BEOČINCIMA 9 MEDALJA NA VOJVOĐANSKOM ZA POLETARCE U KANJIŽI

Objavljeno: 23 јуна, 2014

U subotu, 21.06.2014. godine, u sportskoj hali Banje Kanjiža, u organizaciji JK „Partizan KOT“ iz Kanjiže, održano je prvenstvo Vojvodine za poletarce rođene 2004 godine i mlađih.

Na prvenstvu je nastupilo ukupno 161 takmičar od čega 103 u muškoj i 58 u ženskoj konkurenciji. Za najboljeg takmičara proglašen je Bogdanovski Vladimir iz pančevačkog, „Dinama“, koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 28 kg, a za najbolju takmičarku proglašena je Latković Milica iz kikindskog „Partizana“, koja je bila prva u kategoriji do 38 kg. Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine i predsednik takmičarske komisije JSV, Miroslav Jočić, a prisutan je bio i predsednik JSV i JSS, Svetislav Vukmirica.

„Cement“ je nastupao sa 18 takmičara koji su osvojili 9 medalja, od kojih je jedna zlatna 3 srebrne i 5 bronzanih i to je najveći broj osvojenih medalja od svih klubova učesnika.

Poletarke:

-22 kg    -Prolić Natalija 5. mesto

-25 kg    -Nedimović Miona 5. mesto

-28 kg    -Škamla Ana 2. mesto

-38 kg    -Stjepanović Jovana 5. mesto

Poletarci:

-22 kg    -Ibinci Ismet 3. mesto

-25 kg    -Kurteši Agim 3. mesto

-28 kg    -Prolić Jovan 5. mesto

-34 kg    -Smijulj Strahinja 3. mesto

-46 kg    -Mikec Nikola 1. mesto

-Domazetovski Veljko 2. mesto

-Antelj Srđan 3. mesto

-50 kg    Ralović Uroš 3. mesto

+50 kg   Miljić Luka 2. mesto

KOMENTAR:

Prvenstvo Vojvodine za poletarce održano je u uslovnoj sali Banje Kanjiža a domaćin, „Partizan KOT“, se potrudio da sve protekne u najboljem redu, na zadovoljstvo svih prisutnih u hali. Možda je jedina zamerka to što, umesto tri, nisu obezbedili 4 borilišta, što bi omogućilo komotnije odvijanje takmičenja ali i pored toga organizator zaslužuje sve pohvale, iako iza pobedničkog postolja nije bio baner koji bi označio ovo prvenstvo, već baner sa njihovog memorijalnog turnira „Dragić Branka-Muje“. No i on je dobro poslužio da pozadina pobedničkog postolja bude lepo dekorisana.

„Cementaše“ je u odsustvu njihovog trenera, Trajanovski Vladislava, vodio pomoćni trener, Andrija Mumović, obzirom da je drugi naš trener, Šefki Morina, istog dana vodio starije pionire na turnir Euro lige, u Arad, u Rumuniji. Pomoćnik Mumoviću je bio naš bivši judista, Škamla Zdenko, a prisutno je bilo i desetak roditelja koji su brinuli da neko dete ne izostane sa tatamija usled buke u sali. Kako to i priliči ovom uzrastu bilo je i suza zbog izgubljenih borbi, ali i radosti zbog osvojenih medalja, pošto je nekima ovo bilo prvi  nastup na nekom takmičenju. Od svih načih takmičara najbolji je bio Mikec Nikola, koji je u kategoriji do 46 kg. osvojio zlatnu medalju. Zanimljivo je da je ovo bila „naša“ kategorija, pošto je u njoj Domazetovski Veljko osvojio srebrnu, a Antelj Srđan bronzanu medalju. Pored Domazetovskog, srebrne medalje su osvojili, Škamla Ana i Miljić Luka, čime su postali vicešampioni Vojvodine. Uz 5 bronzanih medalja naši najmlađi članovi osvojili su i 4 peta mesta što je doprinelo da sistemom bodovanja (7-5-3-1) budemo ukupno prvi kao klub sa osvojenim 41 bodom, ispred pančevačkog „Dinama“ sa 38, i kikindskog „Partizana“ sa 34 boda. Četvrto mesto, sa osvojenih po 27 bodova, dele domaćin takmičenja, „Partizan-KOT“ iz Kanjiže i „Sloven“ iz Rume, dok se na peto mesto pozicionirao JK „Sirig“ sa osvojena 24 boda. Na šestom mestu je Sremskomitrovački „Tehnolog“ sa 21 bodom a sedmo mesto dele „Akademija Milanović“, „Pančevo“ i „Bačka“ iz Sombora sa osvojenih 17 bodova. Osmo mesto je pripalo zrenjaninskom „Proleteru“ sa 16, a deveto mesto dele „Ruma“ i „LSK“ iz Laćarka sa osvojenih 15 bodova. Na desetom mestu je „Lokomotiva“ iz Vršca sa 8 bodova, a na jedanaestom su, „Sirmium“ iz Sr. Mitrovice i „Turija“ sa po 7 bodova. Dvanaesto mesto je pripalo „Omladincu“ iz Stepanovićeva sa osvojena 4 boda, dok je na trinaestom mestu „Mladost“ iz Bečeja sa jednim bodom.

Od 21 kluba, koliko ih je uzelo učešće na ovom prvenstvu, medalje su osvojili takmičari iz 17 vojvođanskih klubova. Zlatne medalje su otišle u 13, srebrne u 11, a bronzane u 14 klubova, što je dobro, jer kvalitet nije skoncentrisan u samo nekoliko klubova kao u seniorima i juniorima.

Zanimljivo je da su i naši mlađi pioniri sa istim brojem osvojenih medalja (9), takođe bili najbolji na prvenstvu Vojvodine, koje je održano u Stepanovićevu 24.maja 2014. godine, što pokazuje da u najmljađim uzrastima imamo dobar takmičarski potencijal.

 

Beočin, 22.06.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 

 1,553 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *