JUNIORKE OSVETLALE OBRAZ JUNIORI PODBACILI

Objavljeno: 28 априла, 2013

Drugog takmičarskog dana na EJU TOP turniru u Lignanu u Italiji reprezentacija Srbije je osvojila dve srebrne medalje i tako popravila utisak od prvog dana.

Heroine su bile dve takmičarke iz Novosadskog „Partizana“, Jandrić Ivana do 70 kg i Žabić Milica u kategoriji preko 78 kg. Jandrićka je u prvom kolu bila bolja od Slovenke Gačnik. U drugom kolu savladala je Fiedlerovu iz Nemačke a u trećem kolu i od Belgijanke, Berger. U polufinalu je savladala i drugu Nemicu, Fluegelovu i plasirala se u finale. U finalu je od nje bila bolja  Livesy iz Britanije, tako da se Ivana morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

Žabić Milica je u kategoriji preko 78 kg, u prvom kolu bila bolja od Turkinje Bayram a u drugom i od njene koleginice Kare čime se plasirala u finale. U finalu je poražena od Facholli iz Brazila tako da je o vrat okačila srebrnu medalju.

Uz jučerašnju bronzu Savić Julijane, devojke su opravdale poverenje trenera Đukića.

Muški deo Srpskog tima nije bio raspoložen za borbe kao žene. Izuzetak je Majdov Stefan, iz „C. Zvezde“, koji je stigao do 5. mesta, u kategoriji do 81 kg. On je u prvom kolu savladao Vrhovca iz Slovenije ali je u drugom kolu poražen od Zilka iz Slovačke koji se posle plasirao u polufinale i Majdovu obezbedio repesažne borbe. U repesažu Majdov je prvo pobedio Kistlera iz Švajcarske, potom Galduna iz Češke i Schnella iz Švajcarske, čime je ušao u borbu za medalju. U toj borbi je poražen od Dedeić Rijada iz Crne Gore pa se morao zadovoljiti, za njega, skromnim 5-im mestom.

U ovoj kategoriji imali smo još dva borca, i to Aleksić Lazara iz „Kinezisa“ i Vuković Damjana iz Novosadske  „Bezbednosti“ ali su oni zastali već u prvom kolu. Aleksić  je izgubio od Čeha a Vuković od  Brazilca. Pošto je Brazilac ušao u polufinale povukao je Vukovića u repesaž gde je opet poražen, ali ovaj put od Austrijanca.

U kategoriji do 100 kg, Srpske „orlove“ predstavljao je Bodirogić Srđan iz „C. Zvezde“ ali je i on takmičenje završio već u prvom kolu gde je poražen od Italijanskog reprezentativca.

Juniorski tim predvodio je VD nacionalni trener dr Nurkić Mirsad, a ženski, Đukić Nedeljko.

Beočin, 28.04.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Kompletni rezultati u PDF formatu (za štampu)

 700 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *