pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

„DELIJE“ I „GROBARI“ PREJAKI ZA PODMLAĐENI „CEMENT“

Objavljeno: новембар 4, 2014

U subotu, 01.11.2014. godine u Beogradu i Novom Sadu, održano je 3. kolo Super judo lige Srbije, na kojem je rešena dilema oko svih učesnika ovogodišnjeg Play-off-a. I pre ovog kola „Rakovica“, „Crvena Zvezda“ i „Slavija“ su bile tri jedine neporažene ekipe, što su ostali i posle trećeg kola, a žreb je tako hteo da će se oni sresti u zadnjem kolu i u direktnom tromeču rešiti pitanje startne pozicije u završnici lige.

Slika5041

Dilema oko četvrtog učesnika rešena je u direktnom meču niškog „Kinezisa“ i povratnika u društvo najboljih, beogradske „Žandarmerije“, koji su se sreli u Beogradu. U duplom programu, u „Šumicama“, na jednom tatamiju borili su se „Rakovica“, „Kinezis“ i „Žandarmerija“, a na drugom, večiti rivali, „Partizan“ i „Zvezda“, kojima je gost bio „Cement“. Beočinci su ove  godine znatno podmladili ekipu a od prošlogodišnje, koja je osvojila titulu vicešampiona lige, ostao je samo Goran Prgonjić. On je jedini bio na nivou zadatka i sa dve maksimalne pobede spasao „čast“ svoje ekipe.

U prvom meču je viđen „večiti derbi“ u kojem je „Zvezda“ bila znatno bolja od „grobara“ i rezultatom 8:2 (400:100) potvrdila da će i ove godine biti najozbiljniji kandidat za titulu. Pobedu „grobarima“ doneo je samo lakaš, Denis Jurakić, koji je ove godine u njihove redove prešao iz kikindskog „Partizana“. On je iznenadio favorizovanog Predraga Nikolajevića, koji je u redove „delija“ prešao iz pančevačkog „Dinama“ i posle bacanja za waza-ari, uspeo formirati zahvat koji je održao do kraja borbe.

U drugom meču „Cement“ je protiv „delija“ izveo 4 borca jer u kategoriji do 66 kg nije imao takmičara. Do 73 kg. debitovao je kadet, Aničić Stefan, koji je u ekipu uskočio umesto povređenog Popeskov Dušana. Iako je u meč ušao dosta dobro ipak je morao priznati da je bivši kadetski prvak Evrope, Bunčić Strahinja, trenutno jači borac. Do 81 kg, nastupao je Tomović Stefan, a do 90 Adžić Borislav, ali ni jedan nije mogao odoleti naletima zvezdinih boraca, Majdov Stefana i Došen Bojana, pa je ostao samo Prgonjić da u kategoriji preko 90 kg. spasava „čast“ beočinaca. Iako je sa druge strane bio državni reprezentativac, Božinić Božidar, Prgonjić ga je propisno izmučio a potom bacio za waza-ari.

Slika5031

 

Pred kraj borbe Božinić je namerno uhvatio za nogu Prgonjića za šta ga je sudija kaznio diskvalifikacijom. „Zvezda“ je pobedila rezultatom 8:2 (400:100) i tako malo naplatila dug od prošle godine, kada je u polufinalu Play-off-a poražena od „Cementa“, koji im je tako onemogućio osvajanje titule koju su toliko želeli. Obzirom da ove godine beočinci neće biti u Play-off-u valjda će se „delijama“ posrećiti da uđu u finale, tu pobede, i osvoje titulu. U zadnjem meču ovog tromeča sastali su se domaćin, „Partizan“ i „Cement“ a slavili su  beograđani.

„Cement je izveo istu postavu kao i protiv „Zvezde“ dok je „Partizan“ nastupio sa postavom, Jurakić, Mitrović, Elezović, Stojanović i kapiten, Nenković. Jurakić, koji je u meču sa „Zvezdom“ iznenadio dobrom partijom, u drugom meču nije imao protivnika, pa je uknjižio dva „laka“ boda za svoju ekipu.

Mitrović je bio bolji od mladog Aničića, a Elezović od Tomovića. Mladi Adžić Borislav je pružio prilično dobar otpor i propisno namučio bivšeg seniorskog prvaka države, Stojanović Stevu, i pokazao da ima potencijala da izraste u odličnog borca i „ploču“ „Cementa“. Najboljia borba je ipak bila između Nenkovića, kojeg je trener „grobara“ Tomić, podigao u super tešku kategoriju na „Cementovog“ najjačeg borca, Prgonjića. Prvi deo borbe pripao je Nenkoviću, koji je uspeo baciti Prgonjića na waza-ari, posle promašene uchi-mate Prgonjića, a potom i za yuko, na tani-otoshi, ali je to bilo malo za pobedu, pošto se „Prga“ posle toga malo pribrao i bacio Nenkovića, prelepom tehnikom tani-otoshi, za ipon i tako opet spasao „čast“ svojoj ekipi .

Slika5033

Ovom pobedom Prgonjić je ostao neporažen u dosadašnjem toku lige a pošto je do kraja ostalo još samo zadnje kolo, nadamo se da će tako i ostati. „Cement“ je na ovom tromeču, pored podmlađivanja ekipe, podmladio i trenersku stolicu, pa je prvi meč protiv „Zvezde“ vodio trener Trajanovski, a drugi meč, protiv „Partizana“, vodio je trener Morina Šefki.

Trener Mumović im je davao podršku sa tribine „Šumica“ zajedno sa kamermanom, Aničić Sretenom. Na drugom tatamiju prošlogodišnji šampion lige, „Rakovica“ bila je znatno bolja i od „Kinezisa“ i od „Žandara“ i pobedama od po 8:2 uknjižila 4 očekivana boda u trci za 12-tu titulu. Doduše rezultati su malo „jaki“ za stanje na tatamiju, pošto su rakovičani bili oslabljeni za svoja tri najbolja borca, Ciganovića, Kukolja i Jurišića, koji su bili na Grand-prix turniru u Abu Dabiju.

Iako skoro sa rezervnom postavom „traktoristi“, na čelu sa iskusnim trenerom, Mrvaljevićem, su pokazali da su i ove godine najozbiljniji kandidat za prvaka lige. Zbog odsustva pomenute trojice reprezentativaca u ekipu je, sa trenerske klupe, prekomandovan i Nikolić Nikola.

U prvom meču ovog tromeča sastali su se domaća „Žandarmerija“ i niški „Kinezis“ kako bi u direktnom meču rešili učesnika Play-ofa. Iako su Nišlije bile blagi favoriti „Žandari“ su sabili redove i dobrom partijom obezbedili ovu vrlo značajnu pobedu, rezultatom 6:4 (300:1,5). Meč je u prve 4 borbe bio nerešen pa su ga rešavali super teškaši, Budić Predrag za „Žandare“ i Milošević Nikola-Kile, za „Kinezis“.

Uspešniji je bio Budić koji je na samom kraju borbe uspeo baciti „Kileta“ za ipon i tako svojoj ekipi doneti pobedu i najverovatnije plasman u Play-off. Kažemo „najverovatnije“ iz opreza pošto je ostalo još jedno kolo lige gde će „Žandari“ ukrstiti kimona sa kolegama iz novosadske „Bezbednosti“ i uvek neugodnim „Cementom“. Ovaj tromeč će se održati verovatno u policijskoj školi u Sremskoj Kamenici, gde novosadski „plavci“ obično dočekuju svoje goste. Ovde će se rešiti i ko ispada iz „elitnog“ društva pošto će megdan podeliti „Cement“ i „Bezbednost“, trenutno dve poslednje plasirane ekipe na tabeli.

U preostala dva tromeča zadnjeg kola lige, u Nišu će „Kinezis“ ugostiti dve beogradske ekipe, „OJK-Mile Dragić“ i „Partizan“, a u Beogradu „Zvezda“ je domaćin u derbi tromeču, „Rakovici“ i „Slaviji“. Ovo kolo će se održati već naredne subote, 08.11.2014. godine sa početkom u 11 h. a Play-off je dve nedelje kasnije, odnosno 22.11.2014. godine.

 

Beočin, 02.11.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 960 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *