„ORLOVI“ PONOVO SLABO STARTOVALI

Objavljeno: 15 новембра, 2013

Na Evropskom šampionatu za mlađe seniore (U-23) koji se održava u Samokovu/Bugarska od 15-17.11.2013. godine prijavljeno je ukupno 276 takmičara iz 36 zemalja Evrope, od čega su 159 u muškoj i 117 u ženskoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati 10 „orlova“ od kojih  6 u muškoj i 4 u ženskoj konkurenciji. Treneri reprezentacije su Đurišić Andrija (za muškarce) i Nedeljko Đukić (za žene).

U petak, 15.11.2013. godine, (prvog takmičarskog dana) nastupali su Ciganović Ilija i Vukičević Marko do 66 kg, kao i Savić Julijana do 48 kg ali se nisu proslavili i pored činjenice da su Savićka i Ciganović na šampionat došli kao juniorske medalje. Izgleda da je velika razlika biti junior ili mlađi senior pa ćemo ih morati sačekati još koju godinu a sve nade položiti na starije reprezentativce, Kukolja, Gajića, Jurišića i Mirkovića. Doduše i preostale devojke (sestre Žabić i Jandrićka) mogu napraviti dobre rezultate bez obzira na mlade godine.

Ciganović Ilija je u prvom kolu radio sa Lazea Mirceom iz Rumunije i izgubio na shido, i to u „golden score“-u. Ciga je u borbu ušao  bez potrebne agresivnosti, pa se osnovni deo borbe završio sa po dva shido-a za oba borca. U „zlatnom bodu“ Lazea je odmah napao, i sa obe ruke uhvatio Cigu preko glave u centralni gard, iz kog se on pokušao izvući uvrtanjem i okretanjem, što je sudija odmah kaznio, i dodelio mu treći shido, pa je to bio i kraj borbe, odnosno pobeda Rumuna i kraj takmičenja za našeg borca. Cigi je kraj strunjače bio klupski trener Nikolić Nikola, ali mu ni to nije pomoglo da savlada borbenog Rumuna.

Vukičević Marko je u prvom kolu, u vrlo borbenom meču, pobedio na waza-ari Todorov Plamena iz Bugarske i plasirao se u drugo kolo gde je poražen od Hagyo Gabora iz Mađarske. I „Đavo“ je u ovu borbu ušao dekoncentrisan tako da ga je Mađar već u prvoj akciji počistio za ipon. Da li je naš borac, obzirom da je akcija bila na rubu strunjače, mislio da je „mate“, ili šta drugo, ne znamo, ali je ovim porazom „Đavo“ ostao bez repesaža i šanse za popravne borbe u kojima on uvek daje sve od sebe. Hagy je posle Vukičevića potukao sve svoje protivnike i osvojio zlatnu medalju, i postao prvak Evrope pa nam je malo lakše zbog toga.

Naša uzdanica u ženskoj konkurenciji, Savić Julijana je u kategoriji do 48 kg, u prvom kolu bila bolja od Keller Bettine iz Mađarske i to za shido manje. U drugom kolu je izgubila od Ruskinje, Perdiskaya Mariye, na yuko, i tako se i ona oprostila od ovog Evropskog šampionata. Ako je za utehu, Ruskinja je posle stigla do bronzane medalje čime je pokazala da je odličan borac a naša „Jula“ je lakša i niža od svih protivnica jer je njena kategorija do 44 kg.

Sutra, drugog takmičarskog dana (subota), na tatami, od naših reprezentativaca, izlazi samo Mirković Jovan, u kategoriji do 73 kg, a zadnjeg dana (u nedelju) ćemo gledati naše polu teškaše i teškaše, Kukolj Aleksandra, Jurišić Stefana i Gajić Vladimira, kao i devojke, Jandrić Ivanu do 70 kg, Žabić Jelenu do 78 kg i Žabić Milicu +78 kg. Držimo im palčeve da u Srbiju donesu bar jednu-dve medalje i tako nadoknade propušteno na startu šampionata.

Od boraca iz EX Yugoslavije danas su se istakli Vršić Kristina iz Slovenije, koja je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 48 kg i njen kolega iz reprezentacije Jereb Andraž, koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 66 kg, ali su dobar judo prikazali i  Krasnići Distria i Gjakova Akil sa Kosova koji nastupaju pod zastavom IJF-a, kao i Azinović Bernard iz Hrvatske koji su osvojili 5-ta mesta u svojim kategorijama.

Beočin, 15.11.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Rezultati:

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

 1,261 total views,  1 views today

One Comment

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *