SAMO JULIJANI SAVIĆ BRONZA, A NAŠ JASMIN KAJIĆ NASTUPA SUTRA

Objavljeno: 13 јула, 2013

Na EJU top judo kupu u Pakšu u Mađarskoj, koji je na programu 13-14.07.2013. godine nastupa 368 takmičara iz 25 zemalja. U muškoj konkurenciji prijavljeno je 217 a u ženskoj 151 takmičar.

Srpska reprezentacija nastupa sa 17 takmičara od kojih je 11 u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji.

U subotu, prvog takmičarskog dana na tatami je izašlo 8 naših boraca i to 5 juniora i 3 juniorke i nisu se baš proslavili. Samo je Julijana Savić  iz beogradskog „Čukaričkog“, stigla do bronzane medalje u kategoriji do 44 kg, dok su svi ostali ostali bez plasmana.

„Jula“ je u prvom kolu bila bolja od Machnicka Vanese iz Poljske koju je savladala rezultatom 10:0. U drugom kolu je savladala Yayla Tugbu iz Turske na waza-ari i plasirala se u polufinale kategorije. Tu je poražena od Kartal Cetin Nesrin iz Turske na shido više, tako da je turkinja otišla u finale a „Jula“ u repesaž da brani bronzanu medalju. U tome je i uspela jer je savladala još jednu Turkinju, Yorulmaz Sevdu na ipon. Ova pobeda joj je donela bronzanu medalju i nove bodove na evropskoj rang listi na kojoj  trenutno zauzima drugu poziciju iza Dolgova Irine iz Rusije.

Druge dve naše „orlice“, Jovanović Gorana iz vršačke „lokomotive“ i Nikolić Milica iz „C. Zvezde“, danas nisu osetile slast pobede jer su obe poražene u svojim prvim mečevima. Gorana je imala i popravnu borbu koju je takođe izgubila iponom.

Juniori su dobro počeli i činilo se da će dan biti berićetan ali nije bilo tako.

U kategoriji do 81 kg, nastupili su Elezović Božo iz kikindskog „Partizana“ i Majdov Stefan iz „C. Zvezde. Božo je zabeležio jednu pobedu i dva poraza a Majdov dve pobede i dva poraza.

U kategoriji do 90 kg, takođe smo imali dva borca, Glušac Mateju iz „Rekorda“ i Nikolić Nemanju iz „Kanjiže“. Glušac je posle dve pobede zabeležio isto toliko poraza a Nemanja je poražen u prvoj borbi i nije imao repesaž jer njegov protivnik nije stigao u polufinale da bi ga povukao u repesaž. Doduše on je posle stigao do bronzane medalje kroz svoj repesaž. Radi se o Ivanov Ivaylu iz Bugarske.

Bodirogić Srđan iz „C.Zvezde“ nastupao je u kategoriji do 100 kg i poražen je već u prvom kolu od Rakita Semena iz Ukrajine, koji ga nije povukao u repesaž ali koji je posle kroz repesaž stigao do bronzane medalje.

Sve u svemu rekli bi da smo očekivali više i od Majdova i od Glušca, pa i od Nikolić Milice koja je kotirana na solidno 18 mesto evropske rang liste, tako da preostalim „orlovima“, koji sutra izlaze na tatami ostaje u amanet da poprave utisak od prvog takmičarskog dana.

Među njima je i naš takmičar, KAJIĆ JASMIN, koji će u kategoriji do 55 kg, pokušati da osvoji nove bodove za evropsku rang listu. Da podsetimo da je on u Linjanu, u Italiji, izgubio za medalju i osvojio 5. Mesto što mu je donelo 14 bodova.

Sem Kajića, sutra će nastupati još: Majkić Momir iz vrbaškog „Torija“ u kategoriji do 55 kg, Jurakić Denis iz kikindskog „Partizana, do 60 kg , Ciganović Ilija iz beogradskog „Rekorda“, Nikolajević Predrag iz pančevačkog „Dinama“ i Vukičević Marko iz „OJK-a“ svi u kategoriji do 66 kg. Od ove poslednje trojice možemo očekivati dobar rezultat obzirom da je Ciganović trenutno na prvoj poziciji evropske rang liste.

Od devojaka, Šimonković Nataše do 63 kg, Jandrić Ivane do 70 kg i Žabić Milice +78 kg, sve tri iz novosadskog „Partizana“ očekujemo takođe dobar plasman, obzirom da je Milica 6-ta na evropskoj rang listi a Ivana 19-ta. No važno je da svi sutra daju svoj maksimum a ne kao ovi danas od kojih su neki delovali čak i bezvoljno u pojedinim borbama.

Trener reprezentacije je Đukić Nedeljko iz Temerina, a u pomoći mu je i Vucelja Goran iz Beograda.

 

Beočin, 13.07.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 2,604 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *