EJU TOP TURNIR U ZAGREBU/HRVATSKA – DRUGI TAKMIČARSKI DAN

Objavljeno: 9 марта, 2014

zg2014

Drugog takmičarskog dana EJU top turnira u Zagrebu/Hrvatska, nastupaju kadeti i kadetkinje u težim kategorijama. Takmičarski program je podeljen u dva dela, do 14 h i posle 14 h tako da smo od jutros pratili srpske “orliće” koji do sada nisu stigli do medalje. Juče je najdalje stigla naša Ivković Marija koja je u kategoriji do 40 kg izgubila borbu za bronzanu medalju i osvojila 5-to mesto koje joj je donelo 14 prvih bodova na evropskoj rang listi.

Drugog dana, u prepodnevnom programu, najdalje je stigao kadet, Ćirković Petar iz beogradske “Rakovice” koji je, posle poraza u osnovnom delu takmičenja, prošao “pakao” repesaža gde je vezao 4 pobede i sa ukupno 5 pobeda i dva poraza, ostao bez medalje. On se u borbi za bronzanu  medalju sastao sa Ukrajinskim borcem, Krivchach Sergejom, koji ga je na samom početku borbe bacio za ipon na “koshi-gurumu”. Njegov trener, Nikolić Nikola zanemeo je na trenerskoj stolici isto kao i pisac ovih redova juče kada je borbu za medalju izgubila Ivković Marija.

Danas u popodnevnom programu, od 15 h, nastupaju preostali “orlići” a među njima i naš Kostić Vladimir, koji u super teškoj kategoriji ima 27 protivnika koji će ga pokušati sprečiti da stigne do medalje i osvetla obraz Srbije. Pored nega u kategoriji do 90 kg gledaćemo srpske borce, Mićić Mladena i Đinović Mladena, i kod devojaka, Jančić Katarinu i Ležajić Adrianu do 57, odnosno Obradović Jovanu, Radmilović Đurđinu i Petrović Sanju u kategoriji do 63 kg. Držimo im svima palčeve i želimo puno sreće u takmičenju.

Dok ovo pišemo podeljene su medalje i odsvirale su himne zemalja čiji su takmičari stigli do samog vrha pobedničkog postolja među kojima i domaća takmičarka, Vuković Katarina Lucija u kategoriji preko 70 kg, zbog koje se konačno čula i himna domaćina ovog turnira.

Počelo je zagrevanje i zadnje grupe takmičara, na ovom veoma jakom turniru, u kategorijama do 57 i 63 kg za žene, odnosno do 90 i preko 90 kg za muškarce, pa se nadamo dobrim vestima večeras

Zagreb, 09.03.2014. godine

Media team “Cement”

 1,171 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *