pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

NA BALKANSKOM U RUMUNIJI PRGONJIĆU BRONZA A SRBIJI 6 ZLATNIH MEDALJA

Objavljeno: септембар 11, 2013

U subotu, 07.09.2013. godine u rumunskom gradu Mirceura Ciuc, održan je Balkanski šampionat za seniore na kojem je nastupila i reprezentacija Srbije a u okviru nje i dva naša takmičara. Jasmin Kajić je nastupao u kategoriji do 60 kg, a Goran Prgonjić do 100 kg.

Kajić Jasmin je izgubio dve borbe u svojoj grupi i nije došao u priliku da se bori za medalju. No on je još junior i upravo mu je ovo takmičenje poslužilo da se bolje pripremi za juniorski Evropski šampionat koji će se održati u Sarajevu/BIH, za dve nedelje, pa se od njega više i nije očekivalo.

Prgonjić Goran je bio uspešniji i osvojio je  bronzanu medalju, tako što je  pobedio predstavnike BIH,  i Rumunije a izgubio od našeg drugog reprezentativca, Stefana Jurišića i predstavnika Turske. Obzirom da je Goranu ovo prvi reprezentativni nastup, posle operacije meniskusa, rezultat je zadovoljavajući a on svakako ima potencijal i za više od ovoga.

Reprezentacija Srbije je zabeležila odličan rezultat osvojivši 17 medalja od kojih, 6 zlatnih, 5 srebrnih i 6 bronzanih, što joj je omogućilo osvajanje prvog mesta u ukupnom plasmanu, ispred reprezentacija domaćina i Turske. Iako od ove godine na Balkanske šampionate mogu da idu po dva takmičara u svakoj težinskoj kategoriji, većina reprezentacija je došla na šampionat sa nekompletnim postavama pa čelnici Balkanske federacije, na čelu sa predsednikom Todorov Ivanom i generalnim sekretarom Stoicu Ionelom, moraju pronaći šifru za bolje pozicioniranje ovih šampionata kod nacionalnih federacija Balkana.

Kada smo bili organizatori Balkanskog šampionata u Beočinu 2011. godine mi smo predlagali da se prvog dana nastupa u pojedinačnoj a da se u program uvede i drugi takmičarski dan, kada bi se radilo ekipno takmičenje, što bi verujemo, pobudilo veće interesovanje štampe i javnosti u svim balkanskim državama. No naš predlog je ostao samo u toj formi do danas i na tom planu se nije ništa promenilo.

Zlatne medalje osvojili su: Nikolić Milica  do 48 kg, i Žabić Jelena do 78 kg, u ženskoj konkurenciji, a u muškoj, Nikolajević Predrag do 66 kg, Ostojić Boško do 81 kg, Nenković Uroš do 90 kg, i Jurišić Stefan do 100 kg.

Srebrne medalje osvojili su, Jandrić Ivana do 70 kg, i Žabić Milica preko 78 kg, u ženskoj, a u muškoj konkurenciji Vukičević Marko do 66 kg, Ivezić Miroljub do 81 kg i Gajić Vladimir preko 100 kg.

Bronze su pripale devojkama,  Božić Sari do 57 kg, Nikolajević Marijani do 63 kg i Bodirogić Milici +78 kg, a u muškoj konkurenciji, Jurakić Denisu do 60 kg, Milošević Nikoli do 90 kg i Prgonjić Goranu do 100 kg.

Žensku reprezentaciju predvodio je nacionalni trener juniorki, Đukić Nedeljko a mušku, nacionalni trener seniora, Đurišić Andrija.

U srpskoj ekspediciji su bile i sudije, Škrbić Siniša, Malešević Nikola, Radojičić Ranko, Olarić Dobrivoje i Rakić Slobodan.

Beočin, 09.09.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Kompletni rezultati:

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)


Galerija fotografija:

 930 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *