POKLON ZA MARIJU STIGAO IZ HOLANDIJE

Objavljeno: 16 септембра, 2014

Slika4912

Osvajanje bronzane medalje, MARIJE IVKOVIĆ, na Evropskom šampionatu za kadete, održanom početkom jula 2014. godine u Atini, prošlo je nezapaženo kod opštinskih vlasti, koje je nisu udostojile ni oficijelnog prijema kod predsednika Opštine.

Ali Marijin sportski uspeh nije ostao nezapažen kod jednog beočinskog „gastarbajtera“ i zaljubljenika u sport, koji već godinama živi i radi u Holandiji. Reč je o JOVANOVIĆ STEVANU zvani „Maza“ koji je na sajtu judo kluba „Cement“ video vest o ovom velikom uspehu jedne Beočinke. Odmah je telefonom pozvao svog druga Mumeta, sa kojim je išao u osnovnu školu, i ponudio da Mariji kupi kimono za poklon. Kao što je i obećao Maza je kupio „Adidas“ kimono sa pripadajućim crnim pojasom i u Beočin ga poslao po prijateljima iz Beočina, Baluban Plamenki i Stevici, koji su se našli u Roterdamu na proputovanju.

Kada su stigli u Beočin, u petak 12. septembra, kimono su doneli u judo salu, gde ga je Plamenka predala Mariji i još jednom joj čestitala veliki uspeh u ime darodavca, sa željom da u njemu osvoji i titulu prvakinje Evrope. Marija je odmah probala kimono i stidljivo se zahvalila poklonu koji ju je iznenadio jer je mislila da su njenu evropsku medalju svi zaboravili. Inače „Mazin“ sport je fudbal koji je dugo igrao a od ove godine je započeo i trenerski posao. Dok su još živeli u Beočinu njegov sin Srđan je trenirao judo i bio vrlo perspektivan pionir. Zanimljivo je da je i Baluban Stevan u mladosti trenirao judo pa nije krio zadovoljstvo što je u ovom poklonu učestvovao makar samo kao „poštar“.

Značajno je pomenuti da je „Maza“ kupio isti poklon i Tamari Šešević, 2002. godine kada je i ona osvojila Evropsku bronzanu medalju za kadete u mađarskom gradu Đeru a potom je i ugostio, zajedno sa trenerom Trajanovskim, u svom domu u Roterdamu, gde se tada održavao juniorski EJU Kup.

Šta reći za ovaj lepi gest čoveka koji, iako daleko od Beočina, srcem oseća vrednosti koje Beočin promovišu, i svojim skromnim doprinosom vraća veru u dobre ljude.

Dragi prijatelju „Mazo“, HVALA na poklonu u ime Marije i čitavog judo kluba, i neka tebe i tvoju porodicu, prate zdravlje i sreća gde god da ste.

Beočin, 16.09.2014.
Pripremio: Andrija Mumović

Slika4913

 1,681 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *