MARIJA IVKOVIĆ I VLADIMIR KOSTIĆ NA EJU TOP TURNIRU U ZAGREBU/HRVATSKA

Objavljeno: 7 марта, 2014

ivkovickostic

Ovog vikenda, 8-9.03.2014. godine održaće se kadetski EJU top turnir u Zagrebu, koji se boduje za evropsku rang listu. Na upravo objavljenom žrebu vidimo da će nastupati rekordan broj takmičara, jer je prijavljen 791 takmičar iz 34 zemlje.

Reprezentacija Srbije je prijavila 26 takmičara od kojih 9 u ženskoj i 17 u muškoj konkurenciji. Trener muške reprezentacije je Munir Šabotić iz Kanjiže a ženske, Dragan Spasić iz Niša. I u jednoj i u drugoj reprezentaciji „Cement“ ima svoje reprezentativce koji su taj status stekli pre mesec dana u Nišu kada su postali prvaci Države u svojim kategorijama.

Ivković Marija će nastupati u kategoriji do 40 kg, i voljom žreba biće slobodna u prvom kolu, a u drugom čeka pobednicu iz meča francuskinje, Justine koja je pozicionirana na 19 mestu evropske rang liste i moldavke, Guleac koja sa francuskinjom deli 19 mesto na rang listi. Ukoliko pobedi u polufinalu će raditi verovatno sa britankom, Pechhota koja je 10-ta na rang listi Evrope.

Kostić Vladimir će nastupati u kategoriji preko 90 kg a i on je, voljom žreba, slobodan u prvom kolu. U drugom kolu on čeka pobednika iz meča Ronna iz Holandije i mađara Molnara. Ukoliko pobedi u polufinalu će mu protivnik biti verovatno ukrajinac Gasjuk, koji je 9-ti na kadetskoj rang listi Evrope.

Zanimljivo je da su Holandija i Italija u Zagreb dovele čak po 92 takmičara tako da u nekim kategorijama imaju i po 9 predstavnika. Domaćin Hrvatska je prijavila 77 svojih kadeta za ovaj turnir što pokazuje koliko oni ozbiljno rade sa ovom uzrasnom kategorijom.

Držimo palčeve srpskim „orlićima“ i želimo im da nas obraduju sa bar nekoliko medalja iako se sudijska organizacija JSS nije potrudila da organizuje edukaciju trenera i takmičara o novim pravilima borbe i sudijskim pravilima, tako da će se naši reprezentativci prvi put sa njima sresti na ovom turniru…

Posetioce našeg sajta obaveštavaćemo o rezultatima sa lica mesta oba takmičarska dana.

Beočin, 07.03.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović


 

Žrebne liste:

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

 1,242 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *