PRGONJIĆU SREBRO NA DRAŽINOM MEMORIJALU

Objavljeno: 8 септембра, 2014

Slika4908

U nedelju, 07.09.2014. godine u judo sali na SPENSU  u Novom Sadu, u tehničkoj organizaciji UJSK „Slavija“, održan je sedmi po redu memorijalni turnir „Svetozar Mihajlović-Draža“, u konkurenciji seniora, na kojem je nastupilo 47 takmičara iz 16 klubova Srbije.

Turnir je otvorio, i biranim rečima o legendarnom treneru „Slavije“ govorio, predsednik kluba Danilo Golubović, inače bivši Dražin učenik a sada državni sekretar za poljoprivredu u Vladi Srbije. Delegat na ovom takmičenju je bio Jočić Miroslav iz Starčeva, takođe bivši takmičar „Slavije“. Gosti su bili dr Slavko Obadov i Momir Lučić koji su za Slaviju nastupali u njenim najslavnijim godinama. Nisu izostale ni proslavljene takmičarke, Gordana Tošinović, Rada Mijić i Svetlana Vajnberger. Čast da dodeljuju medalje na kraju takmičenja, imali su Vlatko Belovuković, kao predsednik sudijske komisije JSV, proslavljeni šampio, Jovan Živković iz Rume i dr Rakić Slobodan, kao osvedočeni dugogodišnji član i prijatelj „Slavije“ i naravno dame, Mijićka i Vajberger Ceca. Na turniru se radilo samo u 5 težinskih kategorija počev od 66 kg.

„Cement“ su predstavljali, Kalabić Nikola u kategoriji do 81 i Goran Prgonjić, u kategoriji preko 90 kg, koji se na kraju okitio srebrnom medaljom.

Kalabić Nikola nije imao sreće sa žrebom pa je već u prvom kolu „naleteo“ na naturalizovanog srbina iz Rusije, Nefedov Alekseja, koji ga je posle „čišćenja“ za waza-ari, savladao u parteru.  Kalabić je u repesažu radio sa Vuković Damjanom iz novosadske „Bezbednosti“ od kojeg je takođe izgubio i tako završio svoj nastup na ovom turniru. Iako je bio  apsolutni favorit na ovom takmičenju Nefedov je „kiksnuo“ u finalu sa mladim kadetom, Ćirković Petrom iz „Rakovice“ koji je tom pobedom bio iznenađenje dana.

Goran Prgonjić je u prvom kolu iponom savladao Rajčević Nikolu iz novosadske „Bezbednosti“ a u drugom i Vuković Petra iz beogradskog „Partizana“. U Polufinalu Prgonjić se sastao sa juniorskim prvakom Srbije, Ćulum Žarkom, iz beogradske Rakovice, kojeg ćemo za dve nedelje gledati na juniorskom šampionatu Evrope na kojem će nastupiti sa druge pozicije na evropskoj rang listi i biti nosilac druge grupe. Prgonjić, iako lakši za 40 kg, je mudro odradio ovu borbu, bacio Ćuluma za waza-ari koji je uspešno sačuvao do kraja meča, što mu je donelo plasman u finale najteže kategorije. U finalu ga je čekao stari znanac, Božidar Božinić iz „Crvene Zvezde“, sa kojim je do sada radio sa naizmeničnim uspehom. Ovaj put je bolji bio Božinić, koji je iskoristio jedan Prgonjićev ulazak „sasaea“ i posle čudnog „izvlačenja“ iz neravnoteže, uspeo baciti Prgonjića za waza-ari a potom da ga uhvati u zahvat „tate-shiho-gatame“, u kojem ga je zadržao do ipona i tako osvojio zlatnu medalju. Naš Prgonjić se morao zadovoljiti srebrnom medaljom a do bronzi u ovoj kategoriji su stigli Ćulum Žarko iz „Rakovice“ i Nikolić Marko iz Bora.

Pored pomenutih Ćirkovića i Božinića, zlatne medalje su osvojili još: do 66 kg, Lemić Nikola iz somborske „Bačke“, do 73 kg, Bunčić Milan iz „C. Zvezde“ i do 90 kg, Begović Dragan iz novosadskog „Borca“. Obzirom da je Bunčić još kadet mogli bi reći da je i on bio prijatno iznenađenje ovog takmičenja.

Bez obzira što se ovog vikenda u Trebinju održava Balkanski šampionat za seniore, gde nastupaju najbolji srpski borci, šteta je što na „Dražinom“ memorijalu nije nastupilo više domaćih takmičara, pa i stranaca, koji su ove godine potpuno izostali i tako svakako umanjili kvalitet ovog takmičenja. No tu okolnost su iskoristili kadeti Bunčić i Ćirković pa su se okitili zlatnim medaljama i potvrdili da su perjanice kadetske muške reprezentacije Srbije.

PLASMAN:

-66 kg:  1.Lemić Nikola „Bačka“-Sombor

2.Ćosić Igor „Rakovica“-Beograd

3.Kulenović Nikola „Slavija“-N.Sad

3.Madžarević Uroš „Sloven“-Ruma

 

-73 kg:  1. Bunčić Milan „C.Zvezda“-Beograd

2.Sarić Dušan „Proleter“-Zrenjanin

3.Mitić Slavoljub „Bezbednost“-N.Sad

3.Gromilov Anatoli „Slavija“-N.Sad

 

-81 kg:  1.Ćirković Petar „Rakovica“-Beograd

2.Nefedov Aleksej „Slavija“-N.Sad

3.Stojanović Stevan „Partizan“-Beograd

3.Niškanović Jovan „Proleter“-Zrenjanin

 

-90 kg:  1.Begović Dragan „Borac“-N.Sad

2.Maričić Srđan „Partizan“-Kikinda

3.Ranković Miloš „Rakovica“-Beograd

3.Kovačević Ognjen „Bezbednost“-Novi Sad

 

+90kg:  1.Božinić Božidar „C.Zvezda“-Beograd

2.Prgonjić Goran „Cement“-Beočin

3.Nikolić Marko „Bor“-Bor

3.Ćulum Žarko „Rakovica“-Beograd

 

Beočin, 07.09.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 


Galerija fotografija:

 2,272 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *