Kajić Jasmin juniorski šampion Srbije, Kostić Vladimir treći!

Objavljeno: 17 априла, 2013

U subotu, 13.04.2013. održan je juniorski šampionat Srbije na kojem je naš takmičar Kajić Jasmin osvojio dugo očekivanu šampionsku titulu!

Šampionat je organizovan u tehničkoj organizaciji JK “Kinezis”- iz Niša, u sali osnovne škole “Miroslav Antić”, na tri borilišta. Učestvovalo je ukupno174 takmičara  od čega 69 u ženskoj i 105 u muškoj konkurenciji.

Naš klub predstavljalo je 5 takmičara, predvođenih trenerima Morinom i Trajanovskim, a ostvareni su sledeći rezultati:

-48kg Ivković Anja V mesto

-52kg Blagojević Jelena VII mesto

+78kg Marinković Brankica VII mesto

-55kg Kajić Jasmin I mesto

+100kg Kostić Vladimir III mesto

Naš takmičar u kategoriji do 55kg, Kajić Jasmin, je u pohodu na šampionsku titulu u prvom kolu bio slobodan, u drugom kolu se sastao sa takmičarem iz ODžK-a koga je savladao bacivši ga za “wazari”. U četvrt-finalu išao je na pobednika iz meča Majkić Miomir (Tori Vrbas) – Nurkić Filip (Kinezis Niš). Pošto je iz tog meča Majkić izašao kao pobednik, u polufinalu su se sastalii on i naš Jasmin Kajić. Meč je nakon regularnog toka bio nerešen i ušlo se u zlatan bod, nakon ukupno osam minuta Jasmin je smogao snage i ušao tehniku “yoko tome” i bacio Majkića za wazari, čime se plasirao u finale gde ga je čekao Jovanović Filip iz ODžK-a. Jasmin je ušao nešto opreznije u meč, pošto je ulog bio veliki, ali se videlo da je bio dominantniji tokom celog meča. U zlatnom bodu Jasmin je “uhvatio protivnika na spavanju”, plasirao mu tehniku ouči gari i bacio ga na “yuko”, i na taj način osvojio titulu juniorskog šampiona Srbije u 2013. godini.

U Beočinu,                                                                                      Pripremio:

17.04.2013.                                                                               Janković Miroslav

 1,004 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *