pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

Bori i Vladi srebrne a Nikoli Kalabiću bronzana medalja na 30. Memorijalnom turniru “Migo Rašović” 14.-15.09.2013.

Objavljeno: септембар 16, 2013

30. Memorijalni turnir „Mige Rašovića“ u organizaciji JK „Voždovac“ i „Student“ iz Beograda, održan je 14 -15.09.2013. godine u beogradskom „Šumicama“. Na turniru je prodefilovalo oko 600 takmičara u svim uzrasnim kategorijama od poletaraca do veterana, iz svih zemalja regiona, i to je bila lepa prilika da judoke odmere svoje snage na početku jesenje sezone, ali i prilika da se sretnu stari dobri prijatelji i uz kaficu evociraju zajedničke uspomene.

„Cement“ su predstavljala 3 takmičara koji su osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

KADETI:

-81 kg- BORISLAV ADŽIĆ -2. mesto

+90 kg-VLADIMIR KOSTIĆ-2. mesto

JUNIORI:

-81 kg- NIKOLA KALABIĆ-3. mesto

 

Adžić Borislav je dobro odradio turnir i šteta je što u finalnoj borbi nije imao ni priliku da pokaže šta zna. On je u prvom kolu ekspresnim iponom savladao Mikić Vladimira iz obrenovačkog „Radničkog“ a posle njega i Loncović Lazara iz „Žandarmerije“. Oba protivnika nisu ostala na strunjači ni po 10 sekundi. U polufinalnoj borbi Bora je bio bolji od Dramićanin Lazara iz „OJK“- Beograda kojeg je prvo bacio za waza-ari, koji je Dramićanin uspeo anulirati tokom borbe. Pred kraj meča Bora je dodao „gas“ i bacio Dramićanina za ipon i tako se plasirao u finale. U finalu ga je čekao kolega iz reprezentacije, Kulidžan Aleksa iz pančevačkog „Dinama“. Isto kako je ekspresno savladao prva dva protivnika na ovom turniru Bora je isto tako ekspresno izgubio finalnu borbu. Na samom početku borbe ušao je loš „morote“ pa je ostavio vremena Kulidžanu da ga kontrom baci za ipon, tako da nismo imali prilike da gledamo njihovo nadmetanje, što su često činili do sada.

Kostić Vladimir je postao „junak dana“ pobedom nad Ćulum Žarkom iz „Rekorda“, inače aktuelnim juniorskim prvakom Države koji se, sem u kadetima, juče takmičio i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Vlada je u prvom kolu bio bolji od Nekvasil Lazara iz „OJK“-a kojeg je već u prvom gardu bacio za ipon i plasirao se u polufinale gde ga je čekao Ćulum Žarko. Iako je Ćukum delovao korpulentnije na strunjači Vlada je dobro odradio borbu. Prvo je bacio Ćuluma za juko koji je pred kraj borbe Ćulum stigao, bacivši Vladu na dosta „sumnjiv“ juko. No bilo kako bilo Ćulum je poravnao rezultat pa se ušlo u „golden score“. U produžetku borbe Ćulum je napravio slab ulazak pa ga je Vlada kontrirao i bacio za čist waza-ari, koji je sudija iz nepoznatih razloga vrednovao kao juko. Na pitanje zašto smanjuje vrednost bacanja sudija je odgovorio: „svejedno je pobedio jer je ovo zlatan poen“? Ovde moramo izraziti nezadovoljstvo ponašanjem sudije jer „nikad nije svejedno“ i uvek treba tehniku vrednovati onako kako je tehnika izvedena, bez obzira da li je u „golden scoru“.

Ova komunikacija sa sudijom nas je koštala još jedne greške sudije. U finalnoj borbi Kostić se sastao sa Bulja Mladenom iz „Dinama“ i odmah na početku borbe ušao lep „soto-make-komi“ i Mladena bacio za ceo ipon, što su videli svi prisutni oko strunjače i na tribinama. No tako nije video i sudija na strunjači pa je vrednost bacanja spustio na „waza-ari“, što je Bulja iskoristio i Kostiću u nastavku partera izvukao polugu i primorao ga na predaju. Bez obzira na ovaj poraz Kostić je pokazao da izrasta u dobrog takmičara i da će u kadetskoj konkurenciji nastaviti dobre rezultate iz pionirskog perioda.

Kalabić Nikola je nastupao u juniorskoj konkurenciji i u kategoriji do 81 kg osvojio 3. mesto i bronzanu medalju. On je u prvom kolu „neplanski“ izgubio od Jovanović Miloša iz Sremskomitrovačkog „Sirmiuma“ i to sa 10:0 u zahvatu. U repesažu je prvo pobedio Stojadinov Nikolu iz beogradskog „Partizana“ bacivši ga na lepu „uchi-matu“. U borbi za medalju sastao se sa Čugurović Markom, takođe iz „Partizana“ i posle duge i dobre borbe uspeo ga baciti za ipon, opet na prelepu „uchi-matu“, koju mi treneri u žargonu zovemo izvlačenje  „iz podruma“. Nikola je ovu bronzu baš zaslužio.

Naši pioniri sa trenerom Morina Šefkijom, nisu nastupali na ovom turniru, što smo činili svih predhodnih 29 godina, jer su u subotu učestvovali na međunarodnom trofeju „Grada Subotice“ u okviru „Euro regionalne lige“, u konkurenciji pionira, gde su zabeležili odličan rezultat i osvojili pehar za ukupnog pobednika turnira-ekipno. Sem ovog pehara osvojen je i pehar za najboljeg takmičara, koji je pripao Veljku Kneževiću. Ovo je drugi turnir u ovom ciklusu (prvi je bio pre dve nedelje u Segedinu) koji se boduje za regionalnu ligu, a preostala su još dva takva turnira i to u Aradu i Osijeku.

 

Beočin, 16.09.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 1,343 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *