ČETIRI MEDALJE ZA SRPSKI JUDO

Objavljeno: 22 јуна, 2013

Posle lošeg starta naših kadeta na Evropskom šampionatu u Talinu/Estonija i seniora na Mediteranskim igrama u Turskoj, drugog dana potpuni preokret. Kadeti Majdov Nemanja do 73 i Bunčić Strahinja do 66 kg. su se domogli medalja. Majdov srebrne a Bunčić bronzane.

Bunčić Strahinja je branio zlato sa prošlogodišnjeg šampionata Evrope u Baru i kako je krenuo činilo nam se da će u tome i uspeti. U prvom kolu je bio bolji od Flament Sache iz Francuske, kojeg je tukao iponom. U drugom kolu je za waza-ari savladao Kosak Jana iz Slovenije. U trećem kolu je viđena divovska borba sa Gruzijcem, Mchedlishvili Kobom. Strahinja je kontrirao jedan ulazak Kobe za waza-ari ali je pri tom udario nos pa mu je počela curiti krv. Sudija mu je dva puta omogućio lekarsku pomoć i bojali smo se da i treći put ne pozove lekara što bi značilo kraj borbe za našeg borca. Srećom Bunčić je uspeo dočekati kraj sa tamponima u nozdrvama i izboriti plasman u polufinale.

U polufinalu se sastao sa Ahmadli Elnurom iz Azerbejdžana i posle dobre borbe pao za ipon na kontru Azera.U odbrani medalje Strahinja se sastao sa Wawrzyczek Pavelom iz Poljske i uspeo ga savladati na kaznu što mu je donelo bronzanu medalju.

Majdov Nemanja do 73 kg, nije krenuo furiozno kao Bunčić i u prvom kolu je na shido savladao domaćeg takmičara  Saal Karl-Ernesta. U drugom kolu je za waza-ari bio bolji od Duda Davsa iz Latvije a u trećem i od  Bakker Kevina, ali za ipon. U polufinalu je bacio za ipon Gramkov Tima iz Nemačke i trijumfalno ušao u finale. U finalu ga je čekao  raspoloženi  Godizov Ruslan iz Rusije od kojeg je izgubio na waza-ari i tako osvojio veliku srebrnu medalju.

Ove dve medalje su došle kao melem na ranu posle jučerašnjeg debakla naših judoka u lakšim kategorijama i daće dodatni vetar u leđa Tintor Sari, Đukanović Ivanu i Đinović Filipu, koji na tatami izlaze sutra.

I seniori su danas blistali na Mediteranskim igrama u Turskom Mersinu. Ljubiša Kovačević je, do 73 kg, posle odličnog nastupa izborio finale gde ga čeka Turski reprezentativac, a Kukolj Aleksandar je takođe ušao u finale do 90 kg, gde će se sastati sa Italijanom. Pride njima dvojici je i finale Srđana Mrvaljevića koji će se za zlato boriti sa Slovencem Sedej Aljazom.

Upravo smo saznali da je Kovačević izgubio finale i osvojio srebrnu medalju a da je Kukolj prvak Mediterana. Bravo za naše orlove koji su ovim ispunili naša očekivanja da donesu dve medalje sa MI.

Rezultati sa prvenstva Evrope, kadeti

XVII Mediteranske igre 2013 – rezultati

Beočin, 22.06.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 1,339 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *