PRIJEM ZA VICEŠAMPIONE SRBIJE

Objavljeno: 22 јануара, 2014

prijem

U utorak, 21.01.2014. godine u 12 h u Opštini Beočin upriličen je prijem za džudiste i rukovodstvo džudo kluba „Cement“-Beočin a povodom osvajanja vicešampionske titule u Super judo ligi Srbije.

Na Play-off-u Super judo lige, koji je održan u beogradskim „Šumicama“ 14.12.2013. godine džudisti „Cementa“ su bili najprijatnije iznenađenje kada su u polufinalu savladali favorizovanu „Crveni Zvezdu“ i plasirali se u finale, što im je donelo i plasman u klupski KUP šampiona Evrope, koji će se održati krajem 2014. godine u Turskoj. Na žalost u finalu su poraženi od  beogradske „Rakovice“, ali veoma tesno i teško, rezultatom 6:4 (110,5:100,5). „Cement“ je čak 2,5 minuta bio šampion jer je njegov borac u poslednjoj kategoriji, Goran Prgonjić, poveo sa 1:0 ali je na kraju ipak poražen, čime je i titula prešla u ruke „Rakovičana“.  Prijemu su, sem predstavnika judo kluba i predsednika Opštine, prisustvovali i Zorana Marinković, članica Veća Opštine zadužena za sport, Dragana Škamla, zamenica predsednika Opštine i Milenko Milinković, predsednik Sportskog saveza Opštine Beočin koji su se takođe obratili prisutnima i čestitali veliki sportski rezultat koji prevazilazi okvire Opštine Beočin. Prijemu je prisustvovao i Željko Malkoč, generalni sekretar Sportskog Saveza Opštine.

Predsednik Opštine,  mr Bogdan Cvejić, se biranim rečima obratio prisutnima ističući veličinu ovog sportskog rezultata, ne samo za judo klub već i za Opštinu Beočin, uz opasku da mu je žao što Opština, u tim momentima, nije mogla finansijski podržati klub, i obećao da će to popraviti u ovoj godini. Pošto je bio sprečen da toga dana bude sa džudistima na Play-off-u zatražio je od kapitena kluba, Grujović Vladimira i prvog trenera, Mumović Andrije, da u svom obraćanju prisutnima dočaraju najvažnije momente sa „Play-off-a, odnosno iz mečeva sa „Zvezdom“ i „Rakovicom“, što su Grujović i Mumović sa zadovoljstvom učinili. Mumović je još podsetio da je ovo druga ekipna medalja u istoriji kluba a prva je osvojena 2001. godine kada je  klub  takođe izborio plasman u Play-off i osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Nakon svih obraćanja pušten je promo film judo kluba koji je prikazao dobru organizovanost i veliku perspektivnost ovog sportskog kolektiva. Nakon toga Mumović je upoznao sve prisutne sa pravilima učešća u klupskom KUP-u šampiona Evrope pa je predsednik Cvejić predložio da na tu temu nastave razgovor u ponedeljak u njegovom kabinetu i pozvao sve na prigodan koktel i zakusku čime je ovaj prijem bio i završen.

Prijem su propratili i mediji, odnosno lokalna Televizija Beočin i novinar „Večernjih novosti“, Slobodan Bajić.

Beočin, 22.01.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Galerija fotografija:

 2,555 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *