MALA RADOST U „CEMENTU“

Objavljeno: 19 августа, 2014

Slika4862

Jučerašnji dan (utorak, 18.08.2014.) nam je pokazao kako i male stvari mogu čoveka učiniti srećnim i zadovoljnim.

Povod će za nekoga biti smešan ali za judo zaljubljenike neće… Mala ekipa „majstora“ je juče od 11-23 h. montirala tri ripstola u našoj judo sali i postavila lajsne oko tatamija da se strunjače tokom treninga ne bi razilazile što as je pratilo svih ovih 35 godina postojanja kluba.

„Ekipa“, Pepe, Bora Adžić i Mume odvažila se da konačno reši  ovaj stari problem sa strunjačama i pripremi salu za upis novih članova i nastavak ovogodišnje sezone. Ripstol nam je donirao Sportski savez Opštine (još prošle godine) a štafle za lajsne naš takmičar Aleksandar Cmiljanić, odnosno njihovo porodično stovarište „Tale“. Mume je sa komšijom Zoranom isekao štafle a potom izglačao i izlakirao lajsne. Pepe je u „ekipi“ bio prvi pomoćnik a Bora drugi. On je izdržao do 16,30 h. i pošto je morao ići drugu na 18-ti rođendan zvao je svog tatu Branka da ga zameni. Adžić senior je uskočio u ekipu u 17 h tako da su radovi na montaži ripstola nastavljeni. U pripremi je bilo urezivanja jednog ripstola, varenja „L“ profila za učvršćivanje ripstola za parket pa je sve potrajalo ali je oko 18 h montaža bila gotova što se može videti na prvoj slici u galeriji. Potom smo prešli na postavljanje lajsni i to „u vinklu“ i postavljanje strunjača koje smo morali premeravati jer su za čitav centimetar bile različite pa smo ih morali uklapati da bolje „legnu“. Na sreću „ekipi“ su se tada pridružili Kalabić Nikola i Kostić Vladimir a malkice je pomogao i Marinković Branislav.

Zanimljivo je da su Adžiću senioru došli u kućnu posetu kumovi ali im se on izvinuo i ostao u „ekipi“ do samog kraja posla za šta zaslužuje svaki respekt i zahvalnost. Kada je oko 23 h. posao okončan, alat sakupljen i stavljen u Mumetova kola, mrtvi umorni polegali smo po strunjači da napravimo par fotki i uživamo u pogledu na „ponovljenu“ salu, zadovoljni obavljenim poslom. Ne spomenuh da 12 sati nismo ništa jeli a popili smo litru kisele vode… Prava „ekipa“, nema šta, malo koštaju a dobro rade…

Beočin, 19.08.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Galerija fotografija:

 1,846 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *