SVETSKI JUDO DAN – Istrajnost (World Judo Day – Perseverance)

Objavljeno: 29 oktobra, 2013

 

Sve posetioce našeg sajta i judo poslenike podsećamo da je juče, (28. oktobra), bio  SVETSKI JUDO DAN, koji pod motom PERSEVERANCE promoviše Svetska judo federacija. Ovo je dan rođenja JIGORA KANA, tvorca judo sporta, koji je Svetska federacija odabrala za „Svetski judo dan“ i pozvala sve pojedince, klubove i federacije da se prigodnim programima pridruže njegovom obeležavanju. Engleska reč „perseverance“ znači ISTRAJNOST, a to je jedan od osnovnih judo principa, koji odražava njegovu filozofiju.

Uključujući se u obeležavanje Svetskog judo dana, mi smo u nedelju, sa najstarijim članovima kluba, bili na izletu u Fruškoj gori, gde smo se, po prelepom jesenjem danu, družili i lepo proveli, uz čuveni paprikaš našeg prijatelja „Bljuzge“.

Sinoć smo, u našoj judo sali u SPC Beočin, upriličili prigodan program i zajedničko fotografisanje članova kluba, svih generacija, ispred velikog banera, koji nam je obezbedio VD predsednik kluba, Prolić Dražen i njegova firma „Brendomania“.

Pored obeležavanja svetskog judo dana, takmičarske grupe kojima treninge vodi trener Trajanovski Vladislav Pepe,  organizovale su malo iznenadeđenje za svog trenera donošenjem torti a u cilju obeležavanja njegovog rođendana koji je bio u nedelju 27. oktobra.

„Istrajnost“ je i naša klupska karakteristika jer smo, uprkos brojnim nedaćama, u ovih 35 godina postojanja, opstali i istrajali. Pored jubileja „35 godina kluba“, ove godine proslavljamo i 20-ti nastup u Prvoligaškom društvu, kao najvišem ekipnom takmičenju u našoj Državi a naš šef struke, Andrija Mumović, slavi 35 godina trenerskog rada, pa je i to svojevrsno svedočenje o našoj ISTRAJNOSTI.

Beočin, 29.10.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 1,301 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *