IVKOVIĆ MARIJA SA DVE POBEDE I DVA PORAZA DEVETA U ZAGREBU

Objavljeno: 15 фебруара, 2015

ivkovic

Ovog vikenda, 14. i 15. februara održava se kadetski EJU KUP u Zagrebu/Hrvatska na kojem će nastupiti 552 takmičara iz 27 država Evrope, među kojima će biti i 37 srpskih „orlića“ od kojih je 24 u muškoj a 13 u ženskoj konkurenciji.

U reprezentaciji Srbije su i 4 takmičara iz „Cementa“ koji će se potruditi da u Beočin donesu bar jednu medalju.
U subotu, prvog takmičarskog dana na tatami je izašlo 20 srpskih reprezentativaca i to u lakšim kategorijama među kojima su bile i naše Ivković Marija -48 kg, i Blagojević Jelena -52 kg.
IVKOVIĆ MARIJA je na ovaj turnir došla sa bronzanom medaljom sa Evropskog šampionata koji je prošle godine održan u Atini/Grčka ali u kategoriji do 40 kg. Od tada se malo „ubucila“ pa je preskočila dve kategorije i danas je u Zagrebu nastupala u kategoriji do 48 kg i zauzela 9-to mes to. Marija je odlično startovala sa dve vezane pobede ali je posle poraza pala na mentalnom planu i u repesažu pretrpela dva poraza. U prvom kolu je savladala Farina Veronicu iz Italije rezultatom 100:0 a u drugom je savladala još jednu Italijansku reprezentativku i to Santini Giuliu, takođe iponom. U trećem kolu protivnica joj je bila Mihalovits Kincso iz Mađarske od koje je izgubila na ipon. Pošto je mađarica ušla u polufinale povukla je Mariju u repesaž gde se sastala sa Kropska Natalijom iz Poljske i pretrpela još jedan poraz posle kojeg je osvojila 9-to mesto.
BLAGOJEVIĆ JELENA je nastupala u kategoriji do 52 kg i u prvom kolu savladala Božič Lauru iz Slovenije i to na wazari. U drugom kolu borila se sa Kis Eszter iz Mađarske i izgubila na yuko. Pošto mađarica nije stigla u polufinale, Jelenu nije povukla u repesaž tako da je ovim porazom završila takmičenje bez plasmana.

U kategoriji do 48 kg, Srbija je danas imala najviše uspeha jer je Petrović Nadežda iz novosadske „Slavije“ osvojila treće mesto i bronzanu medalju i to sa 5 pobeda i jednim porazom, a sedma mesta su zauzele Stojadinov Andrea iz pančevačkog „Dinama“ i Vuković Marija iz „Slavije“. Po dve pobede danas su zabeležili i Milić Nemanja iz Kikinde i Vlaović Lazar iz Novog Sada u kategoriji do 55 kg, kao i Župarić Stefan iz Stepanovićeva u kategoriji do 66 kg.

Drugog dana na tatami izlazi 17 preostalih „orlića“ među kojima će biti i naši takmičari Aničić Stefan do 73 i Kostić Vladimir u kategoriji preko 90 kg koji sada spada u iskusnije takmičare u srpskoj reprezentaciji pa se od njega očekuje i dobar plasman na ovom turniru.

Nacionalni treneri, Spasić Dragan i Šabotić Munir koji u Zagrebu predvode srpske „orlice“ i „orliće“ imaju nekoliko pomoćnika koji su kao klubski treneri došli da pomognu da se postignu što bolji plasmani naših reprezentativaca. Među njima je i naš trener Morina Šefki.

Beočin, 14.02.2015. godine

Pripremio media tim „Cementa“

 684 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *