MARIJA IVKOVIĆ PETA NA EJU TOP TURNIRU U ZAGREBU/HRVATSKA

Objavljeno: 8 марта, 2014

ivkovic

Upravo je završena borba za medalju između naše Ivković Marije i Harvey Molly iz Velike Britanije. Marija je u meč ušla rešena da osvoji svoje prvo kadetsko odličje na međunarodnoj sceni u ovoj godini i već u početku borbe bacila je Britanku za yuko. U nastavku borbe Marija je imala punu dominaciju u gardu i naterala britanku u defanzivu tako da je sudijinica na tatamiju dala dva shido-a britanki. Sve je izgledalo da je medalja oko vrata ali..

Tačno jedan minut pre kraja borbe britanka je uhvatila dobar gard, koji je Marija podcenila, pa je Britanka samo “potonula” i Bacila Mariju. Ona se pokušala izvući “mostom” ali je to sada ipon tako da je medalja otišla u Britaniju a nama je ostalo da se tešimo 5-im mestom. Treneri Šefki Morina i Andrija Mumović imaće dosta toga da kažu svojoj pulenki ali se mora reći da je ovo najjači kadetski turnir u Evropi tako da se plasman na peto mesto mora oceniti pozitivnom ocenom. Glavu gore i idemo dalje…
U borbi za drugu bronzu u ovoj kategoriji do 40 kg, druga Britanka, Piechota Olivija je bila bolja ok Kipranke, Kourri tako da su obe bronzane medalje otišle Britaniji.
U finalu ove kategorije sastale su se Justine Deleul iz Francuske (koja je u prvoj borbi savladala našu Mariju) i Belgijanka, Keil Jessica. Francuskinja je bila bolja i iponom pobedila Belgijanku i tako osvojila prvo mesto i zlatnu medalju.
Sutra na tatami izlazi naš drugi reprezentativac, Kostić Vladimir, u super teškoj kategoriji a voljom žreba i on je slobodan u prvom kolu. U drugom kolu čeka pobednika između Holandjanina i Mađara. Nadamo se dobrom rezultatu i od njega.
Dok ovo pišemo upravo svira “Marseljeza” za Justinu Deleuil pa svi stojimo mirno i pozdravljamo je na pobedničkom postolju.
Zagreb, 08.03.2014.
Media team “Cementa”

 1,230 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *