pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

KAJIĆU IZMAKLA MEDALJA A JULIJANA SAVIĆ OSVOJILA BRONZU NA EJU KUPU U LIGNANU U ITALIJI

Objavljeno: април 27, 2013

Naš juniorski reprezentativac, JASMIN KAJIĆ, je, ovog vikenda, sa još 16 Srpskih „orlića“ i „orlica“, učestvovao na EJU KUP-u u Italijanskom Lignanu, i u kategoriji do 55 kg osvojio 5-to mesto.

U prvom kolu on je bio bolji od Belgijskog reprezentativca, Plomb Nicolasa, koji je 14-ti na Evropskoj rang listi. U drugom kolu protivnik mu je bio odlični, Locio Guilherme iz Brazila, koji je bio bolji od Jasmina i plasirao se u polufinale, a potom i u finale, gde je osvojio srebrnu medalju, jer ga je na toj stepenici zaustavio Rumun, Ferariu Alex, koji je osvojio zlatnu medalju. Brazilac je povukao Kajića u repesaž gde je naš takmičar, u prvom meču, bio bolji od Verucci Emilija iz Italije. U drugom meču repesaža Jasmin je nadvisio i Haessner Fabiana iz Nemačke i ušao u borbu za medalju, gde ga je čekao Silva Gabriel iz Brazila. Na žalost, danas Brazilci nisu godili našem Jasminu i u toj borbi on je prepustio medalju reprezentativcu domaćina narednih Olimpijskih igara 2016. i tako ostao „kratkih rukava“. No moramo reći da Jasmin nije razočarao i ovaj plasman će mu obezbediti prve bodove na Evropskoj rang listi, a nadamo se da će ih biti još do Evropskog šampionata, koji se ove godine održava  od 20-22. Septembra u Sarajevu/BIH.

U istoj ovoj kategoriji nastupao je i Nurkić Filip iz Niškog „Kinezisa“ ali je poražen već u prvom kolu, od Autengruber Stefana iz Austrije, koji je poražen u sledećem kolu, tako da je Nurkić ostao bez repesaža.

Danas su u muškoj konkurenciji nastupali i Jurakić Denis iz Kikindskog „Partizana“, do 60 kg, Vukičević Marko iz „OJK“ Beograda, do 66 kg, Nikolić Milan iz „C. Zvezde“, Ćurčić Srđan iz Rumskog „Slovena“ i Niškanović Jovan iz Zrenjaninskog „Proletera“, svi do 73 kg,  ali nisu stigli do plasmana u prvih 7. Jurakić i Nikolić su zabeležili po dve pobede i dva poraza, dok su ostala četvorica izgubila u svojim prvim borbama.

U ženskoj konkurenciji ,prvog dana turnira, nastupale su samo tri „orlice“ i osvojile jednu bronzu i jedno 5-to mesto. Do bronze je stigla Julijana Savić iz „Čukaričkog“, u kategoriji do 44 kg. Ona je u prvom kolu bila bolja od domaće takmičarke  Zampini. U drugom kolu je savladala Turkinju,  Yayla Tugbu, ali je u polufinalu poražena od  druge Turske reprezentativke, Kartal Cetin Nasrin. U repesažu je odbranila bronzanu medalju, pobedivši Morand Priscillu iz Švajcarske.

U kategoriji do 48 kg, Nikolić Milica, iz „C. Zvezde“ je stigla do 5-og mesta, tako što je zabeležila dve pobede i dva poraza.

Treća naša „orlica“, Božić Sara, iz Niškog „Kinezisa“, zastala je na prvom stepeniku, gde je od nje bila bolja Izraleska reprezentativka, Nelson Levy Timna. Ona na žalost nije stigla u polufinale i tako je Sara ostala bez repesažnih borbi i šanse za popravak.

Sutra su na programu preostale 4 muške i 4 ženske, težinske kategorije, gde se nadamo boljem plasmanu naših reprezentativaca, od ovih koji su danas izlazili na tatami.

Na ovo takmičenje reprezentaciju je odveo nacionalni trener juniora, dr Nurkić Mirsad.

Beočin, 27.04.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Kompletni rezultati prvog dana u PDF formatu (za štampu).

 917 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *