KADETIMA „CEMENTA“ DVA ZLATA I DVA SREBRA NA KADETSKOM PRVENSTVU VOJVODINE

Objavljeno: 22 фебруара, 2015

 

 

U subotu, 21.02.2015. godine u Turiji je održano prvenstvo Vojvodine za kadete na kojem je nastupilo 140 takmičara od kojih 95 u muškoj i 45 u ženskoj konkurenciji.

20150221_151439

Tehnički organizator JK „Turija“ na čelu sa agilnim sekretarom Lazarom Gajinovićem, koji je i otvorio ovo takmičenje, potrudio se da sve protekne u najboljem redu u čemu su u najvećoj meri i uspeli iako je sala bila neuslovna.

Kad kažemo neuslovna mislimo na pod od linoleuma a ne parketa što je možda doprinelo da se dogode dve ozbiljnije povrede sa prelomima ruku. Zamerili bi još što nije bilo elektronskih semafora pa takmičari i treneri nisu znali koliko ima vremena do kraja borbe.  Nije bilo ni banera iza pobedničkog postolja gde su deljene medalje. Za borilišta od 7×7 metara ih ne možemo kriviti jer je u Judo savezu ostalo još samo toliko strunjača dok su ostale koje su služile za ovu namenu date nekim klubovima na korišćenje…

„Cement“ je predstavljalo 10 takmičara koji su osvojili 4 medalje i to dve zlatne i dve srebrne a pored njih osvojena su i tri 5-ta mesta koja su takođe kvalifikovala naše takmičare na prvenstvo Srbije koje će se 21.03.2015. godine održati u Stepanovićevu. Pored njih na prvenstvo Srbije će ići i Ivković Marija do 48 kg. i Blagojević Jelena do 52 kg. koje su prošle godine bile prvakinje Vojvodine u svojim kategorijama pa im je ostavljeno mesto u kvoti JSV za Državno prvenstvo.

Plasman:

-44 kg.   Knežević Aleksandra 1. mesto

-57 kg.   Bošković Milana 5. mesto

-50 kg.   Voraček Aleksandar 5. mesto

-60 kg.   Stojanović Jovan 2. mesto

-66 kg.Nešović Nikola bez plasmana

Marinković Miroslav bez plasmana

Đukić Marko bez plasmana

-73 kg.   Aničić Stefan 2. mesto

+90 kg.Kalabić Aleksandar 5. mesto

Kostić Vladimir 1. mesto

Treneri Šefki Morina i Andrija Mumović nisu nezadovoljni plasmanom naših kadeta ali žale za izgubljenim finalima Stojanovića i Aničića koji će već na Državnom prvenstvu imati priliku da se poprave i dokažu svoj kvalitet. Prijatno je iznenadila Knežević Aleksandra koja je osvojila zlatnu medalju do 44 kg. a od Kostić Vladimira se i očekivalo da sigurno bude prvi.

Za najbolje takmičare proglašeni su Petrović Nadežda iz “Slavije” koja je bila prva u kategoriji do 48 kg i Jovanović Lazar iz somborske “Bačke” koji je bio prvi u kategoriji do 81 kg. Pehare sui m uručili predsednik Judo saveza Vojvodine, Svetislav Vukmirica iz Kikinde i predsednik takmičarske komisije JSV Miroslav Jočić iz Starčeva.

Beočin, 21.02.2015. godine             Pripremio: Media tim „Cementa“

 956 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *