KAJIĆ JASMIN TREĆI NA CIGINOM MEMORIJALU U KIKINDI

Objavljeno: 24 марта, 2014

Slika4775

U subotu, 22.03.2014. godine, u sportskoj dvorani „Jezero“ u Kikindi, održan je 6. Međunarodni memorijalni turnir „Dragan Ciganović-Ciga“, na kojem je nastupilo samo 36 takmičara iz 15 klubova. Turnir je toplim rečima otvorio, Slavko Stanišić iz Pančeva, dugogodišnji Cigin saborac u reprezentaciji tadašnje Jugoslavije, koji nije propustio priliku da pozdravi Ciginog sina Iliju i suprugu Jasminu, koji su prisustvovali ovom turniru. Jasmina je dodelila medalje i pehar pobedniku u kategoriji do 66 kg u kojoj se takmičio pokojni Ciga. Turniru je prisustvovao i Svetislav Vukmirica, predsednik JSV i JSS, kao i Jočić Miroslav, Predsednik Skupštine JSV. Razlog za slab odziv seniora na ovom turniru, kojeg pamtimo i iz boljih izdanja, treba tražiti u činjenici da je odabran loš  termin za održavanje, obzirom da je samo pre 7 dana održano državno prvenstvo za seniore, ali i u tome da je na našim tatamijima premalo pravih seniora, koji već posle juniorskog uzrasta gube motiv za dalje takmičenje. Podsetićemo da ništa bolje nisu prošli ni prošlogodišnji seniorski turniri „KUP Vojvodine“ u Kanjiži i „Dražin“ memorijal u Novom Sadu, jer su okupili jedva po 50-60 takmičara. Ovo je svakako razlog za zabrinutost čelnika Judo Saveza koji ga vode i brinu o njemu.

„Cement“ je predstavljao samo Kajić Jasmin, koji je u kategoriji do 60 kg osvojio 3. mesto i bronzanu medalju.

SENIORI:

-60 kg.   Kajić jasmin  3. mesto

KOMENTAR:

Kajić Jasmin je nastupao u kategoriji do 60 kg u kojoj su bila žrebana samo 4 takmičara pa su radili po „pool“ sistemu „svako sa svakim“. U prvoj borbi on je  iponom savladao Gazdag Davida iz novosadskog „DŽUNS“-a, kojeg je pre tog ipona bacio i na waza-ari. U drugoj borbi sastao se sa Kolarov Nikolom iz „Slavije“, kojeg je odlično kontrolisao i napadao pa mu je sudija dao tri kazne shido. Kada se posle još jednog napada Kajića i naglašene dominacije u gardu, očekivao i četvrti shido, što bi značilo i diskvalifikaciju Kolarova, sudija Kenjalo Dragoslav iz Kikinde, je doneo čudnu odluku, i bez kazne, dao znak da se borba nastavi. Kajić je tada, umesto da nastavi taktičku borbu, i natera Kolarova na četvrti shido, rešio da ga baci, pa je ušao u klinč sa njim i u tom okretanju, praktično sam sebe bacio na leđa, što je bio ipon za Kolarova. U trećoj borbi Jasmin se sastao sa Ilić Milošem iz beogradskog „Partizana“, u kojem je mogao popraviti propušteno, i eventualnim iponom poravnati skor sva tri borca, Ilić- Kolarov- Kajić, obzirom da su sva trojica pobedili Gazdaga iponima, a Ilić pobedio Kolarova iponom. Međutim kajić je u tu borbu ušao potpuno dekoncentrisan što je Ilić iskoristio i bacio ga kata-gurumom za ipon što je značilo da je Ilić prvi, Kolarov drugi a Kajić treći. Obzirom da je Kajić pre sedam dana u Nišu bio treći i na Državnom prvenstvu, ovo je slab rezultat za njega i trener Mumović, koji je sa njim bio u Kikndi, će imati šta da kaže njegovim trenerima u klubu Morini i Trajanovskom.

U Ciginoj kategoriji, do 66 kg, bila su prijavljena samo 3 takmičara, a prvo mesto je osvojio domaći takmičar, i poslednji izdanak Cigine prepoznatljive judo škole, Jurakić Denis, inače prvak Srbije u kategoriji do 60 kg, i za juniore i za seniore. Od aktuelnih  prvaka Srbije u Kikindi se pojavio još samo Petrović Nemanja do 73 kg, iz „Rakovice“ dok su svi ostali verovatno uzeli malo odmora pred završne pripreme za Evropski šampionat koji se 24-27. aprila održava u Monpeljeu u Francuskoj.

Iako je ovaj turnir najavljen kao međunarodni, na njemu se  nisu pojavili strani takmičari, što je još jedan razlog za zabrinutost, jer je Ciga svakako zaslužio jači turnir. Očekivali smo i da na sajtu organizatora nađemo rezultate i statistiku sa ovog turnira, ali ih nismo našli, pa neka ovo shvate kao malu kritiku jer su nas navikli na bolju organizaciju…

Beočin, 24.03.2014. godine

Pripremio:Andrija Mumović

 

 1,551 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *