„SLAVIJI“ SVA 4 BODA U BEOČINU

Objavljeno: 22 октобра, 2014

U subotu, 18.10.2014. godine od 18-20 h u Sportskom centru Beočin, držan je tromeč drugog kola Super judo lige Srbije na kojem je domaći „Cement“ ugostio niški „Kinezis“ i novosadsku „Slaviju“. Delegat tromeča je bio Milun Delić iz Beograda a kontrolor suđenja Vlatko Belovuković iz Sombora. Pravdu su delile sudije, Nikolić Nemanja i Radoman Gorjana iz Beograda i Otić Svetozar iz Novog Sada.
U prvom meču „Cement“ se sastao sa „Kinezisom“ i izgubio rezultatom 8:2 (400:100). Do 66 kg. aktuelni seniorski prvak države Mihajlović Mihajlo iz Niša savladao je iponom veterana „Cementa“ Jašaraj Aljilja. Do 73 kg nišlijsko pojačanje iz Sombora, Tomac Dejan do pobede je došao uz naklonost sudija. Naime Popeskov Dušan ga je u jednom momentu bacio za ipon koji su sudije vrednovale waza-arijem pa je Tomac u nastavku meča izvukao polugu Popeskovu i nišlijama doneo još 2 boda. U kategoriji do 81 kg sastali su se Ivezić Miroljub za „Kinezis“ i mladi Kalabić Nikola za „Cement“. Iako je ivezić bio apsolutni favorit Kalabić se lavovski borio do zadnje sekunde kada je kapitulirao što je bilo 6:0 za nišlije. U kategoriji do 90 kg, Stamenković Stevan je naterao Adžića na 4 kazne i diskvalifikaciju mada na strunjači i nije baš tako izgledalo. Adžić je forsirao borbu a Stamenković, mudrim vođenjem borbe ubedio sudije da je on dominantniji pa su kazne odlazile Adžiću koji je u čudu napustio tatami. U zadnjoj borbi ovog meča sastali su se niško pojačanje iz Laćarka, Stošić Darko i Prgonjić Goran, najbolji borac„Cementa“. Prgonjić je u borbu ušao oštro u nameri da se „osveti“ Stošiću za prošlogodišnji poraz u Nišu, ali je Stošić taktički postupio i namerno napravio zabranjenu radnju hvata za nogu, kako bi mu sudija dosudio diskvalifikaciju i on odmoran otišao u meč sa „Slavijom“ što se i dogodilo. Ovom pobedom Prgonjić je spasao „čast“ domaćina tako da rezultat nije bio maksimalan.
U drugom meču sastali su se „Slavija“ i „Kinezis“ a pobedili su novosađani koji ove godine imaju dobru ekipu i „pucaju“ na visok plasman u Play-off-u. Ipak rezultat 8:2 (300,5:100) je previsok za viđeno na strunjači. Meč je „prelomljen“ u kategoriji do 81 kg gde su se sastali Ivezić Miroljub i mladi Banjac Drago, koji je na opšte iznenađenje izašao kao pobednik. U ovoj borbi videli smo i dve intervencije dežurne doktorice zbog udaranja glavom zbog čega je Ivezić jedno vreme bio i u malom „nok-daunu“. Meč je završen sa 4:3 u shidoima a trener nišlija dr Mirsad Nurkić je burno protestovao kod sudija tvrdeći da su doprineli da pobedi slabiji borac na tatamiju. U kategoriji do 90 kg sastali su se Gartner Luka i Stamenković Stevan a bolji je bio lukavi Luka za čitav waza-ari i 4 shido-a. Super teškaši, Gajić Vladimir i Stošić Darko su u iscrpljujućoj borbi koja je završena u „golden scoru“ pobedom Gajića koji je uspeo baciti Stošića za yuko. Trener „Kinezisa“ je napisao žalbu na suđenje i predao je delegaru Milunu Deliću, pa će se ovim mečom pozabaviti i sudijska komisija.
U zadnjem meču ovog tromeča „Cement“ se sastao sa komšijskom „Slavijom“ i pretrpeo još jedan poraz rezultatom 8:2 (301:100). Novosadsko pojačanje iz Sombora, Lemić Nikola, u kategoriji do 66 kg, lako je savladao Jašaraj Aljilja i tako dobro otvorio meč za novosađane. U kategoriji do 73 kg beočinci nisu imali borca jer je Popeskov u prvom meču povredio lakat, pa je Kovačević Ljubiša uknjižio 2 „laka“ boda za svoju ekipu. U kategoriji do 81 kg Slavijino pojačanje iz Rusije, Nefedov Aleksej, je plasirao gušenje borbenom Kalabiću i naterao ga na predaju. U kategoriji do 90 kg. Gartner je savladao Adžića iponom iako je Adžić pokazao da zna judo i da će izrasti u vrsnog borca. U najtežoj kategoriji, preko 90 kg, sastali su se stari znanci, Gajić i Prgonjić. Ovde je viđen i najlepši ipon dana koji je postigao Prgonjić svojom specijalkom „harai-goshi“ i ponovo spasao „čast“ beočinaca koji su u ovu ligu ušli sa znatno podmlađenom ekipom i bez ambicije za neki bolji plasman.
Beočin, 19.10.2014. godine
Pripremio: Andrija Mumović


Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Galerija fotografija:

 1,219 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *