BEOČINCIMA SAMO DVA PETA MESTA NA „DRAŽINOM“ MEMORIJALU

Objavljeno: 13 септембра, 2013

U nedelju, 08.09.2013. godine u Novosadskom SPENSU, u tehničkoj organizaciji JK „Slavija“ održan je šesti memorijalni turnir „Svetozar Mihailović-Draža“, za seniore, na kojem je nastupilo 58 takmičara iz četiri zemalje i 22 kluba. Sem srpskih takmičara nastupili su borci iz Francuske, Crne Gore i BIH. Turnir je otvorio Jočić Miroslav, predsednik Skupštine JSV i bivši takmičar ovoga kluba.

„Cement“ su predstavljali Popeskov Dušan do 73 kg i Domazetovski Srđan preko 90 kg i oba zauzeli 5-ta mesta u svojim kategorijama, sa po dve pobede i po dva poraza.

Popeskov Dušan je u prvom kolu pobedio Stanković Nemanju iz „Kinezisa“ i to na shido u zlatnom bodu. U drugom kolu je izgubio od Niškanović Jovana iz zrenjaninskog „Proletera“ na diskvalifikaciju. On je pri nerešenom rezultatu, na polovini borbe zaboravio nova pravbila pa je prilikom dobrog ulaska kouchi-garija, uhvatio Niškanovića za nogu, što je sudija Otić ispravno okarakterisao kao zabranjenu radnju i diskvalifikovao našeg takmičara. Pošto je Niškanović ovom pobedom ušao u polufinale, povukao je Popeskova u repesaž gde je naš borac dobio još jednu priliku da ipak osvoji medalju. U prvoj borbi repesaža on je savladao Ivković Nikolu iz „Rekorda“ na waza-ari ali je potom posustao, i na shido više, izgubio od mladog Nerandžića iz OJK Beograda i tako osvojio 5-to mesto.

Domazetovski Srđan se u prvom kolu sastao sa Bogdanović Nemanjom iz OJK-a i izgubio na ipon u zahvatu. Pošto je Nemanja ušao u polufinale povukao je našeg borca u repesaž gde je on u prvoj borbi savladao Ruso Nemanju iz pančevačkog „Dinama“ a potom i Dobrilović Božidara iz novosadske „Bezbednosti“. U borbi za medalju izgubio je od mladog reprezentativca Srbije, Ćulum Žarka iz beogradskog „Rekorda“ i tako osvojio 5-tu poziciju u ovoj kategoriji.

Pobednici po kategorijama postali su: do 66 kg, Tomac Dejan iz „Kinezisa“, do 73 kg Niškanović Jovan iz „Proletera“, do 81 kg Došen Bojan iz „C. Zvezde“ , do 90 kg Stamenković Nenad iz „Kinezisa“ i preko 90 kg Vulević Nikola iz Crne Gore.

Šteta je što ovakvi seniorski turniri ne mogu da privuku više učesnika (na prethodnom KUP-u Vojvodine u Kanjiži bilo samo 48 takmičara) pa će čelnici JSJ morati da porade na tome u budućnosti kako bi animirali više seniora, pogotovo što je ovo pripremni period za Prvu nacionalnu i Super judo ligu Srbije.

 

Beočin, 09.09.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 1,054 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *