Predrag Simić – Pican

Objavljeno: 1 јула, 2011

Predrag Simić je rođen 23.09.1967. godine, a u judo klub “Cement” se upisao 01.11.1979. godine i u njemu ostao do danas.

Tokom takmičarske karijere, bio je u finalu prvenstva Jugoslavije za juniore, a u seniorskoj konkurenciji je osvojio 5 bronzanih medalja, u kategorijama do 71 i 78 kg. Trofejna generacija tadašnjih “polusrednjaša” (Očko Franc, Jovan Pejčić, Miroslav Jočić, Jovica Jovanović, Srdjan Čelić, Milan Dragić ) ga je sprečila da postigne reprezentativne rezultate.

Za ekipu Cementa je nastupao skoro dve ipo decenije a u zadnjoj deceniji je obavljao i kapitenske dužnosti, i dugo godina bio “ploča” u ekipi. Učestvovao je u mnogim “velikim” klupskim pobedama.

Davali smo ga na “pozajmicu”, “Željezničaru” iz Sarajeva, da im pomogne u prvoligaškim borbama, dok mi nismo “stasali” za Prvu ligu.

Još tokom takmičarske karijere oprobao se u trenerskom poslu. Početkom devedesetih godina, par godina je vodio grupu pionira- početnika, koji su na žalost prerano napustili klub, zbog neadekvatnih uslova za trenažni rad, kada smo iz sale osnovne škole “proterani” u prostorije napuštenog “Starog dvorca”.

Oprobao se i u sudijskom pozivu ali je  nakon par uspešnih sezona, suđenje morao napustiti zbog privatnih poslovnih obaveza.

U klubu, kao vrstan poznavalac judo tehnike, pored članstva u stručnom štabu, povremeno obavlja i trenerske poslove “uskačući”  po potrebi odnosno menjajući stalne trenere u njihovom odsustvu.

Nosilac je majstorskog pojasa V DAN, od 2006. godine.

 1,092 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *