ODLIČAN JUDO NA TROMEČU DRUGOG KOLA SUPER LIGE U NIŠU

Objavljeno: 3 новембра, 2013

Na prvom tromeču drugog kola Super judo lige Srbije, koji je održan u subotu 02.11.2013. godine u sali OŠ „Mika Antić“ u Nišu, publika je uživala u mečevima koji su imali sve što podrazumeva jedan derbi. Bilo je neizvesnosti do zadnjih sekundi borbi, „fajta“, i iznenađenja, što sve zajedno privlači publiku na tribine. Jednom rečju oko 300 gledalaca u sali je uživalo u odličnom judou. Posebno bi izdvojili borbu Miroljuba Ivezića iz „Kinezisa“ i Aekseja Nefedova iz „Slavije“, kao najbolju u današnjoj judo predstavi u Nišu, u kojoj je „slomljen“ meč između ove dve ekipe. Ivezić je bio bolji i svojoj ekipi doneo i drugu pobedu, koja  im je skoro sigurno bezbedila učešće u ovogodišnjem Play-offu. Domaći „Kinezis“ je zabeležio dve pobede, „Cement“ jednu a novosadska „Slavija“ je ovaj put ostala bez bodova.

Delegat: dr Blagojević Miroljub iz Beograda, kontrolor sudija: Radojičić Ranko iz beograda, sudije: Nikolić Nemanja iz Beograda, Stanišić Slavko iz Pančeva i Jović Milan iz Požarevca.

JK „KINEZIS“-NIŠ               :  JK „CEMENT“-BEOČIN

-66 kg Mihajlović Mihajlo: Vukolić Nenad        0:2 (0:100)

-73 kg Ivezić Bojan            : Mijalković Miloš     0:2 (0:100)

-81 kg Ivezić Miroljub       : Grujović Vladimir   2:0 (100:0)

-90 kg Milošević Nikola    : Cmiljanić Ninoslav 2:0 (100:0)

+90kg Stošić Darko           : Prgonjić Goran        2:0 (100:0)

——————————————————————

REZULTAT: 6:4 (300:200)

 

„Cement“ je odlično otvorio meč, maksimalnom pobedom Vukolića protiv mladog Mihajlovića iz „Kinezisa“ i  našoj ekipi doneo 2 očekivana boda. Bodovni saldo povećao je iskusni Mijalković Miloš koji je, takođe maksimalnim rezultatom, zahvatom u parteru, pobedio borbenog Bojana Ivezića. Poveli smo sa 4:0 protiv domaćina i sve je mirisalo na reprizu od prethodne dve godine ali nije bilo tako. Prvo je stariji Ivezić, u kategoriji do 81 kg, smanjio rezultat na 2:4, pobedivši našeg Grujovića u zahvatu. Skoro na isti način Milošević Nikola je savladao našeg poluteškaša u kategoriji do 90 kg, Cmiljanić Ninoslava, tako da je odluka o pobedniku ostala na teškašima. Naš Prgonjić je dobro počeo borbu protiv „Kinezisovog“ pojačanja iz LSK-a, Stošić Darka, koji je u borbu ušao veoma motivisano i spremno. To mu se isplatilo, i dva minuta pred kraj borbe, on je iskoristio jedan slabo pripremljen ulazak Prgonjića na „kosoto-gake“, iskontrirao ga i bacio za ipon. To je bilo 6:4 za domaćina i pravi preokret u ovom dinamičnom, uzbudljivom i neizvesnom meču za koji slobodno možemo reći da je bio najbolji danas. Iako nezadovoljan krajnjim ishodom treneri „Cementa“, Mumović i Trajanovski su prišli i sportski čestitali pobedu trenerima „Kinezisa“, Nurkiću i Bratiću kao i svim njihovim takmičarima.

 

JK „CEMENT“-BEOČIN    : JK „SLAVIJA“-NOVI SAD

-66 kg Vukolić Nenad     : Kolarov Marko     2:0 (100:0)

-73 kg Mijalković Miloš    : Begović Miroslav 2:0 (1:0)

-81 kg Grujović Vladimir  : Nefedov Aleksej 0:2 (0:100)

-90 kg Cmiljanić Ninoslav : Gartner Luka        0:2 (0:100)

+90kg Prgonjić Goran        : Gajić Vladimir      2:0 (100:0)

—————————————————————–

REZULTAT: 6:4 (201:200)

 

„Cement“ je u meč sa komšijama iz Novog Sada izveo istu postavu kao i protiv „Kinezisa“, što su učinili i Vukotić Petar i Mihailović Nenad, treneri Slavije. Naša prva udarna pesnica u ovogodišnjoj ligi, Vukolić Nenad i Mijalković Miloš, su bili na visini zadatka i svoje protivnike, Kolarov Marka i Begović Miroslava, pobedili i našoj ekipi doneli 4 meč boda. Vukolić je Kolarova savladao maksimalnim rezultatom 100:0 dok je Mijalković, tek u „golden score“-u, Begovića bacio za waza-ari, koji su sudije vrednovale samo yukoom, što po ovogodišnjem  čudnom  bodovanju donosi samo 1 poen. U naredne dve kategorije, do 81 i do 90 kg „Slavija“ je uzvratila istom merom, pobedama na ipone, Nefedov Alekseja i Gartner Luke, protiv naših Grujović Vladimira i Cmiljanić Ninoslava. Pobednik se opet odlučivao u poslednjoj borbi, ovog veoma uzbudljivog meča, u kojoj su na tatami izašli Prgonjić i Gajić. Prgonjić je taktički dobro odradio ovaj meč, koji se završio tek u „golden score“-u, u koji su oba borca ušla sa po tri shido-a. Iako je Gajić teži za 50 kilograma, Prgonjić je bio aktivniji i uspeo naterati Gajića na četvrti shido, što je značilo i pobedu od 100:0.

U ovom meču sudija Nikolić Nemanja je „trenirao strogoću“ pa je sa trenerskih stolica oterao na tribine oba trenera. Prvo je oterao Mumovića, koji je od sva tri trenera na današnjem derbiju bio „ponajbolji“ u ponašanju i to samo zato što je prigovorio na momenat u kome je Gatner uhvatio za nogu našeg Cmiljanića. Ovo je prvi put za ovih 20 godina koliko predvodi „Cement“ u prvoligaškim mečevima, da je naš trener oteran sa stolice!? Posle njega, valjda da bi napravio ravnotežu oterao je i trenera Vukotića, koji je u ovom meču predvodio „Slaviju“. Obzirom na često ustajanje i negodovanje na odluke sudija, pre svega Mihajlovića iz „Slavije“, a u zadnjem meču i Nurkića, odluka Nikolića je prestroga, i neujednačena sa ostalim sudijama na ovom tromeču. On se olako odlučio na ovaj potez, štiteći svoj autoritet, ne razmišljajući koliko time štete nanosi ekipama na tatamiju, u svakom smislu. Ni Mumović ni Vukotić nisu nimalo bili agresivni i nepristojni i niti su išli za zapisnički sto da protestvuju, kao što su to činili Mihajlović i Nurkić, i to više puta ali su ostali na trenerskim stolicama da vrše svoju dužnost? Nikoliću neka ti je na čast takav autoritet.

 

JK „KINEZIS“-NIŠ  : JK „SLAVIJA“-NOVI SAD  8:2 (300,5 : 0,5)

 

U zadnjem meču ovog uzbudljivog tromeča sastali su se domaći „Kinezis“ i ranjena „Slavija“. Meč je počeo sa 15-tak minuta zakašnjenja jer je trener Mihajlović odbijanjem da preda spisak ekipe,  ustvari odmarao Gajića od iscrpljujuće borbe sa našim Prgonjićem i tako nadmudrio delegata Blagojević Miroljuba. Da se ne boji Mihajlovića on bi u svakoj drugoj situaciji, nakon trećeg poziva da se preda spisak ekipe, pozvao sudije da proglase pobednika, odnosno ekipu koja je strpljivo čekala na tatamiju. Ovakvu nelagodu niška publika je nekoliko puta „pozdravljala“ zvižducima i negodovanjem.

Kada se Mihajlović konačno smilovao da preda spisak, meč je počeo, i to u istim postavama kao i protiv „Cementa“, stim što je Nurkić samo zamenio lakaša do 66 kg, Mihajlovića, sa Dejanom Tomcem. Tomac je bio bolji od mladog Kolarova i doneo vođstvo „Kinezisu“ od 2:0. U kategoriji do 73 kg sastali su se Ivezić Bojan i Begović Miroslav a uspešniji je bio Ivezić i povećao vođstvo domaćina na 4:0. U kategoriji do 81 kg viđena je divovska borba dva judo znalca, Ivezića i Nefedova. Ovo je bila i najbolja borba dana. Ivezić je bio aktivniji , ali je rusko pojačanje „Slavije“, Nefedov, bio opasniji u prvom delu borbe. Tu je bila i jedna sporna situacija u kojoj je sudija na strunjači bacanje Nefedova vrednovao iponom koji su kontrolori na „care“ sistemu poništili, jer je bacanje izvedeno iz partera, odnosno sa kolena. U nastavku borbe Ivezić je, nošen frenetičnim navijanjem, možda i najbolje judo publike u Srbiji, dodao „gas“ i prosto samleo Nefedova, koji pred kraj borbe više nije mogao ni disati. U ovoj borbi ulog je bio „biti ili ne biti“ i Ivezić je sa nova dva boda doneo „Kinezisu“ pobedu i nedostižno vođstvo od 6:0. U kategoriji do 90 kg „Kile“ je samo potvrdio pobedu domaćina, savladavši Gartnera maksimalnim rezultatom, što je bilo već 8:0. Čast „Slavije“ spasao je superteškaš Gajić  Vladimir, koji je se povratio od meča sa Prgonjićem i savladao Stošića na „shido“, za konačnih 8:2. Možda je ovo malo previsok rezultat za vrednost obe ekipe ali je „Slaviji“ verovatno teško pao poraz protiv nas, pa se od toga nisu dovoljno oporavili, što su pokazali treneri ovog kluba,Mihajlović i Vukotić, koji nisu prišli našim trenerima ni da čestitaju pobedu? Obzirom da smo na to već navikli, ali i na pobede protiv njih, to nam nije previše teško palo.

U ostalim tromečima, beogradski „Partizan“ je bio domaćin u Zrenjaninu, ekipama „OJK“ i kikindskom „Partizanu, dok je u Sr. Kamenici, novosadska „Bezbednost“ bila domaćin „Crvenoj Zvezdi“ i „Rakovici“.

Zabeleženi su sledeći rezultati:

JK „OJK“ – Beograd        4 boda

JK „Partizan“-Bg              2 boda

JK „Partizan“-Kikinda     0 bodova

 

JK „Crvena Zvezda“-Bg  4 boda

JK „Rakovica“-Bg             2 boda

JK „Bezbednost“-N.Sad 0 bodova

 

Na tabeli posle održanog drugog kola Super judo lige Srbije, „Crvena Zvezda“ je sa maksimalnih 8 bodova preuzela lidersku poziciju od „Rakovice“, drugi je „Kinezis“ sa takođe maksimalnih 8 bodova, treča je „Rakovica“ sa 6,  četvrti  „Cement“ , peti „Partizan“-Bg i šesti  „OJK“, svi sa po 4 boda. Sedma je „Slavija“ sa 2, osma „Bezbednost“ bez bodova i poslednji „Partizan“ iz Kikinde, takođe bez bodova.

Treće kolo je na programu tek 30. Novemba a sastaju se:

U Beogradu „Crvena Zvezda“, „Cement“ i „Partizan“-Bg

U Novom Sadu „Slavija“, „Parizan“-Kikinda i „Bezbednost“

U Beogradu „OJK“, „Rakovica“ i „Kinezis“

 

Beočin, 02.11.2013. godine,

Pripremio: Andrija Mumović

 1,463 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *