TEŠKO BEZ “BEKE” PROTIV „DELIJA“ I „GROBARA“ U BEOGRADU

Objavljeno: 30 новембра, 2013

img_2320

U trećem kolu Super judo lige Srbije, koje je održano u subotu 30.11.2013. godine „Cement“ je gostovao u beogradskim „Šumicama“ , „Crvenoj zvezdi“ i „Partizanu“ i ostao bez bodova.

U prvom meču, ovog zanimljivog tromeča, sastali smo se sa liderom na tabeli, domaćinom „Crvenom zvezdom“.  U ovom meču mi  smo  bili oslabljeni, ni manje ni više nego za Miloša Mijalkovića-Beku, koji je baš za danas ugovorio izgovaranje sudbonosnog „DA“, pa nije mogao nastupati u „Šumicama“. Zbog toga smo, u njegovoj kategorjiji do 73 kg,  morali „u vatru“ ubaciti kadeta, Simić Stefana i juniora Kajić Jasmina.

Vukolić Nenad je u kategoriji do 66 kg, u borbi sa „Zvezdinim“ pojačanjem iz pančevačkog „Dinama“, Nikolajević Predragom, bio na visini zadatka i bacio ga za ipon, već u prvom minutu borbe. Ovom bacanju prethodio je shido koji je Vukolić dobio od sudije na tatamiju, koji ga je samo razljutio, pa je Nikolajević platio ceh već u sledećem napadu  besnog Vukolića.

U kategoriji do 73 kg rekosmo da je u našoj postavi nastupio kadet,  Simić Stefan, ali on nije uspeo pružiti ozbiljniji otpor Nikolić Milanu koji ga je, posle slabog ulaska našeg borca, uhvatio u zahvat, u kojem ga je zadržao do ipona, što je bilo 100:0  za Nikolića.

U kategoriji do 81 kg naš kapiten, Grujović Vladimir, je u borbu sa starim znancem, i našim nekadašnjim takmičarem, Ostojić Boškom, ušao vrlo oštro i rešen da pobedom doprinese ukupnoj pobedi naše ekipe. Već u prvom minutu vodio je sa 10:0 bacivši Ostojića na waza-ari, tehnikom sumi-gaeshi, koji je mogao biti vrednovan i iponom. Zanimljivo je da je sudija Stanišić dosudio samo yuko, ali su ga na sreću popravili kontrolori na care sistemu. U daljem toku borbe Ostojić je „dodao gas“ i sa dve kontra tehnike prvo izjednačio rezultat a potom sa još jednim waza-arijem pobedio sa 100:0. Šteta, jer se u ovoj borbi „lomio“ meč i znalo se da će se na kraju radovati ekipa koja dobije borbu u ovoj kategoriji. Posle pobede Ostojića ambiciozni trener „delija“,Andrija Đurišić, je odahnuo na svojoj trenerskoj stolici.

U kategoriji do 90 kg za nas je radio Cmiljanić Ninoslav a za „Zvezdu“  juniorski vicešampion Evrope, Majdov Stefan kojeg  je Ninoslav prvo uspeo da natera na šido, nakon čega je Majdov izbegavajući gard uz povremene ulaske naterao da za neaktivnost kažnjavu našeg Ninoslava, koji je dobio dva shido-a. Pred sam kraj borbe, Majdov je uspeo baciti Ninoslava za yuko, koji je sudija vrednovao waza-arijem, tako da se borba završila pobedom Majdova od 10:0.

U poslednjoj borbi, preko 90 kg, naš najbolji borac, Prgonjić Goran nije dozvolio nikakvo iznenađenje i mudrim vođenjem borbe naterao Božinić Božidara na 4 shido-a, odnosno diskvalifikaciju.

Konačan rezultat je glasio 6:4 (210:200) za Zvezdu koja je posle ovog lepog i uzbudljivog meča, sa dva nova boda, utvrdila svoju lidersku poziciju na tabeli.

Zanimljivo je da na trenerskoj stolici „Cementa“ nije sedeo niko jer su sva tri trenera (Mumović, Trajanovski i Morina) sedeli na tribini, odakle su vodili ekipu, iz protesta što je klub neopravdano kažnjen u prošlom kolu, na gostovanju u Nišu.

U drugom meču sastali smo se sa beogradskim „Partizanom“,  koji nas prati na tabeli od samog početka ovogodišnje lige, i glavni nam je takmac za 4-to mesto koje obezbeđuje učešće u Play-offu.

U kategoriji do 66 kg, Vukolić Nenad  je savladao na juko Ilić Miloša, kojeg je uz to naterao još i na 3 shidoa što je po novim pravilima borbe bilo dovoljno samo za pobedu od 1:0. U zapisniku sa ovog tromeča, delegat Miško Blagojević je propustio da „proknjiži“ Vukolićev yuko tako da tamo stoji da je Vukolić pobedio na 3 shidoa, dok je on imao samo dva, što je po novim pravilima pobeda od samo 0,5. Nadamo se da će direktorka lige, Popović Lidija, koja je danas gledala mečeve u Šumicama ispraviti svog delegata Blagojevića, jer je moguće da baš ove Miškove „decimale“ odluče plasman u Play-off. Kada smo već kod Miška Blagojevića zapazili smo da on vrlo loše obavlja svoje delegatske dužnosti jer vrlo čudno vodi zapisničke liste. U ova tri meča u njegovim zapisnicima ima, ni manje ni više 20 grešaka a većina ih je nastala neupisivanjem postignutog ipona, pogrešnog sabiranja i sl. U prošlom kolu u Nišu u jednom zapisniku nije upisao ništa sem ukupnog rezultata i pobednika? A i kako bi kada se više bavio opominjanjem našeg kapitena Grujovića kako bi imao razlog da nas „tuži“ direktorki lige koja nas je na osnovu njegove prijave kaznila sa 12.000,00 dinara. Pošto je u prvom kolu „tužio“ „Zvezdu“, koja je takođe platila kaznu, danas mu je ostao samo „Partizan“ koji će verovatno „fasovati“ ni kriv ni dužan. No moguće je da opet kazni i nas po principu „a vuče, opet ne nosiš kapu“… Razlog će on već naći jer čovek uživa da tuži i kažnjava i kada za to nema valjani razlog.

U kategoriji do 73 kg, u postavu smo ubacili još jednog „novajliju“, Kajić Jasmina, koga smo još uz to podigli iz kategorije 66 kg u kategoriju do 73 kg, gde ga je čekao „grobar“, Mitrović Dragan. Naravno, Mitrovićeva pobeda nije dolazila u pitanje i on je postigao ipon sastavljen od dva waza-arija ili kako to mi judisti kažemo, „sogo-gachi“.

U kategoriji do 81 kg Grujović Vladimir je krenuo oštro na Stojanović Stevana i ubrzo ga naterao na dva shidoa. U drugom delu borbe Steva je pojačao tempo i u jednom momentu iskoristio neopreznost Grujovića i plasirao mu svoju specijalku, ouchi-gari, i bacio ga za ipon, čime je svoj klub doveo u vođstvo od 4:2.

U kategoriji do 90 kg opet smo morali ubaciti u vatru još jednog kadeta, Adžić Borislava, jer je Cmiljanić nategao lakat u borbi sa Majdovom, tako da nismo smeli rizikovati, pogotovo što je protivnik bio kapiten „grobara“, Nenković Uroš. Adžić je skoro polovinu borbe odolevao napadima Nenkovića koji ga je ipak stigao i bacio za ipon.

U kategoriji preko 90 kg Prgonjić Goran je očekivano savladao Novaković Luku, nateravši ga na 4 shidoa, što mu je donelo pobedu od 100:0, ali nama malu utehu, jer je krajnji rezultat meča glasio 6:4 (300:101) za Partizan, ili po Miškovom zapisniku 300:100,5)?

Ovim porazima doveli smo u pitanje plasman u Play-off i na tabeli pred poslednje kolo pali sa 4-og na 6-to mesto. Obzirom na rezultate ostalih mečeva ipak je još sve ostalo otvoreno i u našim rukama, jer smo u zadnjem kolu domaćini novosadskoj „Bezbednosti“ i beogradskom „OJK“-u,  pa ako savladamo obe ekipe o plasmanu u play-of će odlučivati nijanse, odnosno „Miškove“  evropske decimale.

U drugom tromeču u beogradskim „Šumicama“ sastali su se „OJK“, „Rakovica“ i „Kinezis“ a sva 4 boda osvojila je, ovaj put sa kompletnom postavom, beogradska „Rakovica, dok je niški „Kinezis“ pobedom nad „OJK“-om uknjižio 2 važna boda i osigurao plasman u Play-off.

U trećem tromeču danas su se u Novom Sadu sastali vojvođanski superligaši, „Slavija“, kikindski „Partizan“ i novosadska „Bezbednost“. „Slavija“ je bila najuspešnija i uknjižila sva 4 boda, koja su je vratila u igru za Play-off, dok su u meču između „Bezbednosti“ i kikinđana slavili „plavci“, čime su se skoro sigurno spasili ispadanja iz lige i verovatno u niži rang poslali „kikinđane“, koji uz nula bodova imaju i nepovoljan skor u tehničkim poenima, ali i preteške protivnike u zadnjem kolu, iako su domaćini.

U zadnjem kolu, koje je na programu za nedelju dana, odnosno 07.12.2013. godine sastaju se:

U Beočinu: „Cement“-„Bezbednost“ i „OJK-Beograd“

U Kikindi: „Partizan“-Ki, „Kinezis“ i „Crvena Zvezda“

U Beogradu: „Rakovica“-„Partizan“-BG i „Slavija“

Da smo danas bili kompletni verovatno bi uknjižili sva 4 boda i „nakrivljene kape“ čekali zadnje kolo, koje ne bi moglo mnogo promeniti po pitanju učesnika Play-off-a. Ovako moramo angažovati sve svoje snage da savladamo „Bezbednost“ i „OJK“, koji na sreću nemaju šanse za plasman u Play-off, ali mogu nama „pomrsiti konce“. Da smo prošle i ove godine „baksuzni“ jesmo, ali se nadamo da nismo baš toliko pa da u zadnjem kolu bude „čudnih“ rezultata na drugim tatamijima.

T   A   B   E   L   A

(posle 3. kola, 30-11-2013.)

  1. JK „Crvena Zvezda“         12:0 (46:14)
  2. JK „Kinezis“                         10:2 (38:22)
  3. JK „Rakovica“                     10:2 (38:22)
  4. JK „Partizan“                      6:6   (30:30)
  5. JK „Slavija“                          6:6   (30:30)
  6. JK „Cement“                      4:8   (30:30)
  7. JK“OJK“                               4:8   (22:38)
  8. JK „Bezbednost“              2:10
  9. JK „Partizan“-Ki                 0:12

Tabelu smo napravili bez Miškovih evropskih  „decimala“ pa nismo sigurni da je redosled 100% tačan, odnosno da li je „Kinezis“ ispred „Rakovice“ i „Partizan“ ispred „Slavije“, tako da moramo sačekati direktorkin izveštaj, za koji se nadamo da će biti tačan 100%.

Beočin, 30.11.2013. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 2,980 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *