Seniorsko prvenstvo Vojvodine, Turija – 03.03.2013.

Objavljeno: 4 марта, 2013

U nedelju 03.03.2013., u skromnoj tehničkoj organizaciji judo kluba “Turija“ iz Turije održano je prvenstvo Vojvodine za seniore.Naš klub na ovogodišnjem prvenstvu predstavljalo je sedam takmičara, a u ekspediciji su bili još i treneri Trajanovski Vladislav i Morina Šefki, kao i Generalni sekretar kluba Janković Miroslav.

Ostvareni su sledeći rezultati:

-60kg Kajić Jasmin III mesto

-73kg Popeskov Dušan V mesto

-81kg Kalabić Nikola bez plasmana

-81kg Prolić Žarko V mesto

-90kg Cmiljanić Aleksandar bez plasmana

-100kg Domazetovski Srđan II mesto

-100kg  Prgonjić Goran I mesto

Tako je, nakon završenog takmičenja, četiri od sedam naša takmičara ostvarilo plasman na prvenstvo Srbije koje će se održati u Kikindi 16.03.2013.  Takmičarima koji su ostvarili plasman na prvenstvo Srbije uručene su medalje i diplome, dok su najuspešniji klubovi u muškoj i ženskoj konkurenciji na ovom takmičenju  nagrađeni i peharom. I to u kategoriji seniora najuspešnija je ekipa JK“Slavija“ Novi Sad, dok je najuspešniji klub u kategoriji seniorki JK“Partizan“ Novi Sad, kojima su dodeljeni pehari. Zanimljivo je istaći da je administracija Judo saveza Vojvodine loše sabrala konačne rezultate, i greškom proglasila naš klub kao najuspešniju ekipu u konkurenciji seniora. kao u spomenu na ovu grešku, večno će nam ostati zajednička fotografija sa peharom na postolju.

Moramo spomenuti i “našeg” Nenada Vukolića, koji je redovna pozajmica našeg kluba u ekipnom takmičenju, Super judo ligi Srbije, dok pojedinačno nastupa za svoj matični klub “Sirmium” iz Sremske Mitrovice. On je osvojio titulu šampiona Vojvodine, superiorno savladavajući jednog po jednog protivnika do finala gde se sastao sa Nikolajević Predragom iz Pančevačkog Dinama koga je bacio nekoliko puta i na kraju za čitav ipon.

Takmičari Nefedov Aleksej -81kg i Rogić Jovana -57kg JK “Slavija“Novi Sad kao i Smiljković Maša -52kg JK “Partizan“ Novi Sad i Pilipović Gavrilo +100kg JK “Partizan“ Kikinda, nisu učestvovali na prvenstvu Vojvodine, ali im je omogućeno direktno učešće na prvenstvu Srbije u Kikindi. Iz tog razloga se naš takmičar u kategoriji do 81kg Prolić Žarko nije plasirao iako je ostvario rezultat koji mu je obezbeđivao plasman.  Na takmičenju je učestvovalo 22 kluba sa 110 takmičara(78 m +32 ž).

Ostvareni plasmani:

Seniorke:

Seniori:

 

U Beočinu,                                                                             Pripremio:

03.03.2013.                                                                   Janković Miroslav


Galerija fotografije:

 814 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *