IV kolo Euro-regionalne lige, Arad (Rumunija) 14.12.2013.

Objavljeno: 20 децембра, 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U subotu, 14. decembra u rumunskom gradu Arad, održano je četvrto ujedno i poslednje kolo Euro-regionalne lige za starije pionire.Pošto se takmičenje poklopilo sa datumom održavanja play-off/a Super judo lige Srbije, na njemu su nastupila samo dva naša takmičara Aničić Stefan i Jasnić Mirko, predvođenih svojim roditeljima. Da naglasimo da je takmičar Jasnić Mirko nastupao pod grbom “Cementa” u okviru ove lige, pošto njegov matični klub JK”Ruma” nije uzeo učešće na ovom takmičenju.

U, kako nam je rečeno, ne baš jakoj konkurenciji u odnosu na prethodne turnire, ostvareni su sledeći rezultati:

-60kg Jasnić Mirko II mesto

-66kg Aničić Stefan I mesto

Nakon poslednjeg kola sabrani su rezultati sa sva četiri turnira koja su činila ovu regionalnu ligu, i to Segedin – Mađarska; Subotica – Srbija; Osijek – Hrvatska i Arad – Rumunija i dodeljeni su pehari za najuspešnije takmičare u svakoj kategoriji.

U generalnom plasmanu pehare za najbolje u svojim kategorijama uzeli su:

– Ivković Marija -40kg

– Jasnić Mirko -60kg

-Aničić Stefan -66kg 

Ovaj veoma ambiciozan projekat možemo oceniti kao uspešan u svojoj prvoj godini realizacije s`obzirom na frazu “svaki početak je težak”. Sama ideja da se takmičarima u uzrasnoj kategoriji starijih pionira (U15) formira jedno ovakvo takmičenje u kojem je značajan kontinuitet ostvarivanja rezultata i sakupljanje bodova, što ih svakako očekuje u uzrastu kadeta kada se skupljaju bodovi za EJU rang listu, je za svaku pohvalu. Nadamo se da će se u budoćnosti ova ideja proširiti na širu regiju i da će više klubova uzeti učešće što bi značajno podiglo kvalitet ovo lige.

U Beočinu, 19.12.2013.                                                            Pripremio: Janković Miroslav


 

Galerija fotografija:

 

 1,449 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *