VLADIMIR KOSTIĆ DEVETI NA EJU TOP TURNIRU U ZAGREBU/HRVATSKA, SRBIJA BEZ MEDALJE

Objavljeno: 9 марта, 2014

kostic

Loše vesti iz Zagreba. Srpska reprezentacija je ostala bez ijedne medalje na ovom EJU turniru na kojem je nastupilo rekordnih 791 takmičar.

Drugog dana u popodnevnom programu nadali smo se bar jednoj medalji jer smo imali Obradović Jovanu iz OJK-a i našeg Kostić Vladimira za koje smo verovali da mogu do medalje. Na žalost to su bile samo naše želje.

Obradovićka je u kategoriji do 63 kg posle tri vezane pobede protiv Slovakinje, Hrvatice i Holanđanke, da bi u trećem kolu izgubila od Nemice Reimann, koja se tako plasirala u polufinale. U repesažu, Jovana je izgubila od Ukrainke, Kukharuk Hanne i tako završila takmičenje bez plasmana koji se boduje za evropsku rang listu.

Kostić Vladimir je, u kategoriji +90 kg, u kojoj je nastupalo 27 boraca, dobro počeo takmičenje i u drugom kolu, obzirom da je bio slobodan prvo kolo, savladao Holanđanina, Roon Marka. Prvo ga je bacio za waza-ari na soto-make komi a potom ga uhvatio u zahvat kesa-gatame i zadržao ga 15 sekundi što je bio ipon. U trećem kolu protivnik mu je bio Leonid Gasyuk iz Ukraine koji ga je pobedio na ipon i plasirao se u polufinale.

U repesažu Kostić je za protivnika imao domaćeg borca, Milanović Denisa Emanuela kojeg je već ranije pobeđivao na nekim turnirima. Kostić je nametnuo svoj gard i naterao Milanovića u defanzivu pa ga je sudija kaznio sa tri shido-a i činilo se da je pobeda Kostićeva. No, umesto da smiri borbu i izdejstvuje obostranu kaznu on je počeo da ulazi soto-make- komi koji je Milanović uspešno odbijao tako da je sudija počeo kažnjavati našeg reprezentativca za “falš” ulaske. Jedan, drugi, treći.. Kostić kao u panici i dalje forsira istu tehniku i dobija i četvrti shido što Hrvatu, ni krivom ni dužnom, donosi pobedu. Svi smo zanemeli od vikanja sa tribina a trener Šefki Morina koji je bio na trenerskoj stolici nije mogao da veruje šta ga je snašlo. Ovakav poraz teško je razumeti jer nije bio ničim ugrožen od Hrvata i imao je prostora za taktiziranje do kraja borbe. Bilo kako bilo on je ostao na 9-oj poziciji i na prve bodove će morati sačekati do druge prilike.

Ostali naši predstavnici nisu zabeležili pobede sem Petrović Sanje koja je imala dve pobede ali je ostala bez repesaža u kategoriji do 63 kg.i Ležajić Adriane u kategoriji do 57 kg koja je imala jednu pobedu.

Na žalost autobus nam za 5 minuta  kreće za Srbiju tako da nećemo sačekati borbe za medalje o čemu ćemo vas izvestiti sutra iz Beočina.

>Zagreb, 09.03.2014. godine

Media team “Cementa”

Ivković Marija i Mumović Andrija

 1,386 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *