JASMIN KAJIĆ PETI NA BALKANSKOM ŠAMPIONATU ZA JUNIORE U OHRIDU

Objavljeno: 20 маја, 2013

Naš juniorski reprezentativac, JASMIN KAJIĆ, vratio se jutros sa Balkanskog šampionata, koji je proteklog vikenda održan u Ohridu, u Makedoniji. Jasmin je nastupao u kategoriji do 55 kg i zabeležio dve pobede i dva poraza, tako da je ostao bez medalje, osvojivši skromno 5. mesto.

Jasmin je u prvom kolu  bio slobodan i čekao pobednika iz meča Nikčević Vuka iz Crne Gore i Rumunskog reprezentativca. Pošto je pobedio Nikčević, Jasmin je sa njim ukrstio kimono i bio ravnopravan takmac do početka druge polovine borbe kada je Vuk ušao neku kombinaciju tehnika koja mu nije donela bodovnu prednost ali jeste povredu za Jasmina. Njemu je ruka ostala u reveru koji je Vuk uvrnuo tako da je Jasmin povredio zglob leve šake. Do kraja borbe Jasmin je radio praktično jednom rukom i zaradio treći shido, dok je Vuk imao samo dva shidoa, što mu je bilo dovoljno za odlazak u polufinale. U repesažu Jasmin je stisnuo zube i pobedio, prvo Rumuna, a potom i predstavnika BIH, na ipon, i tako  sebi stvorio šansu za medalju. U borbi za medalju protivnik mu je bio naš drugi reprezentativac, Filip Nurkić, iz niškog „Kinezisa“ (od ove godine na Balkanskom mogu nastupati po dva takmičara iz jedne države), koji je bio bolji od Jasmina i savladao ga u zahvatu rezultatom 10:0 (a ne na shido kako smo prvobitno) napisali i okitio se bronzanom medaljom. U ovoj kategoriji zlatnu medalju je osvoio bugarski reprezentativac Alpiev, koji je u polufinalu savladao Crnogorskog predstavnika Nikčevića. U repesažu je Nikčević odbranio bronzanu medalju.

Rezultate ostalih juniora i juniorki još nismo pribavili pa ih ne možemo objaviti. Čim ih dobijemo objavićemo ih kao novu vest.

Beočin, 20.05.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 765 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *