SLABI NASTUPI NAŠIH KADETA U MAJAMIJU SE NASTAVLJAJU

Objavljeno: 10 августа, 2013

Drugog takmičarskog dana na Svetskom šampionatu za kadete na tatamiju su bili STRAHINJA BUNČIĆ u kategoriji do 66 kg, i NIKOLINA MITRAŠINOVIĆ u kategoriji do 48 kg, ali se tu nisu dugo zadržali.

Strahinja je u prvom kolu bio slobodan a u drugom se sastao sa Tursunov Sukrabom iz Uzbekistana i posle 4 minuta borbe tatami napustio pognute glave. Uzbekistanac je bio bolji za jedan shido više, koji je Bunčić olako prepustio protivniku. Imamo utisak da je u meč  ušao vrlo rezervisano sa strahom da ne ponovi slab nastup na EYOFU u Holandiji gde je ispao u prvom kolu. Ni činjenica, da mu je na trenerskoj stolici bio klupski trener Sale Trpković, koji je zbog njega i Nemanje Majdova potegao put u Ameriku, nije pomogla da se Strahinja razgoropadi, kako to on ume.

Nikolina Mitrašinović je, kako smo u jučerašnjem izveštaju već rekli, nije imala sreće u žrebu pa je odmah u prvom kolu „naletela“ na favoritkinju Pupp Reku iz Mađarske. Mađarica je bila bolja i sa 10:0 rešila meč u svoju korist, ali ni ona posle nije stigla do medalje jer je u borbi za ulazak u polufinale poražena od Tsunemi Mikoto iz Japana. Japanka je posle osvojila zlatnu medalju a Reka izgubila od Gruzijke, tako da je bila tek sedma.

Zanimljivo je otkud se Nikolina našla na spisku trenera Spasića (koji nije otputovao u Ameriku da bi mesto ustupio treneru juniorki Nedeljku Đukiću, iz čijeg su kluba sestre Tintor). Nikolina, iako nesporno kvalitetna takmičarka, nije se ove godine pojavljivala na EJU turnirima (sem u Zagrebu) i Balkanskom šampionatu, pa je na evropskoj listi rangirana tek na 30 mestu, što je upravo i bio razlog da odmah ide na favorite. Očito da kriterijumi ulaska u reprezentativne selekcije nisu za sve isti i da je sve ostavljeno nacionalnim trenerima na odluku…

Danas se nastavlja šampionat trećim takmičarskim danom a od naših „orlića“ na tatamiju će se pojaviti Nemanja Majdov do 73 kg i Tintor Tea do 63 kg. Nemanja je na evropskoj listi na prvom mestu ali i pored solidnog žreba u prva 2 kola, mora biti oprezan, jer je prvog dana „otpao“ Azerbejdžanac, Babazada Ilkin koji je u kategoriji do 55 kg startovao kao prvi na evropskoj listi. Na Svetskom šampionatu to izgleda mnogo ne znači jer su tu borci iz Azije koji opet dominiraju, doduše za sada samo u ženskoj konkurenciji.

Majdov je u prvom kolu slobodan a u drugom čeka pobednika između Abanoz Islama iz Turske i Ayala Antonyia iz Perua.

Tintor Tea se u prvom kolu sastaje sa Italijankom Prosdocimo Alexandrom koja je peta na evropskoj listi i neče biti lak zalogaj našoj Tei koja startuje kao 28 na listi.

Držimo im palčeve, danas od 16 h, jer je vreme da se reprezentativci ali i treneri već trgnu iz letargije u koju su zapali još pre mesec dana na EYOFU u Utrehtu.

Beočin, 10.08.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 906 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *