KONAČNO NEKA ODLUKA UO JSS OKAČENA NA SAJT…

Objavljeno: 10 маја, 2013

Dana 09.05.2013. godine (juče) održana je sednica UO JSS na kojoj je, između ostalog, doneta i ODLUKA o načinu putovanja na Balkanski šampionat za kadete i juniore, koji se idućeg vikenda održava u Ohridu u Makedoniji.

To i ne bi bila neka vest da dopis u vezi sa ovom ODLUKOM  Upravnog Odbora JSS nije okačen na sajt JSS, kako bi bio dostupan i ostatku od 100-tinjak klubova u Srbiji koji nemaju svoje predstavnike u Upravnom Odboru Saveza, i kojima je jedino sredstvo informisanja, sajt JSS. Konačno da su čelnici Saveza uvažili jedan od naših zahteva, za koje se uporno zalažemo, i tako na trenutak prekinuli „tajnost“ odlučivanja u ovom telu. Doduše na ovoj sednici je verovatno bilo i drugih ODLUKA i ne znamo zašto ih sve zajedno nisu stavili na Sajt uz dopis „ODLUKE SA UO JSS od dana toga i toga…“.

Uspeli smo saznati za još jednu od njih, a to je da je nacionalnim trenerima skinuto VD, pa su tako sada i zvanično imenovani ,a ne „vršioci dužnosti“. Nadamo se da su im izdata i REŠENJA za taj mandat i da su im tačno određene nadležnosti i odgovornosti, kako je to pravilo i u drugim sportovima.

Koristimo priliku da svim nacionalnim trenerima čestitamo izbor i da im poželimo dobar i uspešan mandat na ovim izuzetno važnim dužnostima.

Nakon ovih reči hvale za čelnike JSS, evo i uobičajene kritike.

Odlukom da se troškovi učešća na Balkanskom šampionatu u Ohridu svale na teret klubova suspendovana je davnašnja, lepa, odluka UO da te troškove snosi Savez, što je bilo godinama. To što je od ove godine dozvoljeno učešće po dva takmičara u kategoriji, nije nikakav izgovor, jer je mogla ostati ODLUKA da Savez plati za jednog takmičara u kategoriji, a da za drugog plaćaju klubovi, ukoliko žele da im ti takmičari nastupe na Balkanskom šampionatu. Ovako se Savez sveo na „turističku organizaciju“ koja organizuje putovanja o trošku putnika (čitaj klubova), kao što je to pravilo i za EJU kupove. Doduše, moguće je da Savez nekim takmičarima i plaća ta putovanja ali je to i dalje pod „velom tajne“ i nije dostupno običnim smrtnicima (čitaj klubovima) koji nemaju funkcionere u UO JSS. Zaista nam nije jasno zašto bi to bila „tajna“ jer smo i mi svesni da je danas teško naći sponzore za ceo međunarodni program reprezentativnih selekcija i da Savez može obezbediti sredstva samo za najbolje, a za ostale „želje“, neka plaćaju zainteresovani klubovi.

Takođe bi bilo lepo da se na sajtu Saveza postave logotipi firmi koje su naši čelni funkcioneri doveli kao sponzore u Savez, kako bi im svi mogli ukazati poštovanje i zahvalnost. Tvrdoglavim stavom čelnika, da transparentnost rada UO nije neophodna, za bolje funkcionisanje Saveza, ni krivi ni dužni, oštećeni su i ti sponzori i donatori? Ali evo… juče je već okačena jedna ODLUKA, možda ona povuče i ostale, pa malo po malo, dođemo do pune transparentnosti rada JSS…

Beočin, 10.05.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 868 total views,  1 views today

One Comment

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *