NA KUPU „KOROŠKA OPEN“ U SLOVENIJI BEOČINCIMA 6 MEDALJA

Objavljeno: 18 новембра, 2014

IMG_2230

U subotu i nedelju, 15-16.11.2014. odine u Slovenj Gradecu u Sloveniji održan je KUP „Koroška Open“

pod pokroviteljstvom Mariborske livnice, u  na kojem je prvog takmičarskog dana nastupilo 761 takmičar iz 26 zemalja. Pored evropskih zemalja na turniru su učestvovali i takmičari iz Japana i Kazahstana pa se ovaj turnir visoko pozicionirao u našoj regiji.

„Cement“ je nastupio sa 10 takmičara u konkurenciji pionira i kadeta a osvojena je jedna zlatna, dve srebrne i 3 bronzane medalje.

 

Pioniri:

-34 kg. Škamla Filip 5. mesto

-42 kg. Kajić Alen 3. mesto

Kosović Velimir-bez plasmana

-46 kg. Knežević Veljko 5. mesto

-60 kg. Kalabić Dušan 2. mesto

-66 kg. Jurković Stefan 2. mesto

-48 kg. Svirčević Nataša 3. mesto

 

Kadeti:

 

-44 kg. Ivković Marija 1. mesto

-52 kg. Blagojević Jelena-bez plasmana

-73 kg. Aničić Stefan 3. mesto

+90 kg. Kostić Vladimir 5. mesto

 

Trener, Šefki Morina je zadovoljan učinkom naših takmičara obzirom na izuzetno jaku konkurenciju u

nekim kategorijama. Naprimer, Aničić Stefan je do bronzane medalje u kategoriji kadeta do 73 kg u kojoj je bilo 28 takmičara, stigao pobedama nad Oto Kotaku iz Japana, Poljakom, Zajaczkowskim, Kaltay Dominikom iz Kazahtana i Belorusom, Dubina Ivanom. Poražen je samo u polufinalu od predstavnika Azerbejdžana, Aliyev Passhe.

Naša evropska bronza, Marija Ivković nije imala lak zadatak iako je u kategoriji do 44 kg. imala manje takmičarki od Aničića. Do zlata je morala stići preko drugoplasirane na svetskoj rang listi, Nautbek Akmaral iz Kazahstana, koju je već pobeđivala letos, na EJU KUPU u Poljskoj. U prvoj borbi Marija je bila bolja od Lukacs Dite iz Mađarske a u finalu od Popović Anđele iz beogradske „Rakovice“.

IMG_2208

Naš reprezentativac u super teškoj kategoriji, Kostić Vladimir je u prvom kolu savladao JO Akoša iz Mađarske koji je visoko kotiran na svetskoj rang listi ali je u drugom kolu poražen od Mečujas Ignasa iz Litvanije. U repesažu je pobedio Uher Danijela iz Češke ali je za medalju izgubio od Molodeckij Aleksandra iz Litvanije.

Naša kadetkinja, Jelena Blagojević je izgubila u prvom kolu od predstavnice Moldavije, koja je nažalost nije povukla u repesaž. Koliko je kadetska konkurencija bila jaka govori i činjenica da je evropski šampion u kategoriji +90 kg, Snijders  iz Holandije, ostao bez medalje…

Ni kod pionira nije bilo ništa lakše. Naprimer, naš Jurković Stefan je do srebra morao pobediti dva ruska borca a Kalabić Dušan dva Slovenca. I Kajić Alenu je „zapao“ jedan Rus ali je on na sreću savladan. Veljko je pobedio poljaka i hrvata ali je za medalju izgubio od drugog hrvata iz zagrebačke „Mladosti“. Nataša je posle poraza od austrijanke u repesažu stigla do medalje, pobedama nad Slovenkom Zver Larisom i Austrijankom Pichler. Škamla Filip je prvo poražen od Čeha a u repasažu je pobedio slovenca i za medalju izgubio od Belorusa. Kosović Velimir je ostao bez plasmana jer nije imao repesaž pošto je izgubio u prvom kolu od Szegedija iz Mađarske.

Drugog takmičarskog dana održano je takmičenje i u ekipnoj konkurenciji  gde je planirano da se nastupa kao reprezentacija Vojvodine ali  se od toga odustalo zbog povreda naših takmičara ,Aničića i Kostića te Župarića iz Stepanovićeva i Kirila iz Slavije. Žrebne liste možete pogledati na sajtu Slovenije www.judo-zveza.si pod kategorijom „tekmovanja“.

 

Beočin, 17.11.2014. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 625 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *