PRVENSTVO VOJVODINE ZA STARIJE PIONIRE/2014. U BAČU

Objavljeno: 14 маја, 2014

U nedelju, 10.05.2014. godine u sportskoj hali u Baču održano je Prvenstvo Vojvodine za starije pionire na kojem je nastupilo 137 takmičara iz 32 vojvođanska kluba. U ženskoj konkurenciji nastupilo je 44, a u muškoj 93 takmičara. Tehnički organizator je bio JK „Bač“ iz Bača a „Cement“  je predstavljalo 10 takmičara koji su osvojili 5 medalja od kojih je jedna zlatna, jedna srebrna i tri bronzane. Pored osvajača medalja još troje naših takmičara je izborilo plasman na Prvenstvo Srbije koje će se održati u Rumi, za dve nedelje.

St. Pioniri:

-42 kg:  Knežević Veljko 3. Mesto

-46 kg:  Voraček Aleksandar 5. Mesto

-55 kg:  Đukić Marko 1. Mesto

-55 kg:  Kalabić Dušan 2. Mesto

-60 kg:  Jurković Stefan- bez plasmana

-66 kg: Nešović Nikola- bez plasmana

St. pionirke:

-44 kg:  Knežević Aleksandra 3. Mesto

-48 kg:  Varbai Kristina 3. Mesto

-48 kg: Bošković Milena 5. Mesto

-63 kg:  Pavlović Marija 5. Mesto

 

KOMENTAR:

Bač je bio domaćin jednog judo takmičenja po prvi put obzirom da je tamošnji klub osnovan tek pre mesec-dva dana pa je ovo bila lepa prilika za promociju ovog sporta u  gradu poznatijem po staroj tvrđavi, po kojoj je dobio i ime. Trener novoosnovanog kluba, Lučić Dušan, na žalost nije imao svojih takmičara na ovom prvenstvu ali je ono dobro došlo njegovim malim judokama da vide kako se bore takmičari iz ostalih klubova, kao što će to činiti i oni jednog dana. Gosti na ovom prvenstvu su bili dr Obadov Slavko i predsednik JSV i JSS, Svetislav Vukmirica.

Bez obzira što takmičenje organizuju po prvi put zamerićemo domaćinima što nisu obezbedili pobedničko postolje, i iza njega baner sa natpisom o kom se prvenstvu radi, jer je ovo ipak zvanično prvenstvo Vojvodine.

Naš trener, Morina Šefki, kao i šef stručnog štaba, Andrija Mumović, nisu baš bili zadovoljni učinkom naših pulena ali se nadamo da će oni pokazati svoju pravu vrednost na državnom prvenstvu u Rumi. Izuzetak je Đukić Marko koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 55 kg i tako sebi priuštio najlepši pokolon za rođendan, koji mu je bio toga dana. U ovoj kategoriji smo imali naše finale jer je srebro osvojio Kalabić Dušan, inače prošlogodišnji prvak Države, ali u kategoriji mlađih pionira.

Prilog: Zvanični izveštaj JSV sa rezultatima

Preuzmite dokument (DOC, Unknown)

Beočin, 12.05.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović


 

GALERIJAFOTOGRAFIJA:

 1,558 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *