OSAM MEDALJA BEOČINCIMA NA MEMORIJALU „MUJE DRAGIĆA“ U KANJIŽI

Objavljeno: 8 јуна, 2013

Dana, 08.06.2013. godine, u sportskoj hali Banje Kanjiža, održan je memorijalni turnir „dr BRANKO DRAGIĆ-MUJO“ , u organizaciji JK „PARTIZAN KOT“  iz Kanjiže. Na turniru je nastupilo 289 takmičara iz 23 kluba, iz Srbije, Mađarske i Rumunije, koji su se takmičili u konkurenciji mlađih poletaraca, poletaraca i mlađih pionira. Predsednik JK „Partizan“, dr Karolj Kasaš, je sve prisutne pozdravio biranim rečima  i otvorio  ovaj turnir koji se organizuje po jedanaesti put, u čast prerano preminulog Muje, čiji lik i delo nastavljaju da žive u ovom obliku. Prisutne je pozdravio i predsednik JSV i JSS, Svetislav Vukmirica.

U ukupnom plasmanu pehar za prvo mesto pripao je beogradskom „Partizanu“ čiji su klinci i klinceze danas bili najraspoloženiji za borbu.

„Cement“ je predstavljalo 13 takmičara koji su osvojili 8 medalja, od kojih je jedna zlatna, pet srebrnih i dve bronzane.

MLAĐI POLETARCI:

-22 kg Petrović Vuk-5. mesto

-25 kg Škamla Ana 2. mesto

-34 kg Papišta Luka 3. mesto

+42 kg Ralović Uroš 2. mesto

POLETARCI:

-25 kg Matijević Marko 1. mesto

-25 kg Prolić Jovan 2. mesto

-31 kg Nikolić Nikola-bez plasmana

-31 kg Smijulj Strahinja 5. mesto

-42 kg Mikec Nikola-bez plasmana

MLAĐI PIONIRI:

-30 kg Škamla Filip 2. mesto

-34 kg Vukomanović Mihajlo-bez plasmana

-44 kg Varbai Kristina 3. mesto

-56 kg Papišta Mila 2. mesto

 

KOMENTAR:

Organizator, na čelu sa predsednikom kluba, dr Kasaš Karoljem, se potrudio da organizacija turnira bude na visokom nivou i da se svi učesnici osećaju lepo i prijatno. Za red u sali su bile zadužene mlade i lepe policajke, koje su posao obavile vrlo profesionalno, tako da nije bilo nikakvih incidenata.

I sudije su bile na nivou zadatka i svoj posao obavile korektno, tako da nije bilo primedbi na njihove odluke.

Naš trener ove grupe, Vladislav Trajanovski-Pepe, dobio je slobodan dan pa je Beočince predvodio trener prve ekipe, Andrija Mumović, uz pomoć bivših džudista, a sada roditelja, Škamla Zdenka i Petrović Miroslava. Upravo njihova deca su danas imala svoje prve nastupe na zvaničnom takmičenju. Petrovićev Vuk je startovao pobedom ali je na kraju zauzeo samo  5. mesto, dok je Škamlina Ana odmah „pokazala zube“ i osvojila srebrnu medalju, sa dve pobede i jednim porazom. Sve čestitke za Anu.

Danas je najbolji bio Matijević Marko koji je sa tri ipona osvojio prvo mesto i zlatnu medalju. Nadali smo se da će do zlata stići i Škamla Filip ali se ovaj put, zbog svoje greške, morao zadovoljiti srebrom. Odlično se borio  Prolić Jovan, koji je u finalu poražen od našeg Matijevića.  Dobar je bio i Papišta Luka, koji je do bronze stigao prelepim „moroteom“ kao i Smijulj Strahinja, koji je i pored tri pobede ostao bez medalje. Ostali su postigli očekivane rezultate.

Beočin, 08.06.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 1,047 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *