„BOŽE PRAVDE“ ZBOG GAJIĆA A NAŠ KAJIĆ NEUSPEŠAN NA „SERBIA OPENU“

Objavljeno: 30 септембра, 2013

U sportskoj hali „Voždovac“ na Banjici u Beogradu, proteklog vikenda, 28-29.09.2013. godine održan je šesti po redu, EJU KUP „SERBIA OPEN“,  na kojem je nastupilo 205 takmičara iz 21 Države. U muškoj konkurenciji je nastupalo 156 takmičara a u ženskoj 49. Srpska reprezentacija je bila najbrojnija sa 46 predstavnika a naši „Orlovi“ su osvojili ukupno 8 medalja od kojih je jedna zlatna, jedna srebrna i 8 bronzanih.

„Cement“ je predstavljao samo Jasmin Kajić u kategoriji do 60 kg ali jeizgubio  već u prvom kolu od Lang Bernharda iz Austrije koji ga nije povukao u repesaž pa se morao preseliti na tribine. Jasmin je u borbu ušao dekoncentrisan i bez ideje pa ga je Austrijanac bacio za waza-ari i u nastavku plasirao zahvat „tate-shiko-gatame“ u kojem ga je zadržao do ipona. Iako je još junior naš takmičar je mogao prikazati bolju borbenost jer se priprema za učešće na Svetskom juniorskom šampionatu u Sloveniji, koji je na programu krajem oktobra 2013. godine.

I naš naturalizovani Beočinac, Vukolić Nenad iz sremskomitrovačkog „Sirmiuma“, nije bio ništa bolji od Kajića. Vukolić je, u kategoriji do 66 kg, u prvom kolu poražen na „shido“ od dosta slabog  Millar Jamesa iz Velike Britanije, koji ga nije povukao u repesaž, tako da se i on morao preseliti na tribine.

Prgonjić Goran je trebao nastupati u kategoriji do 100 kg i našao se u žrebnoj listi ali se pred samo takmičenje razboleo pa je odustao od nastupa na ovom EJU turniru koji se boduje za evropsku rang listu.

Ostali srpski „orlovi“ su bili prilično zapaženi pa se u dvorani čula i himna „Bože pravde“. Zaslužan za to je Gajić Vladimir iz novosadske „Slavije“ koji je u finalu uspeo savladati rumunskog gorostasa od 180 kg, Natea Danijela. Iako mu je pretila četvrta kazna „shido“ za neaktivnost i izlazak iz borilačkog prostora, Gaja je smogao snage da uđe „soto-make-komi“ i baci Rumuna za ipon. Sem njega medaljama su se okitili: Denis Jurakić do 60 kg, Mirković Jovan do 73 kg, Budić Predrag do 100 kg i Božinić Božidar preko 100 kg. Ženski deo srpskog tima nije bio tako uspešan kao muškarci a do medalja su stigle: Nikolajević Marijana do 63 kg, Jandrić Ivana do 70 i Bodirogić Milica do 78 kg.

U Ukupnom plasmanu Srbija je zauzela solidno 5-to mesto a isped nas su plasirane Slovenija, sa tri zlatne i po jednom srebrnom i bronzanom medaljom, Francuska sa 3 zlata i jednom bronzom, BIH sa dva zlata i dva srebra i Rumunija sa jednim zlatom i dva srebra. Još 10 srpskih reprezentativaca su ostvarili plasman na 5-to odnosno 7-mo mesto što će i njima doneti bodove na rang listi.

Tehnički organizator turnira JK „Crvena Zvezda“ je učinio veliki napor da organizacija turnira bude na visokom nivou, ali je sportska hala u takvom stanju da joj glamur nisu mogli dati ni led ekrani oko borilišta i iza pobedničkog postolja. Ni publike nije bilo u dovoljnom broju jer su verovatno navikli da se ovakva takmičenja održavaju u beogradskim „Šumicama“ pa ih je promena destinacije iznenadila. I broj učesnika je bio znatno manji nego na prošlogodišnjem turniru a razlozi su verovatno poznati organizatoru. U svakom slučaju, direktor turnira, gospodin Ivan Todorov, i sekretar, Ljiljana Jokić, zajedno sa njihovim timom organizatora zaslužuju čestitke za dobru organizaciju ovog prestižnog evropskog takmičenja. Preporučujemo im da za narednu godinu dobro razmisle o hali u kojoj će organizovati ovaj KUP.

Beočin, 30.09.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 771 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *