NI MILICA ŽABIĆ NIJE USPELA…

Objavljeno: 26 oktobra, 2013

Četvrtog takmičarskog dana na juniorskom šampionatu Sveta u Ljubljani Srbiju je predstavljala samo Žabić Milica u kategoriji preko 78 kg. Obzirom da je ovde došla kao aktuelna prvakinja Evrope, od nje se mnogo očekivalo no ona je u prvom kolu poražena od Kubanke, Gascia Savigne sa 1:0, čime je za nju bilo završeno takmičenje bez prava na repesaž. Ona je bila naša poslednja nada da se domognemo bar jedne medalje na ovom šampionatu koji je okupio 606 takmičara iz 74 zemlje Sveta.

Peto mesto Ciganović Ilije i sedmo mesto Vukičević Marka, u kategoriji do 66 kg, su tako ostali najviši plasmani do kojih su stigli naši juniori, što nas je svrstalo na 28 mesto na tabeli najboljih Država. Uz čestitke njima dvojici ostaje žal za Ciginom šansom da se okiti bronzanom medaljom.

Prvo mesto je pripalo Japanu koji je osvojio 3 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih medalja. Drugo mesto je zauzela Rusija sa 3 zlatne medalje a treća je Nemačka sa jednim zlatom, jednim srebrom i 3 bronze.

Od ex YU Država najbolje plasirana je Hrvatska, zahvaljujući sestrama Matić, koje su osvojile zlato (Barbara) i bronzu (Brigita), što ih je svrstalo na 9-to mesto. Domaćin šampionata, Slovenija, je završila na 23 mestu, zahvaljujući bronzanoj medalji Gomboc Adrijana, koji ju je osvojio u borbi sa našim Ciganović Ilijom.  Da  li im je ona malo „navučena“, kao domaćinu, neka  procene svi oni koji su gledali taj meč…

Da li su se naši juniori „ispraznili“ osvajanjem tri medalje na Evropskom šampionatu u Sarajevu (Žabićka zlato, Savić Julijana srebro i Ciganović Ilija bronzu), ili je po sredi nešto drugo, ostaje nacionalnim trenerima dr Mirsadu Nurkiću i Nedeljku Đukiću, da dobro sagledaju i procene u svom stručnom izveštaju kada se vrate u Srbiju.

U nedelju je na programu ekipni šampionat Sveta kojim će biti zatvorena ova dobro organizovana sportska manifestacija u velelepnoj dvorani „Stožice“ u Ljubljani.

Beočin, 26.10.2013. godine

Priredio: Mumović Andrija

 954 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *