JUDISTI SLABI NA MEDITERANSKIM IGRAMA U TURSKOJ MERSINI

Objavljeno: 22 јуна, 2013

XVII Mediteranske igre u Turskom gradu Mersin na programu je od 20-30.06.2013. godine. Olimpijski komitet Srbije, kao organizator ove sportske akcije, judistima je ostavio 4 mesta i to 3 u muškoj i jedno u ženskoj konkurenciji.

Put Turske otišli su: Savanović Ljiljana iz „Crvene Zvezde“ do 48 kg, Ciganović Ilija iz „Rekorda“, do 66 kg, Kovačević Ljubiša iz „Slavije“, do 73 kg i Kukolj Aleksandar iz „Rekorda, do 90 kg. Reprezentaciju predvodi trener Andrija Đurišić.

Danas su na tatami izašli naši lakaši, Savanović Ljiljana i Ciganović Ilija. Ljiljana je pretrpela dva poraza i to od Italijanke i Francuskinje, a Ilija je poražen u prvom meču od Jereb Andraža iz Slovenije. Ciga je prvo pao na waza-ari ali je ubrzo uzvratio bacanjem koje su sudije vrednovale za yuko, iako je bilo onih koji misle da je bio najmanje waza-ari a možda i ipon? Bilo kako bilo Jereb je prošao našeg „Cigu“ ali ne samo njega jer se na kraju obreo u finalu kategorije do 66 kg. Tu je poražen od Španca Uriarte koji se okitio zlatnom medaljom a bronze u ovoj kategoriji su osvojili, Gušić Nikola iz Crne Gore i Khalofaoui iz Tunisa.

Ako uzmemo u obzir i slab start kadeta na Evropskom šampionatu u Estoniji, gde je svo četvoro naših „orlića“ poraženo već u prvom kolu, sa sedam poraza i bez ijedne pobede na ova dva veoma važna takmičenja, koje su nam priredili kadeti i seniori, razlog su da stavimo prst na čelo i dobro se zamislimo. Da li smo dobro pripremili i selektovali reprezentacije, da li smo odveli baš najbolje, po kojim kriterijumima se ide na ovakve šampionate…

Mnogo je pitanja za trenere, stručni štab i čelnike JSS koji se nisu potrudili ni da najave ovaj događaj na sajtu JSS? Zašto administracija JSS uporno izbegava da objavi spisak putnika na velike šampionate (podsećamo da nije najavljen ni spisak za Evropsko seniorsko) kako bi svi judo poslenici znali ko nas predstavlja u „belom svetu“. Da nema „facebooka“ i profila naših judoka ne bi znali ni ovoliko koliko smo napisali.

Ni novinari ostalih medija, pa ni sajt OKS nisu bolji, jer se nigde ne može videti raspored i žreb naših judoka na Mediteranskim igrama, kao da nisu članovi Srpske delegacije u Turskoj.

Sutra na tatami izlaze i preostala dva naša reprezentatzivca, Kovačević Ljubiša i Kukolj Aleksandar, pa se nadamo da će nastaviti tradiciju osvajanja judo medalja na ovim igrama.

Na kraju i jedna lepa vest, doduše ne iz judoa ali je iz borilačkog sporta. Tekvondoista, Vanja Babić je danas osvojio prvu medalju (bronzanu) za Srbiju na ovim igrama i pokazao da ovaj sport kod nas uzima maha. Čestitamo Babiću ali i Tekvondo savezu.

Beočin, 21.06.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 960 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *