MAJDOV I JANDRIĆKA IZVOJEVALI SAMO PO JEDNU POBEDU NA SVETSKOM U LJUBLJANI

Objavljeno: 25 октобра, 2013

Trećeg takmičarskog dana (petak, 25.10.2013.) na Svetskom šampionatu u Ljubljani naši srednjaši, Majdov Stefan i Jandrić Ivana zabeležili su samo po jednu pobedu i po jedan poraz, čime su završili nastupe na ovoj planetarnoj smotri juniora.

Majdov Stefan je u kategoriji do 81 kg u prvom kolu bio bolji od Rasillu Abdulhagga iz Azerbejdžana i savladao ga na kaznu shido. U ovoj borbi borbenost mu nije manjkala. U drugom kolu sastao se sa Ressel Dominicom iz Nemačke, od kojeg je poražen iponom. Ustvari, posle minut ipo borbe Nemac ga je bacio na uchi-matu za wazari, a potom u nastavku iste akcije formirao zahvat kesa-gatame u kojem ga je zadržao do ipona. U ovoj borbi Majdov nije imao potrbne agresivnosti i borbenosti da bi se savladao vrlo dobi Nemac, pa je tako završio nastup na ovom šampionatu.

Jandrić Ivana je nastupala u kategoriji do 70 kg i u prvom kolu bila bolja od Korejanke, Jeong Hye Jin koju je savladala na waza-ari. Do tog bacanja Korejanka je bila aktivnija i vodila na yuko ali je Ivana smogla snage da meč preokrene u svoju korist i plasira se u drugo kolo. U drugom kolu sastala se sa Matniyazova Gulnozom iz Uzbekistana i izgubila iponom, tako da je i ona morala na tribine.

U odnosu na veliku agilnost naših judoka u jučerašnjim nastupima, danas je opet nedostajalo borbenosti u našem taboru. Da li su se uljuljkali u jučerašnjim lovorikama ili je po sredi nešto drugo neznamo.

Sutra, (subota) zadnjeg takmičarskog dana u pojedinačnom programu, nastupiće naša teškašica, Žabić Milica, koja će pokušati da nadoknadi propušteno. Podsećamo da je ona aktuelni prvak Evrope u kategoriji +78 kg i da je na ovaj šampionat došla sa najvišim rejtingom od svih naših reprezentativaca. Žreb joj baš i nije bio naklonjen pa bi njena eventualna medalja „pokrila“ sve i opravdala ceo put naših „orlova“ u Ljubljanu. Držimo joj palčeve i želimo da ostavi srce na tatamiju pa dokle dogura.

Beočin, 25.10.2013. godine,

Pripremio: Andrija Mumović

 813 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *