pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

KADETI CEMENTA ODLIČNI NA DRŽAVNOM

Objavljeno: март 25, 2015

20150321_181736U subotu, 21.03,2015. godine u sali Osnovne škole u Stepanovićevu održano je prvenstvo Srbije za kadete na kojem su nastupili svi najbolji kadeti koje Srbija trenutno ima. Tehnički organizator je bio JK „Oladinac“ iz Stepanovićeva koji ove godine proslavlja veliki jubilej „50 godina kluba“ pa se potrudio da organizacija bude odlična. Pored velikog banera JSS iza pobedničkog postolja postavljen je i baner njihovog jubileja ali i baneri JSS i JSV a potrudili su se da naprave i ogradice za trenere što je sa vidno obeleženim redarima i metalnom ogradom oko borilišta obezbedilo da sve protekne u najboljem redu i kako priliči državnim šampionatima. Prvi operativac kluba, Nenad Simić, je bio ne samo ljubazan kao domaćin nego je morao i da sudi mečeve, što je malo čudno obzirom koliko je imao posla oko organizacije prvenstva. Koristimo priliku d aim čestitamo ovaj veliki jubilej i poželimo da traju još 100 godina. Za najbolje takmičare proglašeni su naša Ivković Marija kod kadetkinja i „Dinamovac“ Rinkovec Filip, koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kg za kadete.

„Cement“ je predstavljalo 8 kadeta od kojih 4 u ženskoj i 4 u muškoj konkurenciji, a osvojeno je 5 medalja i to 2 zlatne i 3 bronzane, što je odličan rezultat naših kadeta pa treneri Morina i Mumović, koji su bili sa njima u Stepanovićevu, nisu krili zadovoljstvo postignutim rezultatom. Prošlogodišnje titule su odbranili Marija Ivković i Vladimir Kostić, koji će i ove godine biti naše uzdanice na međunarodnom planu gde ih očekuju velika takmičenja. Pored prvenstva Balkana imaće prvenstvo Evrope od 02-05. jula u Sofiji i prvenstvo Sveta od 06.-09. avgusta u Sarajevu  kao i  Olimpijske igre mladih (EYOF) koje su  na programu od 28-31. Jula u Tbilisiju/Gruzija/.

Plasman kadeta:

-50 kg.  Voraček Aleksandar V mesto

-60 kg.  Stojanović Jovan-bez plasmana

-73 kg.  Aničić Stefan III mesto

+90 kg. Kostić Vladimir I mesto

Plasman kadetkinja:

-44 kg. Knežević Aleksandra III mesto

-52 kg.  Ivković Marija I mesto

                Blagojević Jelena III mesto

-57 kg.  Bošković Milana-bez plasmana

Voraček Aleksandar je nastupao u kategoriji do 50 kg i bio je pravi gubitnik ovog prvenstva jer je posle 5 borbi ostao bez medalje. On je u prvom kolu sa wzw-arijem savladao odličnog borca, Milutinović Milana iz rumskog „Slovena“ ali se tu dosta iscrpio pa je u drugom kolu pretrpeo poraz na shido. U repesažu je zabeležio dve pobede ali je u borbi za medalju izgubio od Milosavljević Pavla iz Bora i morao se zadovoljiti 5-im mestom. Posle poraza vidan je bio žal u njegovim očima za propuštenom prilikom. No pošto je on 2000. godište imače još dve godine da popravi propušteno. Naravno za to će morati bolje i više da trenira nego do sada.

Stojanović Jovan je nastupao u kategoriji do 60 kg i od njega se očekivao bolji učinak obzirom da je na prvenstvo došao kao vicešampion Vojvodine u ovoj kategoriji. On je u prvom kolu bio slobodan a u drugom je poražen od Todorović Nikole iz „Čukaričkog“ koji ga je povukao u repesaž. U prvoj borbi repesaža on je bio bolji od Pavlov Nikole iz „Dinama“ ali je u drugom kolu repesaža poražen i morao se zadovoljiti 7-im mestom.

Aničić Stefan je nastupao u kategoriji do 73 kg. i u prvom kolu je bio slobodan. U drugom kolu je savladao odličnog borca iz niškog „Kinezisa“, Aleksić Luku na waza-ari i plasirao se u polufinale. U ovoj borbi je poražen od Milić Alekse iz „Crvene Zvezde“ koji je posle bio prvi a Stefan je morao u repesažu braniti bronzu što mu je i pošlo za rukom pa se našao na pobedničkom postolju gde objektivno i pripada. Ako je za utehu treba reći da je prošle nedelje imao gripu koja ga je dosta iscrpila pa na ovo prvenstvo nije došao baš fit.

Kostić Vladimir je definitivno zaposeo najtežu kategoriju preko 90 kg i ako nastavi marljivo trenirati kao do sada teško da će ga iko skinuti sa tog trona. On je u prvom kolu bio bolji od Simić Marka iz „Mladosti“ a u drugom i od Nikolić Strahinje iz „OJK Mile Dragić“ što mu je donelo plasman u polufinale. Tu je savladao Đorđević Marka iz „Crvene Zvezde“ a u finalu ga je čekao stari znanac, Đin Pavle iz  „Judo  Akademije Milanović“. I ovaj njihov susret se završio kao i svi dosadašnji jer je Kostić plasirao svoj „soto-make-komi“ ali na levu stranu što je sudija vrednovao iponom. Ovim bacanjem su završene borbe na ovom šampionatu a Kostić je odbranio titulu prvaka Države osvojenu prošle godine u Nišu.

Knežević Aleksandra je u kategoriji do 44 kg. stigla do medalje iako se od nje to nije očekivalo obzirom da je tek ove godine ušla u konkurenciju kadeta. U njenoj kategorijije bilo 5 takmičarki pa su radile svaka sa svakom i u tom ruletu ona je zabeležila jednu pobedu i tri poraza što joj je ipak donelo medalju.

Ivković Marija je nastupala u kategoriji do 52 kg. i posle tri pobede postala prvakinja Države. To se od nje i očekivalo obzirom da je prošle godine bila prvakinja Srbije i osvojila evropsku medalju na prvenstvu Evrope u Atini.  Ali evropsku medalju je osvojila u kategoriji do 40 kg. a ovde je nastupala u kategoriji do 52 kg. U prvom kolu bila je bolja od Nestorović Milice iz obrenovačkog „Radničkog“ i plasirala se u polufinale gde je iponom savladala Pavlović Ivanu takođe iz Obrenovca. U finalu se sastala sa odličnom takmičarkom, Perišić Maricom iz novosadskog „Partizana“ i posle isrpljujuće borbe uspela slaviti i to u „zlatnom bodu“. Na kraju takmičenja žiri je proglasio za najbolju takmičarku prvenstva za šta je nagrađena lepim peharom.

Blagojević Jelena je takođe nastupala u ovoj kategoriji i na kraju osvojila 3. Mesto i bronzanu medalju. Suze na pobedničkom postolju su govorile da nije zadovoljna svojim učinkom jer je na šampionat došla kao treća od prošle godine. Da je bila malo koncentrisanija i agilnija mogli smo imati naše finale u ovoj kategoriji a ni ovako nije loše. Jelena je u prvom kolu naletela na raspoloženu Perišić Maricu koja joj je uspela izvući polugu i tako je savladati na ipon. U repesažu Jelena je bila bolja od Davidović Emilije iz Vranja a potom je u borbi za medalju uspela pobediti i malo nadoknaditi propušteno u prvoj borbi.

Bošković Milana je nastupala u kategoriji do 57 kg ali je ostala bez medalje. U prvom kolu ona je bila bolja od Delić Anice iz  SCA ali je potom poražena iponom što je poslalo u repesaž. Ni u repesažu nije uspela pobediti jer je dobila shido više tako da je završila takmičenje bez plasmana.

IZA KULISA:

Iako smo odavno prestali kritikovati funkcionere JSS jer u stvari nemamo ni šta kritikovati obzirom da vrlo slabo i netransparentno rade svoj posao ipak su nam dva detalja privukla pažnju. O čemu se radi:

Prvi detalj: Nakon završenih finalnih borbi pristupilo se dodeli medalja pa je voditelj lista Pavle Zeremski prozvao devojke u kategoriji do 40 kg da stanu na postolje radi prijema medalja. U ovoj kategoriji bile su prijavljene samo dve takmičarke koje su se i popele na postolje da prime zlatnu i srebrnu medalju ali avaj… Munir Šabotić, nacionalni trener kadeta, koji je određen za dodeljivanje medalja u ovoj kategoriji dodelio je samo zlatnu medalju devojci koja je pobedila, a drugoj devojci nije dao medalju jer je tako naredio predsednik takmičarske komisije Doktor, profesor Miško Blagojević. On je tumačeći „evropski“ pravilnik ustvrdio da medalju može dobiti samo takmičar/ka koji ostvari najmanje jednu pobedu pa je tako devojka koja je izgubila jedinu borbu džaba stajala na postolju. Ogorčeni trener „drugoplasirane“  devojke iz sremskomitrovačkog „Tehnologa“ je povukao svoju takmičarku sa postolja tako da je na postolju ostala samo jedna devojka koja je tužno prokomentarisala: „šta to radite, sad je ispalo da nisam imala ni jednu protivnicu u kategoriji kad sam na postolju sama“. Iako smo svi,  koji smo fotografisali pobednička postolja, tražili da se dodeli i srebrna medalja (kao i 50 godina do sada) gospodin „Miško“ je ostao nemilosrdan braneći „evropski“ pravilnik. Možda je čovek formalno u pravu a možda i nije jer ne znamo da li je taj pravilnik ikada usvojen na UO JSS. Jedno je sigurno, ljudski nije u pravu jer devojčica koja je trebala biti druga nije kriva što je u toj kategoriji bilo samo dve takmičarke…

Drugi detalj: Na strunjači 3 odvijala se borba za bronzanu medalju u  kategoriji do 66 kg. u kojoj su akteri bili domaći borac, Župarić i borac iz rumskog „Slovena“, Madžarević. Bolji borac je bio Madžarević koji je uspeo dva puta baciti Župarića i to na yuko i waza-ari. No tokom borbe je zaradio i tri shidoa od kojih dva u 5 sekundi, zbog hvata protivnika oko struka. Do kraja borbe je ostalo 15-tak sekundi kada mu je sudija na strunjači dodelio i četvrti shido za navodni „falš atak“ što je značilo da je pobednik slabiji borac, u ovom slučaju domaći takmičar. Opet dilema… da li striktno poštovati sudijska pravila ili poštovati borca koji uspe plasirati dva dobra bacanja i u zadnjim sekundama mu malo progledati kroz prste, što čine mnoge „evropske“ sudije u inostranstvu… Negodovanje rumskog trenera Bjelića nije urodilo plodom jer su sudije ostale pri svojoj odluci da je Madžarević igubio. Da li je tu oštećen borac koji je bacio za yuko i waza-ari, ili bi u suprotnom bio oštećen borac koji  se u zadnjih pola minuta setio da bi trebao biti aktivniji i naterao protivnika da brani dva velika bacanja, vrag bi ga znao…

Beočin, 22.03.2015. godine

Media Tim „Cementa“

 1,231 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *