ANIČIĆ STEFANU I TREĆE ZLATO U EURO LIGI

Objavljeno: 15 септембра, 2014

IMG_20140913_203211

U subotu, 13.09.2014. godine u Segedinu u Mađarskoj održano je treće kolo „Euro lige“ za starije pionire i mlađe kadete na kojem je nastupilo preko 400 takmičara iz 6 zemalja regiona /Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovačka, Bih i Srbija/.

 „Cement“ je nastupio sa 9 takmičara koji su osvojili 7 medalja i to dve zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane. Aničić Stefan je u kategoriji do 73 kg pokazao visok kvalitet i sa tri prelepa ipona osvojio prvo mesto i svoju treću zlatnu medalju u ovogodišnjoj „Euro ligi“ čime je potvrdio prošlogodišnji uspeh kada je na kraju lige, u ukupnom plasmanu, zauzeo 1. mesto u kategoriji do 66 kg. I naš perspektivni pionir, Kajić Damir je zlatnom medaljom skrenuo pažnju na sebe iako mu je ovo prva godina učešća u ovoj ligi koja se održava u 4 kola i to u Aradu, Subotici, Segedinu i Osijeku.

STARIJI PIONIRI:

-35 kg:Kajić Damir 1. mesto

-38 kg:Škamla Filip 3. mesto

-42 kg: Kosović Velimir 3. mesto

-49 kg:Nikolić Nemanja 3. mesto

KADETI:

-48 kg:Kristina Varbai 5. mesto

-48 kg:Ivković Marija 2. mesto

-60 kg:Djukić Marko-bez plasmana

-66 kg:Stojanović Jovan 3. mesto

-73 kg:Aničić Stefan 1. mesto

Trener, Morina Šefki nije krio zadovoljstvo nastupom kadeta Aničića i pionira Kajića ali je pomalo iznenađen porazom naše bronzane devojke sa Evropskog u Atini, Ivković Marije. Doduše ona je u Segedinu nastupala u kategoriji do 48 kg, a u Atini do 40 kg, što se mora uzeti u obzir kao i činjenica da joj je ovo prvi izlazak na tatami posle Evropskog prvenstva. No sve to ne umanjuje uspeh pančevke, Stojadinov Andree koja je savladala Mariju u finalu.

Ni organizatori turnira se nisu proslavili jer je takmičenje završeno tek u 20,30 h, a i sudije su u nekim mečevima donosile problematične odluke.

Ovogodišnja “Euro liga” se završava četvrtim turnirom koji će se održati u Osijeku, početkom oktobra, pa se nadamo da će Aničić i ostali, zadržati formu do tada.

Beočin, 14.09.2013. godine

Pripremili: Andrija Mumović i Dragan Kosović


Galerija fotografija:

 1,503 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *