NA 27. UNIVERZIJADI U KAZANJU-RUSIJA, NASTUPIĆE JUDISTI, KOVAČEVIĆ, IVEZIĆ I KUKOLJ

Objavljeno: 7 јула, 2013

27. letnja Univerzijada održava se od 06-17.07.2013. godine u Ruskom gradu Kazanju, kao međunarodno takmičenje Univerzitetskih sportista, koje ima bogatu i dugu tradiciju, obzirom da se održava svake 4 godine, kao i Olimpijske igre (od 2009. godine, pre toga na svake 2 godine).Čast da je organizuje, ove godine je dobila Rusija i glavni krad Tatarstana, Kazanj. Štafeta sa plamenom Univerzijade je krenula iz Francuske, iz grada Bresta, još 15. Jula prošle godine, i za godinu dana prošla kroz 61 grad. Nošena rukama 2013 sportista-studenata, širom sveta prešla je put od 104.000 kilometara dok nije stigla do „Kazanj Arene“, gde je bilo svečano otvaranje, u subotu, 06. Jula 2013. godine. Nakon završetka Univerzijade štafeta-baklja će biti odložena u muzej Univerzijade, koji je za ovu manifestaciju napravljen u Kazanju.

Na 27. Letnjoj Univerzijadi nastupiće 160 zemalja iz celog Sveta, a za 351 medalju će se boriti sportisti-studenti u 27 sportskih disciplina. Zbog obimnog sportskog programa prva takmičenja su počela, jedan dan ranije, odnosno u petak, 05.07.2013. godine a Srpski vaterpolisti su prvi izašli na megdan, i to Crnoj Gori, koju su savladali sa 9:5 i tako otpočeli pobednički put naših akademaca.

Šestočlana Judo reprezentacija je juče otputovala u Kazanj, sa tri takmičara, trenerom, sudijom i vođom delegacije. U kategoriji do 73 kg, nastupaće LJUBIŠA KOVAČEVIĆ iz novosadske „Slavije“, MIROLJUB IVEZIĆ iz niškog „Kinezisa“ i ALEKSANDAR KUKOLJ iz beogradskog „Rekorda“. Na trenerskoj stolici biće dr MIRSAD NURKIĆ,  a u judo timu je i naš jedini internacionalni sudija, SINIŠA ŠKRBIĆ. Vođa naše delegacije je dr MILOVAN BRATIĆ iz Niša.

Poznat je već i žreb u kome su naši „orlovi“ dobro prošli. Ljubiša Kovačević- student Novosadskog Univerziteta, je u prvom kolu slobodan a u drugom se sastaje sa Kanafin Yerkebulanom iz Kazahstana. U 0voj kategori, do 73 kg, žrebano  je 39 takmičara.

Ivezić Miroljub-student Niškog Univerziteta, je takođe slobodan u prvom kolu, a u drugom se sastaje sa Wu Ven Shunom iz Taipeha. U njihovoj kategoriji do 81 kg prijavljeno je 35 boraca.

Aleksandar Kukolj-Student privatnog Univerziteta iz Beograda, je takođe slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka pobednika iz meča Votkas Grigoris (Grčka) i Zarzeczy Jakub (Poljska).

„Orlovi“ srećno i da nam donesete bar dve medalje kao i sa Mediteranskih igara u Turskom Mersinu, od pre dve nedelje, a vi se dogovorite ko će to biti. Nama je svejedno…

Judo takmičenje je započelo danas, teškim kategorijama, zbog apsolutne kategorije, koja je na programu zadnjeg dana. U kategoriji do 100 kg, Krpalek Lukaš iz Češke, bio je neprikosnoven i osvojio zlatnu medalju pobedivši u finalu Makhmadov Zafara iz Rusije. U kategoriji preko 100 kg najbolji je bio Cho Guham iz Koreje koji je u finalu savladao Bor Barnu iz Mađarske.

U Ženskoj konkurenciji do 78 kg najbolja je bila Jo Abigel iz Mađarske, a u finalu je savladala i Malonga Madaliene, iz Francuske. U kategoriji +78 kg zlatnu medalju je osvojila Nunes Rochela, pobedivši u finalu Ortiz Bocaurt Idalys sa Kube.

Sutra na tatami izlaze borci u kategorijama do 90 i do 81 kg, gde i mi imamo kandidate za medalje, Kukolja i Ivezića. Držimo im palčeve.

 

NAPOMENA: Obzirom da se JSS potrudio da „opet“ ne najavi spisak judo reprezentacije za ovo veoma veliko takmičenje, administracija ovog sajta će se potruditi da naši verni korisnici i posetioci dobiju blagovremene i tačne informacije, kako bi mogli pratiti i ovaj mega sportski događaj.

 

Beočin, 07.07.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Rezultate uživo možete pratiti ovde.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu Univerzijade: http://kazan2013.ru/en/

Žrebne liste:

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)


Žrebne liste u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.

 1,256 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *