pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

KAJIĆ JASMINU BRONZA NA PRVENSTVU SRBIJE ZA MLAĐE SENIORE

Objavljeno: октобар 7, 2013

Na prvenstvu Srbije za mlađe seniore (U-23) koje je održano u subotu, 05.10.2013. godine u sportskoj hali „Milenijum“ u Vršcu,  nastupilo je 119 mlađih seniora do 23 godine iz cele Srbije, od kojih 79 u muškoj i 40 u ženskoj konkurenciji. Oni su se borili za naslove prvaka Države, koji bi im trebali obezbediti učešće na Evropskom šampionatu, koji je na programu od 15-18. Novembra, u Samokovu/Bugarska.

„Cement“ je predstavljalo 6 takmičara a osvojena je samo jedna bronzana medalja.

-60 kg:                  Kajić Jasmin 3. mesto

-73 kg:                  Popeskov Dušan -bez plasmana

-81 kg:                  Adžić Borislav –bez plasmana

+100 kg:               Kostić Vladimir –bez plasmana

-52 kg:                  Ivković Anja –VII mesto

-52 kg:                  Blagojević Jelena –VII mesto

 

KOMENTAR:

Organizator ovog šampionata JK „Lokomotiva“ iz Vršca, na čelu sa prvim operativcem, Ožegović Viktorom, koji je i otvorio ovaj šampionat, potrudio se da organizacija bude veoma uspešna. Nova hala „Milenijum“ pružila je maksimalan komfor za ovakvo takmičenje, koje je proteklo bez incidenata i u najboljem redu. Mala zamerka je jedino što nije bilo banera iza pobedničkog postolja na kome bi se naznačilo o kakvom se šampionatu radi, ali su led ekrani za reklame oko borilišt dali „glamur“ i nadomestili ovu manjkavost. Sve u svemu ukupna organizacija zaslužuje vrlo visoku ocenu.

Ekipa „Cementa“ je bila sastavljena uglavnom od kadeta pa se od njih nije ni očekivao neki bolji rezultat što se ne može reći za jedinog ml. seniora, Popeskov Dušana i našeg juniorskog reprezentativca Kajić Jasmina.

Kajić Jasmin je nastupao u kategoriji do 6o kg i osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Obzirom na njegov renome i status reprezentativca, od njega se očekivalo najmanje ulazak u finale ove kategorije. On je u prvom kolu iponom savladao mlađanog, Kurjaga Nebojšu iz „Rume“ a drugu borbu mu je bez borbe predao Dimčić Slavoljub iz „Kinezisa“. U polufinalu se sastao sa Nurkić Filipom, takođe iz „Kinezisa“ gde je poražen iponom. Nurkić ga je prvo bacio za waza-ari a potom u nastavku akcije formirao zahvat „kesa-gatame“ u kojem ga je zadržao do ipona. Nurkić je kasnije poražen u finalu od Jurakić Denisa i kikindskog „Partizana“a naš Kajić je u repesažu, za bronzanu medalju, savladao Vojinović Mihajla iz OJK-a.

Popeskov Dušan je nastupao u kategoriji do 73 kg i izgubio već u prvom kolu od Bogdanović Nenada iz „Žandarmerije“ koji mu nije obezbedio popravne borbe u repesažu. Posle dobrih partija na prvenstvu Vojvodine u Sr. Mitrovici, od pre dve nedelje, od Dušana smo očekivali bolje izdanje u Vršcu.

Ostali naši takmičari su još u uzrastu kadeta tako da od njih nismo očekivali medalje, ali bolju borbenost jesmo.

Adžić Borislav je nastupao u kategoriji do 81 kg i u prvom kolu je poražen od Ćirković Petra  iz „Rakovice“, iako je u toj borbi do zadnjeg minuta vodio na waza-ari.

Kostić Vladimir je u kategoriji preko 100 kg, na shido više, poražen od Bulja Mladena iz „Dinama“, takođe u prvom kolu, i ni on nije imao repesaž.

Ivković Anja je umesto u kategoriji do 48 nastupala u kategoriji do 52 kg, jer je na vagu donela 1,8 kg više? Ona je u prvom kolu na ipon izgubila od Momčilović Aleksandre iz Niša, a u repesažu i od Perić Milijane iz „Radničkog“-Obrenovac.

Blagojević Jelena je takođe imala dve borbe i obe je uzgubila. U prvom kolu je poražena od Ranđelović Ane iz „Voždovca“ a u repesažu i od Sakal Anite iz zrenjaninskog „Proletera“.

Treneri, Trajanovski Vladislav, Šefki Morina i Andrija Mumović, koji su bili sa takmičarima u Vršcu, nisu zadovoljni borbenošću i učinkom naših pulena i u analizi pojedinačnih nastupa će imati puno toga da kažu ovim takmičarima.

Pobednici po kategorijama su: do 60 kg Jurakić Denis, do 66 kg, Vukičević Marko OJK-Beograd, do 73 kg, Nikolić Milan „C. Zvezda“-Beograd, do 81 kg Došen Bojan „C. Zvezda“, do 90 kg Kukolj Aleksandar „Rakovica“-Beograd, do 100 kg Ruso Nemanja „Dinamo“-Pančevo i preko 100 kg, Gajić Vladimir „Slavija“-Novi Sad.

 

Beočin, 08.10.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 864 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *