PETI „TROFEJ BEOČINA“ PRIPAO MILIĆ NEVENI IZ KIKINDE

Objavljeno: 22 октобра, 2014

U subotu, 18.10.2014. godine, u Sportskom centru Beočin, u organizaciji judo kluba „Cement“, održan je peti po redu međunarodni judo „Trofej Beočina“ , na kojem je nastupilo 387 takmičara iz 45 klubova, iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske. Turnir je otvorio predsednik Opštine, mr Bogdan Cvejić, koji je biranim rečima poželeo dobrodošlicu svim takmičarima, trenerima, roditeljima i gostima, i poželeo im da uživaju u ovoj lepoj sportskoj priredbi koja se organizuje povodom oslobođenja grada „16. Oktobra“.
Direktor turnira, Mumović Andrija je takmičarima poželeo fer i sportske borbe, a publici da uživa u judou. Posebno je pozdravio judo legendu, dr Obadov Slavka, od skora predsednika Sambo federacije Srbije. Ovo obraćanje Mumović je iskoristio da prozove kadetsku reprezentativku IVKOVIĆ MARIJU, koja je na Evropskom šampionatu za kadete, koji je održan u Julu ove godine u Atini u Grčkoj, osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 40 kg. Njena medalja je bila i jedina za reprezentaciju Srbije. Tom prilikom joj je uručio uveličanu sliku sa pobedničkog postolja u Atini i obećao da će joj klub kupiti lap-top kao nagradu za ovaj izuzetan uspeh.
Posle intoniranja državne himne „Bože pravde“ izveden je kulturno umetnički program od strane folklorne grupe domaćeg KUD-a „Brile“ a potom je takmičenje počelo tačno u 11 h.
Pored medalja i pehara za najbolje, glavna nagrada „Trofeja Beočina“ ponovo je bio bicikl, koji je donirao naš predsednik kluba, Prolić Dražen i njegova firma „Brendomania“. U konkurenciji za osvajanje ovog bicikla učestvovali su svi osvajači zlatnih medalja koji su do trona stigli sa dve i više pobeda a ovaj put najsrećnija je bila MILIĆ NEVENA iz kikindskog „Partizana“, koja je osvojila prvo mesto u kategoriji do 44 kg, u konkurenciji starijih pionirki.
Pehari za najbolje klubove u ukupnom plasmanu za sve uzrasne kategorije raspodeljeni su tako da ni jedan klub nije osvoio dva. Najbolji klub u konkurenciji poletaraca (U-11) bio je „OJK“ iz Beograda a za poletarke, „LSK“ iz Laćarka. Najbolji za mlađe pionire bio je domaći „Cement“, a za ml. pionirke, „TSK“ iz Temerina. U konkurenciji starijih pionira pehar za najbolji klub osvojio je „Partizan“ iz Novog Sada, a najbolje st. pionirke imao je „Sremac“ iz Jarka.
Najbolji klub u ukupnom plasmanu je „Cement“ sa sakupljena 44 boda, ispred novosadske „Slavije“ sa 29 bodova, dok su treće mesto podelili beogradski „OJK“ i novosadski „Partizan“ sa po 26 bodova. Četvrto mesto su podelili somborska „Bačka“ i rumski „Sloven“ sa po 16 bodova, a u „top 5“ je ušao i pančevački „Dinamo“ sa sakupljenih 13 bodova.
Za najboljeg sudiju žiri je proglasio Komazec Dragana iz Stanišića kod Sombora, a plaketa za najboljeg trenera pripala je domaćem treneru Morina Šefkiji. Plakete im je uručio direktor turnira, Mumović Andrija.
Pored, domaćina najviše takmičara su doveli novosadska „Slavija“ (26) i somborska „Bačka“ (22) dok su beogradska „Rakovica“ i pančevački „Dinamo“ nastupili sa po 19 takmičara. Na četvrtom mestu je „Novosadski judo klub“ sa 16, a u „top 5“ je ušao i beogradski „OJK“ sa 14 takmičara.
Epitet „međunarodnog“, turniru su obezbedila tri kluba iz Republike Srpske („Soko“ iz Prnjavora, „Milići“ iz Milića i „Ozren“ iz Petrova“) kao i „Judokan“ iz slavonske Požege u Hrvatskoj. Zanimljivo je da iz susedne Mađarske nije došao ni jedan klub iako mi idemo na 6-7 njihovih turnira godišnje. Ni činjenica da su toga dana imali seniorsko prvenstvo Mađarske ne može ih opravdati.
Delegat takmičenja bio je Jočić Miroslav iz Starčeva a dežurni lekar, dr Pušara Miroslava i medicinski tehničar Mrvičin Marin iz Beočina. Delioce pravde predvodio je kontrolor suđenja, Belovuković Vlatko iz Sombora a sudili su: Komazec Dragan, Lončarević Milorad, Nedić Gordana, Bošković Nataša, Blašković Marijana, Lončarević Nemanja, Rahman Goran, Kenjalo Dragoslav i Simić Nenad. Vodioci lista bili su, Zeremski Pavle i Gardinovački Čeda iz Zrenjanina.
Turnir je protekao bez ozbiljnijih povreda i incidenata u lepoj sportskoj atmosferi kakva priliči Beočincima. Službeni fotograf Bošković Milan ovekovečio je sva pobednička postolja a domaća „TV Beočin“ sa sportskim novinarom Majstorović Dejanom i snimateljem Igorom, snimila je sve borbe na ovom turniru. „TV Vojvodine“ predvodio je sportski novinar Otašević Siniša, kojem je organizator ukazao čast da dodeli medalje najboljima u konkurenciji mlađih pionira. Zahvaljujući ovoj televiziji gledaoci širom Vojvodine imaće priliku da se upoznaju sa ovom sportskom manifestacijom i uživaju u judo borbama.
Medalje su još dodeljivali, Ivković Marija, Nedić Gordana, Jočić Miroslav, Belovuković Vlatko, i potpredsednik „Cementa“, Svirčević Jovan.
Po završetku turnira program je nastavljen tromečom Super judo lige Srbije u kojem je domaći „Cement“, pred oko 200 gledalaca, ugostio niški „Kinezis“ i novosadsku „Slaviju“ koja je osvojila sva 4 boda. 2 boda pripala su „Kinezisu“ dok je „Cement“ ostao bez bodova.

Beočin, 19.10.2014. godine
Pripremio: Andrija Mumović


 

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Galerija fotografija:

 923 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *