CEMENTAŠI BEZ MEDALJE U FRANCUSKOJ

Objavljeno: 19 марта, 2015

Od 11-18. marta osmočlana ekspedicija “Cementa” predvođena  potpredsednikom kluba, Svirčević Jovanom učestvovala je na velikom međunarodnom turniru za pionire u francuskom gradu Saint Cyprienu, koji se nalazi na obali Sredozemnog mora.

20150319_204004

 

Borbu za medalju imao je samo Kajić Damir u katergoriji -34 kg,  gde je poražen od Rusa, tako da se morao zadovoljiti V mestom. Pre toga, on je savladao Italijana, Portugalca, Rusa i Ukrajinca, a u borbi za finale je poražen od predstavnika Azerbejdžana, koji je kasnije bio prvi.

Jurković Stefan je u kategoriji -66 kg u prvom kolu savladao Francuza, ali je potom poražen od Rusa, a u repesažu i od Italijana.

Matijević Marko je nastupao u kategoriji -34 kg, gde je pretrpeo dva poraza od Italijana i Rusa.

Bošković Borislav je nastupao u kategoriji -38 kg i pretrpeo dva poraza od takmičara iz Uzbekistana i Rusije.

Iako su bile bolesne, na turniru su nastupile i pionirke Svirčević Nataša i Varbai Kristina, obe u kategoriji -52 kg, ali su poražene od Španjolke, odnosno Francuskinje.

Nakon turnira, naše mlade judoke su učestvovale na trening kampu nakon čega su se vratili u Beočin.

Tokom ovog putovanja obišli su i Veneciju u Italiji, odakle su poneli najlepše uspomene. Pomoćnik vođe puta bila je Marija Ivković, koja se nije takmičila, već je pomagala svojim kolegama iz kluba pripremajući ih za borbe.

Organizator ove ekskurzije bio je judo klub “Klisa” iz Novog Sada, a u autobusu su bili takmičari iz Bugarske, Makedonije i BiH.

Beočin, 19.03.2015. godine

Media Tim “Cementa”

 

 546 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *