionalnog trenera, Andrije Đurišića. Do 60 kg nemamo predstavnika. Do 66 kg, sem Vukolića iz Sremskomitrovačkog „Sirmiuma“ nastupiće i Ilija Ciganović iz „Rekorda“. Do 73 kg imamo 4 predstavnika i to, Miroslava Begovića iz „Bezbednosti“, Ljubišu Kovačevića iz „Slavije“, Dragana Mitrovića iz beogradskog „Partizana“ i Nemanju Petrović iz „Rekorda“. Do 81 kg predstavljaće nas Robert Biro iz kikindskog „Partizana“ i Miroljub Ivezić iz „Kinezisa“. U kategoriji do 90 kg nastupiće samo Aleksandar Kukolj iz „Rekorda“, a do 100 kg, sem našeg Prgonjića, nastupiće i Stefan Jurišić iz „Rekorda“. U kategoriji preko 100 kg nastupiće samo Vladimir Gajić iz „Slavije“.

Prošlog vikenda, putem „live streamminga“ na našem sajtu,  pratili smo Grand slam turnir u Parizu, gde su po prvi put primenjena nova pravila borbe koja su radikalno ograničila borce, pogotovo u fazi odbrane. No sačekajmo da vidimo i „Budimpeštu“ pa ćemo ih prokomentarisati iz našeg ugla.

Dok ovo pišemo počeo je žreb u Budimpešti pa ćemo sačekati sa objavljivanjem vesti na sajtu, kako bi posetioci mogli videti kako su naše judoke prošle na žrebu. Nadamo se da će proći bolje od Srđana Mrvaljevića u „Parizu“ gde je u prve tri borbe imao Francuza, Japanca i Rusa? Gore nije moglo ali je ipak uspeo pobediti Aurelien Leroya iz Francuske i Takahiro Nakaia iz Japana i stići do pred sam repesaž, koji mu je ipak izmakao, porazom od Rusa, Alana Khubetsova, u trećem kolu. Na žalost Srđana nećemo  gledati u Budimpešti jer mu je sledeća stanica Grand prix u „Dizeldorfu“, koji je na programu tek sledećeg vikenda.

Evo, prošla je ponoć i tek sada su Mađari i tehnička komisija Evropske federacije na sajt okačili žrebne liste koje možete pogledati ovde. Kao što se može videti nastupiće ukupno 295 takmičara iz 35 zemalja sa svih pet kontinenata, tako da će konkurencija biti žestoka, kao što smo i očekivali. Držimo palčeve svim našim reprezentativcima a posebno Vukoliću koji se u prvom kolu sastaje sa Chibana Charlesom iz Brazila i Prgonjiću kome je prvi protivnik Reichstein Julian iz Austrije. Srećno!

Beočin, 16.02.2013. godine

Pripremio, Andrija Mumović


Rezultate uživo možete pratiti ovde.

TV prenos možete pratiti na ekranu ispod:

Izbor strunjače možete izvršiti ovde:

 


 648 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *