BEOČINCI SA 9 MEDALJA NAJBOLJI KLUB NA PRVENSTVU VOJVODINE ZA ML. PIONIRE

Objavljeno: 26 маја, 2014

U subotu, 24.05.2014. godine u tehničkoj organizaciji JK „Omladinac“-Stepanovićevo, održano je prvenstvo Vojvodine za mjađe pionire na kojem je nastupilo 160 takmičara (125 m+35ž) iz 30 vojvođanskih klubova. Takmičenju je prisustvovao i predsednik JSV i JSS, Svetislav Vukmirica, kao i predsednik Skupštine i takmičarske komisije JSV, Jočić Miroslav.

„Cement“ je predstavljalo 13 takmičara koji su osvojili 9 medalja od kojih su 3 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane, što je bilo dovoljno za prvo mesto u ukupnom plasmanu klubova. Sem toga, naš takmičar KAJIĆ ALEN, koji je u kategoriji do 38 kg osvojio zlatnu medalju, proglašen je za najboljeg takmičara na prvenstvu, dok je kod pionirki  ovo laskavo priznanje pripalo Adam Slađani iz JK „Dragon“-Đurđevo, koja je za to nagrađena prigodnim peharom, dok našem Kajić Alenu pehar nije uručen pa će to biti učinjeno naknadno.

Ml. pioniri:

-30 kg.  Matijević Marko 3. mesto

Nikolić Nikola 5. Mesto (nema plasman na prvenstvo Srbije)

-34 kg.  Kajić Damir 1. mesto

Škamla Filip 2. mesto

-38 kg.  Kajić Alen 1. mesto

Kosović Velimir 3. mesto

Nešović Andrej-bez plasmana

-42 kg. Petković Vuk 2. mesto

-46 kg.  Nikolić Nemanja 2. mesto

-50 kg.  Marjanac Mile 3. mesto

-55 kg.  Špegar David 5. mesto (ima plasman na prvenstvo Srbije)

Ml. pionirke:

-44 kg.  Svirčević Nataša 1. mesto

-48 kg.  Jurković Gordana-bez plasmana

KOMENTAR:

Ovo prvenstvo Vojvodine je održano u uslovnoj sali Osnovne škole u Stepanovićevu ali sa skromnom organizacijom obzirom da iza pobedničkog postolja nije bio postavljen baner sa amblemom JSV i natpisom o kom se takmičenju radi. Zamerku stavljamo i na rad semafora obzirom da od 4 dva nisu merila vreme pa je isto mereno ručno, na mobilnim telefonima. Kada smo kod zamerki da kažemo da je dodela medalja i diploma za kategoriju do 46 kg, za muškarce, kasnila 15-tak minuta pa su deca skoro otišla kući bez medalja. Da li je sekretar Saveza zaboravio da na vreme ispiše diplome ili su ga zadržale sudije radi isplata dnevnica, ne znamo, ali možemo pretpostaviti… No i pored ovih propusta ne može se reći da se organizator nije potrudio da sve protekne bez incidenata i uredu.

Naši pioniri, predvođeni  trenerima Morina Šefkijom i Trajanovski Vladislavom, bili su na visini zadatka i pokazali da su dobar potencijal kluba. Naravno to moraju  potvrditi i na prvenstvu Srbije koje je na programu iduće nedelje, 01.05.2014. godine u Beogradu, dok će se prvenstvo Srbije za starije pionire održati dan ranije, odnosno u subotu, u Rumi.

Iako je napravljen dobar rezultat, trenri Morina i Trajanovski će imati šta da prigovore svojim pulenima, koji su pokazali neke greške koje bi trebalo eliminisati ubuduće, a koje je snimao i trener Mumović sa tribina. Na tribinama je bilo i 7-8 roditelja koji skoro redovno prate i voze svoju decu na takmičenja, na čemu im se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Beočin, 26.05.2014. godine

Priredio: Andrija Mumović


 

Galerija fotografija:

 1,694 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *